10 דברים שכנראה לא ידעתם מה השימוש האמיתי שלהם עד היום

אם תפקחו את העיניים ותביטו מסביבכם, תגלו שישנם לא מעט חפצים ופריטים משונים שאנחנו נתקלים בהם כל הזמן על בסיס יומיומי אבל לא ממש יודעים מה המטרה האמיתית שלהם.

הכיס הקטנטן בג’ינס, החורים הנוספים בנעליים, החור הקטן בחלון של המטוס ואחרים, הם רק חלק מרשימה ארוכה של דברים שסביר להניח שלא היה לכם מושג למה הם משמשים. ובכן, בדיוק בגלל זה התכנסנו כאן וסיפקנו לכם חלק מהתשובות הרות הגורל הללו. אנחנו עדין מנסים להתאושש מהמידע הדרמטי בסעיף האחרון.

הלולאה בגב של החולצה המכופתרת

ישנם 3 הסברים אפשריים ללולאה שאפשר למצוא בגבן של חלק מהחולצות המכופתרות. ההסבר הראשון וההגיוני מכולם הוא שהלולאה משמשת לתליית החולצה על מתלה. ההסבר השני מתייחס לתקופות ישנות יותר, ועל פי הסברה הלולאה הזאת סייעה לקשור עניבה באופן מהיר יותר בצורה לא ברורה. ההסבר השלישי והרומנטי מכולם, מתייחס לסיפור לא מבוסס על פיו גברים שהחלו לצאת באופן קבוע עם בחורה מסוימת, נהגו לגזור את הלולאה מהחולצה שלהם כדי לסמן שהם תפוסים.

הבליטה המשונה בכבל הטעינה של הלפטופ

כל מי שיש לו לפטופ ודאי שם לב לגבשושית המוזרה שנמצאת בכבל החשמלי שלו. ובכן, מסתבר שהבליטה הזו היא אחד החלקים הכי חשובים בכבל ומטרתה היא לנטרל רעשים בתדירות גבוהה בתוך המעגל האלקטרוני. החלק עצמו עשוי מברזל מגנטי והכבל החשמלי מלופף מסביבו.

החור הקטן בחלון המטוס

שמשת חלונות המטוס עשוי משכבה כפולה של זכוכית אקרילית (פרספקס). אם החלק הפנימי של השמשה היה עומד בפני עצמו, הוא היה יכול להתנפץ תוך כדי הטיסה בעקבות הבדלי הלחץ הגדולים בין פנים המטוס לזה שמחוצה לו. החור הקטן בשכבת הזכוכית השנייה מאפשר לאוויר לזרום בין פנים המטוס לחלק שבין הזכוכיות ולהשוות את הלחצים.

החלק הכחול במחקים הקלאסיים

אם תשאלו אנשים למה משמש החלק הכחול במחק הקלאסי שכולנו מכירים מהילדות, יש סיכוי שתקבלו את התשובה: “כדי להעלים סימנים של עט”. אולם, כפי שאתם ודאי מנחשים זו לא המטרה המקורית שלו. בפועל, החלק הכחול של המחק נוצר כדי להשתמש בו על דפים עבים. לעיתים, החלק הוורוד של המחק משאיר עקבות של הטקסט שנמחק מאחורי הדף. החלק הכחול של המחק עוצמתי יותר ומצליח להיפטר מכל העקבות שהשאיר העיפרון שלנו.

אגב, היצרנים של המחק הזה הבינו בשלב מסוים שהציבור כלל לא מודע למטרה של שני החלקים שלו, והחל לשווק את החלק הכחול ככזה שיכול להעלים סימנים של עט, בפועל, הוא לא ממש עושה את זה.

למה חורי הכפתורים בצווארון ובשרוולי החולצה הם אופקיים ולא מאונכים?

אם אתם נוהגים ללבוש חולצות מכופתרות ודאי שמתם לב לכך שחורי הכפתורים בשרוולים, בצווארון ולעיתים גם בתחתית החולצה הם אופקיים ולא מאונכים מכו שאר הכפתורים. הסיבה לכך היא שהכפתורים הנ”ל הם בעלי הסיכוי הכי גבוה להיפתח והחור האופקי מקטין את הסיכוי שזה יקרה ביחס לחורים המאונכים.

חור השרוכים הנוסף בנעליים

אם אתם נוהגים לנעול נעלי ריצה על בסיס קבוע, ודאי שמתם לב לא פעם לעובדה שבמרבית נעלי הספורט, קיים חור נוסף לשרוכים, מעין חור חבוי שלא מתיישר עם החורים האחרים ונראה כאילו אין לו שימוש הגיוני כלשהו. אז למה בעצם הוא משמש? מדובר בחור שזכה לכינוי “מנעול קרסול” או “שרוך נעילה” והמטרה שלו היא לאפשר לכם לקשור את השרוכים בצורה חכמה יותר, כזאת שתעזור לכם להיפטר משלפוחיות ויבלות על העקבים שלכם ותסייע לכם להימנע מפציעות טורדניות בקרסול.

אז איך זה עובד? הסרטון הזה מסביר בדיוק איך להשתמש בחורים הנוספים בנעליים אבל הנה תקציר העניינים: יוצרים שתי לולאות באמצעות השרוכים והחורים הנוספים, משחילים לתוכם את השרוכים, מהדקים ויוצרים מערכת נעילה לקרסול, כזאת שתגרום לנעל לקבע את הקרסול שלכם לתוכה כך שכף הרגל שלכם לא תוכל להתנועע בחופשיות בתוך הנעל ולהוות מתכון לצרות.

החור במרכז כף הספגטי

רבים לא יודעים זאת, אבל החור שנמצא במרכזה של כף ספגטי נוצר בכדי לאפשר לכם למדוד מהי כמות הספגטי הנדרשת עבור מנת פסטה ממוצעת. אז נכון, חלק מהאנשים יאכלו יותר או פחות מהכמות הזאת, אבל על פי רוב, כמות הספגטי שמצליחה להיכנס בחור (לפני שמכניסים אותו לסיר), מהווה כמות שאמורה להספיק לאדם הממוצע.

הכיס הקטן שנמצא בתוך הכיס הגדול של הג’ינס

אם תשאלו אנשים מה מטרתו של הכיס הקטנטן בג’ינס תקבלו שלל תשובות אפשריות, החל ממקום אחסון לכסף קטן ועד כיס לכדורים ואמצעי מניעה. אלא שבפועל, המטרה המקורית של הכיסים הללו שהופיעו לראשונה בדגמי Levis שיוצרו בשנת 1883 הייתה מקום מיוחד עבור שעוני כיס איתם נהגו ללכת מרבית האנשים באותה התקופה. עד היום מכונים הכיסים הללו “כיסי שעון” על ידי יצרני הג’ינסים.

החור הקטן המופיע בראש הפקק של העט

אנשים רבים וביניהם ילדים ובני נוער נוהגים ללעוס את הפקק של העט בזמן שהם מחזיקים אותו בידם. הדעה הרווחת היא שהחור במרכזו של הפקק נועד לאפשר זרימת אוויר לריאות  עד להגעת סיוע במקרים בהם אנשים בלעו בטעות את הפקק. אלא שבפועל, ההסבר הזה לא לגמרי מדויק. במקרים בהם אנחנו בולעים עצם זר הקרום הרירי הנמצא בקני הנשימה שלנו מתחיל להתנפח בתגובה. החור בפקק מאפשר לו לא להיספג בתוך קרום התא ובכך עשוי להציל את חיינו.

חתיכת הבד והכפתור הנוסף שמצורפים לבגדים חדשים שאנחנו קונים

בניגוד למה שרובכם חושבים, חתיכת הבד הנוספת המצורפת לחלק מהבגדים החדשים שאתם קונים לא נועדה בכדי שתוכלו להשתמש בה לתיקון קרעים או חורים בבגד. למעשה, המטרה שלה היא לאפשר לכם לבדוק כיצד יגיב הבד של הבגד החדש שלכם לביקור הראשון שלו במכונת הכביסה. כידוע, אבקות הכביסה מכילות סוגים שונים של כימיקלים, וחיתכת הבגד הזאת תעזור לכם למנוע מצב בו הבגד החדש שלכם נהרס כבר בכביסה הראשונה.

לייק לפטריה בפייסבוק