התאמה מושלמת: חולצה עם 50 מידות

כשמסתכלים על מידות הגודל בתווית החולצה, אפשר לראות שלרוב מדובר בארבע קטגוריות בסיסיות – קטן, בינוני, גדול, גדול מאוד. לעיתים מופיעות עוד מידה או שתיים (אקטסרה קטן ואקסטרה גדול). אבל האם באמת אפשר לקחת את כל בני האדם השונים, על כל מידותיהם השונות, ולקטלג אותם בתוך כל כך מעט קטגוריות ולצפות שהרוב הגדול יקבל פריט שמתאים באמת לגופו?
לדעתם של שני מעצבים – ממש לא, ויש להם את הפתרון המושלם.
המעצבים Matt Hornbuckle ו-Kirk Keel, הרגישו שמנגנון המדידה הקיים כיום בחברה שלנו הוא מעוות והחליטו לשים לו סוף. באמצעות סריקה תלת מימדית של יותר מ-1,000 גברים בגילאי 25-30, הם הקימו את המותג Stantt, ליין חולצות מכופתרות לגברים שמציע טווח של 50 מידות שונות, עם 3 משתנים – רוחב חזה, מותניים ואורך שרוול.
“הפרויקט החל מתוך תסכול מחוויית הקניות וחוסר היכולת למצוא משהו שבאמת מתאים לגוף שלי” אומר Hornbuckle. לפי בדיקה של המעצבים, עולה כי השימוש במידות S, M, L מתאים רק לכ-15% מהאוכלוסיה.
נכון שכבר היום ישנן מספר חנויות שמבצעות סריקה תלת מימדית של הלקוח כדי להתאים לו את הדגם הכי טוב עבורו, אך ההבדל הוא ש-Stantt משתמש במידה קיים שנאגר ונותח כך שמאפשר לחזות התאמה מדויקת ללא צורך בסריקה אישית. למעשה המדידה יכולה להתבצע באופן עצמאי מול המחשב, על ידי הכנסת הנתונים ל-3 הפרמטרים. אלוגריתם שפיתחו השניים משתמש במשתנים שהוכנסו ומוצא את המידה המדויקת ביותר עבור הצרכן הספציפי.

אחרי ניסיון כושל בקמפיין מימון המוני, בו לא הצליחו לגייס 15,000 דולר, הם חזרו לשולחן השירטוטים ויצאו בקמפיין נוסף בקיקסטארטר, בו גייסו סכום מטורף של 120,000 דולר. אגב, בשלב זה לא נראה כי הם מתכוונים להתרחב גם לבגדי נשים, אבל זה בהחלט החזון של השניים.

במידה והטכנולוגיה הזו תהיה מוצלחת, ייתכן כי היא תשנה לחלוטין את כל תעשיית הביגוד, כך שנראה עליה בסטנדרט הקיים של הצרכנים לגבי דרישות ההתאמה של הפריטים שהם רוכשים, מה שייאלץ את חברות ההלבשה להגיב בהתאם.



פרסומאי, יזם סדרתי למגירה עם קרייבינג בלתי נשלט לחדשנות. מנהל העמוד כותרות עלובות בפייסבוק ובעל הבלוג פירורים. קליק לביקור בפייסבוק של אורי.
אורי אשכנזי

לייק לפטריה בפייסבוק