9 תשובות מדעיות לשאלות מצחיקות ומביכות במיוחד

יש שאלות שלא נעים לשאול ככה סתם, לא כי התשובה מסתורית ומסובכת, אלא כי השאלה עצמה היא די, איך לומר, מביכה. אז סתם שתדעו, חוקרים אמיתיים לא נרתעים מקצת מבוכה או אי נעימות והם יצאו ובדקו את כל הסוגיות המוזרות האלה. בשביל שלא תצטרכו ללכת עכשיו לרופא המשפחה או להתחיל לחפור לבן דוד שלכם שבדיוק סיים דוקטורט בביולוגיה, הבאנו לכם את התשובות המביכות היישר לכאן.

למה קפה גורם לקקי?

אין טעם שתכחישו, אתם שותים קפה בבוקר פחות בשביל בלוטות הטעם ויותר בשביל להעיר את המעיים. אז מה בעצם הקשר למערכת העיכול? הקפאין גורם לשרירים להתכווץ והמעי שלכם הוא, תרצו או לא, שריר. וכשהוא מתכווץ כדאי מאוד שתהיו בסביבת שירותים. הקסם הזה לא עובד על כולם, רק 50% משותי הקפה מושפעים מהתופעה. הערכת מערכת: החמישים הנותרים הן כמובן נשים, שכידוע לא עושות קקי לעולם.

Credit: Pixabay

זה בסדר להשתין בבריכה?

פעם הסתובבה פה אגדה על זה שהשתנה בבריכה מייצרת כימיקל מסוכן שדומה לגז פלפל – אבל זה יכול לקרות רק אם יש מלא כלור בבריכה (ממש מלא, ברמה שתמיס לכם העיניים). עד אז, אין בעיה כימית עם להשתין בבריכה. לעומת זאת, מוסרית, יש ועוד איך.

Credit: Pixabay

ובים?

גם. תשתינו חופשי. בים כבר יש מלחים, אז השתן שלכם לא מחדש כלום. למעט רכיב שנקרא אוריאה. אבל זה בסדר, כי הוא הופך, אחרי שמתערבב עם חומרים אחרים, למזון ליצורים שחיים בים. שלא לדבר על זה שלפחות בישראל, הצרכים גם ככה זורמים חופשי לים, אז הפיפי שלכם זה לא מה שיהרוס.

Credit: Pixabay

אפשר למות מזקנה?

לא, בני אדם לא פשוט מתים מזקנה. שום גוף חי לא מת רק כי התאים שבו נהיים זקנים מדי. אבל עם הגיל התאים נהיים חלשים או מפסיקים לתפקד, מה שאומר שהם כבר לא יכולים להתמודד עם מחלות ופציעות. שזה שאומר שמצבים שהגוף היה מתמודד איתם בקלות בגיל אחר, יהרגו אתכם בזקנה.

Credit: Pixabay

האם זה בסדר לשמור פלוצים בבטן?

נפיחות, או פלוצים כמו שאנו נוגים לכנות אותן, הן חלק טבעי מתהליך העיכול בגוף שלנו ולכן, אם אתם מרגישים שאתם צריכים לשחרר, זה כי הגוף שלכם מסמן שיש לו גז עודף והוא רוצה להיפטר ממנו. אולם, מה קורה בסיטואציות חברתיות בהן זה לא ממש המקום והזמן לעורר מהומת ריח רע? לרוב אנחנו פשוט מחזיקים בפנים ומחכים שההרגשה הלא נעימה תעבור, אבל זה לא בהכרח דבר טוב עבור המעיים שלכם.

נפיחות שלא שוחררו לחופשי עלולות לגרום לגזים, נפיחות בבטן, כאבים ועוד ואם אתם נוטים לשמור בבטן לעיתים קרובות, הפלוצים התקועים עלולים לגרום לטחורים או למעי נפוח. אם בשלב הזה אתם מביטים לאופק ונזכרים בכל הפעמים שהתאפקתם, אל דאגה, יש גם חדשות טובות. הגזים המיותרים בורחים להם החוצה בלי שתשימו לב בזמן שאתם ישנים.

Credit: Pixabay

למה כולם שרים במקלחת כל הזמן?

תתפלאו, אבל דווקא הסוגיה הזאת עדיין מעוררת ויכוחים ואין לה תשובה מדעית חד משמעית. יש תאוריה אחת לפיה אנחנו רגועים ונינוחים בזמן המקלחת וזה מה שמוציא מאיתנו את זמר האופרה החבוי. לעומת זאת, יש חוקרים שבטוחים שזה קשור לקרמיקה שמקיפה אותנו ומייצרת אקוסטיקה טובה, כזאת שאנחנו נשמעים בה טוב. אז למה לא לשיר? ובכל מקרה, אם חיפשתם תשובה שקשורה לתהליכים כימיים בגוף או דברים בסגנון, אז אין. חתיכת אניגמה.

גברים, למה יש להם פטמות?

לא, לא כדי שאפשר יהיה לדעת מתי קר להם. זה קשור בעיקר לעובדה שברחם, כולם מתחילים כייצור נקבי. אחרי 60 יום ברחם הטסטוסטרון מתחיל לתת עבודה ומשנה את פעילות התאים במוח ובאיברי הרביה – מה שהופך בערך חצי מהתינוקות לבנים זכרים.

למה, לכל הרוחות, נסתם לנו רק נחיר אחד?

שוויון בנטל, חברים. הנחיריים הבינו את מה שכל פועל מתחיל יודע והם עובדים במשמרות. פעם נחיר שמאל שואף את הרוב, ופעם ימין. גם כשאתם בריאים לחלוטין, כשאת לוח המשמרות בונה הבוס, מערכת העצבים. כשחולים, הנחיר שבדיוק בהפסקה, בגלל כל הג’יפה, מרגיש הרבה יותר סתום. או במטפורה פשוטה ומדויקת, למה שתבזבזו את ההפסקה שלכם על לנקות את המטבח בעבודה?

מה עשינו רע שבאמצע החיים השיער שלנו מחליף צבע לאפור?

לשיער, בתכלס, אין צבע, רק פיגמנטים שנותנים לו את הגוון. כשמזדקנים, הגוף מפסיק לייצר פיגמנטים ואז השיער חוזר לצבע המקורי שלו, או בעצם – לאין צבע שלו, אפור או לבן. מתי זה יקרה? זה כבר תלוי באיכות הגנים שירשתם מאמא ואבא. חלק מהאנשים מלבינים כבר בשנות העשרים לחייהם, יש כאלה שנהנים משיער מלא צבע גם בגיל 60. על פי בדיקה של מערכת הפטריה, לא ניתן לתבוע פיצוי מהורים שהורישו לכם שיער מלבין בגיל צעיר.

לייק לפטריה בפייסבוק