האתרים שיהפכו אתכם לחכמים יותר

נכתב על ידי: יוני סבר

אם אתם רוצים להבין מה קורה בעולם, אם אתם חובבים טריוויה, אוהבים כלכלה, מתכננים הרפתקה או עסקים בעולם – כדאי שתכירו את מקורות המידע שיחרכו לכם את המוח

כל ילד יודע שהאינטרנט מלא מסיחי דעת שמאפשרים להעביר את הזמן בקלות (ולדחות את העבודה הקשה כמה שיותר). טוב, זה באמת לא מסובך: פייסבוק כל הזמן מתעדכנת, יוטיוב מלאה בסרטים מוזרים ואתרי החדשות תמיד מציגים סיפורים מעניינים. אבל אם אתם מנהלים, כלכלנים, חוקרים, מקבלי החלטות במשק או סתם אנשים סקרנים שאוהבים לרדת לעומקם של דברים בטח כבר הבנתם שזה לא מספיק. כלל לא פשוט להשתמש באינטרנט בצורה קצת יותר אינטליגנטית, ולמצוא בתוך כל הרעש שמסביב את הקול המדויק והברור שמציג נתונים אמינים ותמונה מדויקת.

בדיוק עבורכם ריכזנו כמה מקורות מידע שיטיסו את המוח שלכם לשמיים:

לעתים נדמה כי בעידן המידע אנחנו יכולים להשיג את כל המידע הדרוש לנו בלחיצת כפתור. אולם כאשר אנו מגיעים לרגע האמת, נניח יום לפני הצגת מצגת חשובה להנהלה או כתיבת תכנית עסקית, ואנו רוצים להציג נתונים בדוקים ומתוקפים, אנו מגלים שלא פשוט להגיע אל מקור מוסמך שאפשר להתבסס עליו.

בפעם הבאה שתרצו להציג נתונים מסוג זה – למשל באיזו תדירות משדרגים משתמשי סמארטפונים בעולם את המכשיר שלהם – נסו את פורטל Statista. שם מרוכזים 18 אלף מקורות מידע, בחתך של 600 תעשיות ותחת 80 אלף נושאים. 80 סטטיסטיקאים, מנתחי נתונים ועורכים יעשו הכול כדי להנגיש לכם את הררי המידע הזה שכוללים, סתם בשביל ההמחשה, נתוני מכירות של משאיות בסין כמו גם את מספר המגזינים שיוצאים לאור בארה״ב. רוב האתר חינמי, ותוכלו לקבל בלחיצת כפתור נגישות למידע ששווה זהב, ולא פחות חשוב: ארוז להפליא עם גרפים ברורים. ואולם כדי ליהנות מיכולות משופרות, ממחקרים מקיפים עוד יותר ומכלי עבודה שיאפשרו לכם גם להוריד את המידע בצורה מגוונת תתבקשו לרכוש את גרסת הפרימיום.

אגב, אם תהיתם: משתמשי סמארטפון מחליפים מכשיר בממוצע כל שנתיים.

גרסה בסיסית: חינם

גרסת פרימיום: 50 דולר בחודש.

להכיר מקרוב את מדינות העולם

רוצים לדעת עוד על המדינה שבה אתם עומדים לבקר? אתר ה-CIA ולשונית ה- The World Fact Book שלו היא תחנה מצוינת בעלת ניחוח מסתורי להתחיל בה. כן, זה האתר של סוכנות הביון של ארצות הברית, שבניגוד לסוכנות מודיעין אחרת שאנו מכירים דווקא לא נחבא אל הכלים ומציג שירות מוצלח למדי.

מה תמצאו שם? נתונים על כל המדינות בעולם, מחולקים לפי נושאים וכוללים ניתוח דמוגרפי עד רמת הילודה, נתונים על הגיאוגרפיה, נתונים כלכליים מפורטים, פרטים על משק האנרגיה, ענף התחבורה ועוד ועוד. מדוע זה בכלל קיים? האגדה מספרת שעד המצאת האינטרנט כל סוכן היה נושא את הספר בכיסו אבל האמת הפחות מסתורית היא שמדובר במחקר מתמשך שמטרתו לסייע לפקידי הממשל האמריקאי הבאים במגע עם מדינות העולם לדעת קצת יותר על המדינה שאיתה הם בקשר, וכיום מופץ ברוח הדמוקרטיה האמריקאית לכל תושבי העולם.

אתר נוסף וחביב למדי  הוא NUMBEO הסוקר את יוקר המחיה בערי העולם. באתר תוכלו לברר מראש כמה יעלה לשכור דירה בכל עיר בעולם, כמה עולה נסיעה באוטובוס, מה מחירו של ליטר חלב וכמה כסף תידרשו להשאיר על השולחן בתום ארוחה במסעדה במרכז העיר. עיתונאים אגב משוגעים על אתרים כאלו, שמאפשרים להרים כתבה על יוקר המחיה בלי לצאת מהמזגן.

גרסה בסיסית: חינם

גרסת פרימיום: אין.

ממה ניזון המוח של מקבלי ההחלטות בעולם?

לא באמת חשבתם שנערוך רשימה כזו בלי לכלול את אתרי החדשות הטובים והמשפיעים בעולם. שניים מהם באנגלית ואחד בעברית.

נתחיל בעיתונים שמעבר לים: וול-סטריט ג’ורנל הוא העיתון היומי הכלכלי המוערך בעולם, שזכה ב- 33 פרסי פוליצר ונחשב לאורים ולתומים בקרב 2.4 מיליון מקבלי החלטות בעולם הכלכלי שמנויים עליו. הניו יורק טיימס הוא העיתון הכי משפיע על מקבלי ההחלטות בעולם, עם הכי הרבה פרסי פוליצר (117). קריאה עקבית באתרים אלו תחשוף בפניכם את הלך הרוח של הצמרת הכלכלית והפוליטית בארה”ב, תספק לכם נקודת השוואה לדיווחים עליהם בארץ ובעיקר תגרום לכם להרגיש שאתם גרים בקצה-קצה הממלכה. (ואולי גם תשפר את האנגלית).

נחמה מסוימת לתחושה זו תוכלו למצוא באתר הארץ החדש שמעסיק כותבים ייחודיים בעלי קול אחר ומעניין. האתר, שעבר שדרוג משמעותי לאחרונה מציע כתיבה מעמיקה, איכותית יותר ומעוררת מחשבה מכל עיתון אחר בישראל. הדעות והפרשנויות ב”הארץ” נחשבות לייחודיות, מעשירות ומעמיקות. המאמרים וכתבות המגזים מעניינים ורציניים, ומשולבים בהם אמצעים אינטראקטיביים וכן מחקרים מדעיים שלא תמצאו בשום מקום אחר.

קריאה חופשית בשלושת האתרים הללו מחייבת הרשמה מראש ורכישת מנוי, אולם האתרים מאפשרים קריאה של חלק מהתכנים ללא תשלום.

גרסה בסיסית: חינם בכל העיתונים

גרסת פרימיום: 35$ בניו יורק טיימס בחודש, $25 עבור ה-וול סטריט ז’ורנל. 40 ש”ח בהארץ.

להפוך נתונים לגרפיקה מרהיבה

אתר piktochart לא בדיוק מספק מידע אבל לא התאפקנו, כיוון שהוא מדגים כיצד ניתן להציג מידע בצורה ברורה ונהירה. לצערנו מעטים מדי מכירים את כוחה של אינפו-גרפיקה מוצלחת שעושה מאסג׳ לתאים האפורים במוח. pictochart עושה זאת באינטליגנטיות יוצאת דופן, ומתמחה בהפיכת כל מידע, בכל נושא, ובכל דרך שתבחרו לאינפו-גרפיקה מרשימה, גם אם אתם לא מעצבים מקצועיים. כל שצריך לעשות הוא לבחור תבנית מבין 400 התבניות באתר, לצרף תמונות משלכם או לבחור אותן מהתמונות באתר, להכניס כותרות ומספרים והנה: קובץ אינפו-גרפיקה מוכן לשימוש ולשילוב באתר האינטרנט שלכם, במצגת המכירות ללקוח או סתם להעלות כפוסט בפייסבוק כדי לחזק את הטיעון שלכם.

תוכלו להתחיל וליהנות מהשירות בחינם, ובגרסת הפרימיום תקבלו איכות גבוהה יותר של תוצר לצד מבחר גדול יותר של תבניות.

גרסה בסיסית: חינם

גרסת פרימיום: 29 דולר לחודש

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק