3 טיפים שיעזרו לכם להגדיל תנועה אורגנית לאתר שלכם מגוגל באמצעות ה- Search Console
יש לכם אתר אינטרנט שאתם רוצים להביא אליו תנועה אורגנית? בכתבה הבאה אני אסביר לכם איך אתם יכולים לעשות את זה באמצעות שימוש ב- Search console של גוגל.
בפוסט הזה אני אחלוק איתכם 3 דברים חשובים שצריך לעשות על מנת לזהות הזדמנויות באמצעות ה- Search console של גוגל. בהנחה שיש לכם אתר אינטרנט או בלוג שאתם רוצים לעשות לו קידום ולהביא אליו תנועה איכותית בביטוי חיפוש רלוונטי, שווה לכם לעקוב אחרי הטיפים הבאים.
הטיפים הבאים, שמיד נעבור עליהם, יעזרו לכם לזהות ביטויים פוטנציאליים שאתם צריכים להתחיל לעשות להם SEO וכמו כן בעיות טכניות שגורמות לכם לייצר פחות תנועה אורגנית לאתר ממה שאתם יכולים לייצר.
תנאי בסיסי מקדים שתצטרכו להטמיע באתר שלכם (במידה ולא עשיתם את זה עד היום) זה להתקין את ה- Search console באתר שלכם. מדובר על תהליך יחסית פשוט שלא אמור לקחת יותר מדי זמן.
כעת נצא מנקודת הנחה שהאתר כבר קיים, הטמעתם את ה- Search console, פרסמתם באתר כמות תוכן מסוימת והסורק של גוגל כבר אינדקס את התוכן באתר כך שאתם מקבלים תנועה אורגנית ברמה כלשהי.
אז איך אפשר לזהות הזדמנויות?
ה- Search console הוא כלי שכל מנהל אתר וכל מי שעושה קידום אתרים חייב לדעת להשתמש בו, ועדיף כמה שיותר מהר. בין יתר התועלות שלה, המערכת הזאת של גוגל נותנת לנו פרטים חשובים על ביטויי החיפוש שהביאו את הגולשים לאתר שלנו.
כעת אחרי שנכנסנו ל- Search console נלחץ בסרגל השמאלי על האופציה Search Analytics ולאחר מכן ייפתח לנו חלון כמו בתמונה המצורפת למטה.
אחרי שנכנסנו ל- Search Analytics >> ,תופיע למטה טבלה עם שתי עמודות שתציג את כל השאילתות שאנשים כתבו בגוגל והגיעו דרכם אל תוצאות מהאתר שלכם. הכוונה היא לקליקים שאנשים הקליקו מגוגל אל האתר שלכם לאחר שכתבו ביטוי חיפוש מסויים בגוגל. אם זה לא היה ברור עד עכשיו – זאת בעצם תנועה אורגנית שאתם מקבלים מגוגל.
——-
הערה חשובה: אם במקרה בשלב זה אתם לא רואים במערכת שום תוצאה ואין שום נתונים של תנועה אורנית וקליקים לאתר שלכם צריך לוודא שהטמעתם את ה- Search console כמו שצריך באתר, לאחר שאתם מוודאים את זה עליכם לוודא שאין שם הודעות / התרעות מגוגל על בעיות טכניות באתר ובסריקה של הזחלן של גוגל.
——-
עכשיו ממשיכים…
בדוח שמופיע לכם מסומן כברירת מחדל רק הצ'ק בוקס של Clicks (שימו לב לצילום מסך הנ"ל) דבר שמונע מאיתנו לראות את התמונה המלאה בכל הנוגע להזדמנויות שאנחנו מחפשים להגדלת התנועה האורגנית. לכן אנחנו נסמן את כל הצ'ק בוקסים שמופיעים שם Clicks, CTR , Position ו- Impressions.
ברגע שאתם מסמנים את הצ'ק בוקסים שלהם תקבלו דוח שמשלב את העמודות הבאות:
- עמודה Queries – מציגה את ביטוי החיפוש ממנו הגיעו אל האתר שלכם
- עמודה Clicks – מספר הקליקים שקיבלתם בתקופת זמן מוגדרת
- עמודה Impressions – כמות החשיפות שכל ביטוי חיפוש קיבל.
- עמודה CTR – אחוז האנשים שהקליקו על הלינק לאתר שלכם מבין כל האנשים שצפו בביטוי חיפוש בתוצאות של גוגל.
- עמודה Position – המיקום הממוצע שלכם באותו ביטוי חיפוש.
הנה דוגמה לטבלה שאתם צריכים לראות כעת (הורדתי את הביטויים ברשותכם):
ועכשיו הכל מתחיל להיות יותר מעניין :)
בשלב זה אני ממליץ לכם לייצא את הדוח שקיבלתם לאקסל או גוגל Spread sheets. האופציה להוריד את הנתונים הללו של הסרצ' קונסול נמצאת בתחתית הדוח כך שעליכם לגלול את הדוח עד למטה ובצד שמאל יהיה לכם לחצן Download .
לאחר שתעבירו את הנתונים לגיליון אקסל תוכלו בקלות לסנן ולזהות את ההזדמנויות שאנחנו מחפשים על מנת לעשות עליהם עבודת SEO בשלב יותר מאוחר.
זיהוי הזדמנויות בדוח על פי מיקומים
כעת לאחר שהעברתם את הנתונים לאקסל או גוגל sheets, תסננו ותתמקדו על הביטויים שנמצאים במקומות 11-15.
כשמסתכלים על הרשימה הזאת בפעם הראשונה זה לפעמים מפתיע לראות באיזה ביטויים האתר שלכם מופיע ואיפה כדאי לתת עבודת קידום אתרים כדי להביא יותר תנועה אורגנית מגוגל.
הביטויים הללו מהווים הזדמנות גדולה מבחינתכם מכיוון שגוגל כבר חושב שהתוצאות הללו יחסית רלוונטיות לאותו ביטוי חיפוש, ועם תתנו עבודת קידום אורגני אתם יכולים להתקדם בהם למקומות הראשונים של אותו ביטוי.
** חשוב לציין! **
ניתן לייצר דוח כזה במערכות אחרות של קידום אתרים ומחקר ביטויי חיפוש כמו SEMrush לדוגמה אבל בניגוד למערכות אחרות הכלי של גוגל הוא חינמי ובהחלט נותן מענה מספק בכל הנוגע לביטוי חיפוש ודירוגים של האתר שלכם. החיסרון של המערכת הוא שניתן בעצם רק לקבל את המידע הזה על האתר שלכם ולא על המתחרים שלכם.
אם תרצו לדעת מה הם הביטויים החזקים של האתרים המתחרים שלכם, מה הדירוגים שלהם, מהו פרופיל הקישורים שלהם ועוד תצטרכו להיעזר במערכות חיצוניות.
עכשיו ממשיכים…
זיהוי הזדמנויות לביטויים על פי Impressions
בהנחה וקיבלתם המון תוצאות שיש לכם במקומות 11-15 עדיף לכם לבצע עליהם סינון נוסף על פי כמות ה- Impressions שלהם. הסינון הזה בעצם ייתן לכם סוג של תיעדוף מבחינת כמות הקליקים והתנועה הפוטנציאלית שאתם יכולים להביא לאתר שלכם.
יש לציין שלא תמיד כמות חשיפות גדולה לביטוי חיפוש מהווה את אינדיקציה לפוטנציאל הכי גדול, מכיוון שלעיתים מדובר בביטויים כלליים שאינם יכולים לייצר לכם את התועלת שאתם מחפשים.
לדוגמה נגיד ואתם רואים בדוח שאתם מופיעים בביטוי חיפוש "מתנות קטנות" במקום 8, אתם קולטים שיש המון חשיפה לביטוי הזה בדוח, ולא מבינים איך אתם לא מקבלים אפילו שבריר של קליק ממנו. אבל אם תכתבו בשורת החיפוש של גוגל "מתנות קטנות" תגלו שהשיר של רמי קליינשטיין מופיע שם במקום הראשון וסביר להניח שעיקר החשיפות וההקלקות מתרכזות בתוצאה הזאת.
בנוסף לא תמיד הביטויים שיופיעו לכם בדוח יהיו כאלה עם המון תנועה אורגנית שאפשר לייצר מהם, אבל חשוב להבין שאת הטיפ הזה אתם לא חייבים ליישם רק על התוצאות שיש לכם במקומות שציינתי (11-15) אתם יכולים לבדוק בצורה הזאת את כל הביטויים שלכם וכך להבין איפה מסתתר הפוטנציאל הגדול ביותר.
איך מזהים שיש לנו בעיות באמצעות הדוח שהוצאנו?
בואו ניקח מצב בו הגעתם למיקום נחמד בעמוד הראשון (תוצאה אורגנית 1-4) בביטוי מסוים שקשור לנישה שלכם ואתם מעוניינים להתקדם בו. אתם מפיקים את הדוח של Search console ומגלים שעמודת ה- CTR של אותו ביטוי ממש נמוכה (מתחת ל-10%) ובפועל יוצא שאין לכם כמעט תנועה אורגנית וקליקים ביחס לכמות החשיפות בביטוי.
קודם כל תנסו להבין האם יש סיבה הגיונית לכך שלא מקליקים על הכתבה שלכם באותו ביטוי חיפוש, תבדקו בעצמכם את הביטוי בגוגל ותראו האם יש דברים מיוחדים שמופיעים שם כשמחפשים אותו. אתם יכולים להשתמש בשתי הדגומאות הללו:
- בדוגמה שנתתי בחלק הקודם ראינו שיכולים להיות הסברים ברורים לעובדה שאתם לא מקבלים תנועה אורגנית לאתר, גם אם אתם מדורגים בביטוי החיפוש במקום יחסית גבוה. הדוגמה בחלק הקודם היתה בנוגע לביטוי חיפוש "מתנות קטנות" שעיקר התנועה האורגנית של החיפושים בביטוי הזה קשורים לרוב לשיר המוכר של רמי קליינשטיין. בנוגע למצב כזה אין לכם מה לעשות מכיוון שמדובר בביטוי כללי מדי שמושך הרבה חיפושים לא קשורים אליכם ולכן זה הגיוני שה-CTR יהיה נמוך.
- אופציה נוספות להסבר שבו ה-CTR נמוך למרות שיש המון חשיפות יכול להיות רכיבי מדיה של גוגל שמופיעים בביטויים שונים לפני התוצאות האורגניות. לדוגמה אם אתם עובדים על ביטוי חיפוש "סרטים" ונמצאים במקום 4-5 בעמוד הראשון, תגלו שלמרות שאתם מדורגים גבוה ה-CTR יהיה מאוד נמוך, זה מכיוון שגוגל מכניסה סרגל המלצות של סרטים כמו בצילום המסך מטה, סרגל שמופיע גם בדסקטופ וגם במובייל, וזה כמובן מוריד משמעותית את כמות ההקלקות.
בהנחה שעברתם את השלב בו בדקתם בחיפוש של גוגל מה בעצם מוצג שם ואין משהו שקופץ לכם לעין שיכול להוריד לכם את שיעור ההקלקות בצורה דרסטית, עליכם לבדוק את הטייטל של הכתבה.
שיעור הקלקות נמוך יכול להצביע על בעיה בטייטל שלכם, אם הכתבה באתר מקבלת הרבה impressions אבל ה- CTR נמוך זה יכול להצביע על כך שהכותרת לא מספיק מושכת, מעניינת או רלוונטית לגולשים ולכן צריך לבדוק איך ניתן לסגנן אותה בצורה אחרת ככה שהיא תגרום לגולשים להקליק עליה.
שימו לב! כלל אצבע
בכל פעם שאתם רואים בדוח של ה- search console שה-CTR הוא נמוך מ- 10% תבדקו את ביטוי החיפוש בגוגל ולאחר מכן נסו לעדכן את הטייטל והדיסקריפשן בהתאם, תמתינו כמה ימים ותבדקו האם זה שיפר את המצב.
בהנחה ולא עשיתם בכלל עד היום אופטימיזציה לכותרות ולא בוצעה שום עבודת קידום אתרים על האתר שלכם סביר להניח שנתוני ה-CTR יהיו נמוכים, ולכן תצטרכו לעבור על כל ביטוי ברשימת הביטויים הפוטנציאליים שסיננתם בשלב הקודם, ולבדוק את הטייטל והתיאור של הכתבה שלו.
**בהמשך המאמר אני אתן לכם כמה טיפים קטנים וחשובים שאתם יכולים לעשות בכותרות שלכם כדי להעלות את ה-CTR.
עכשיו שימו לב למשפט הבא:
שיפור ה-CTR של הכותרות שלכם יביא לעלייה במיקומים ובתנועה האורגנית מגוגל.
איך זה הגיוני? פשוט מאוד…
גוגל לוקחים בחשבון הרבה קריטריונים על מנת לתת לכל אתר ועמודים פנימיים דירוג מסוים בכל ביטוי חיפוש. אחד הקריטריונים שעליהם אנחנו מדברים כעת זה CTR ו- "קליק ארוך".
כשגוגל רואים שתוצאה מסוימת שמדורגת לצורך העניין במיקום 5 מקבלת בממוצע יותר קליקים מתוצאות שנמצאת במקומות 1-4 באותו ביטוי חיפוש, מנוע החיפוש של גוגל יבין שהתוצאה שלכם יותר רלוונטית לביטוי החיפוש הזה ולכן אתם תקבלו מגוגל שיפור מיקום למקום גבוה יותר.
חשוב לציין שהטיפ הזה לא אומר עכשיו שאתם צריכים לבקש מכל המשפחה והחברים שלכם בפייסבוק להקליד ביטוי חיפוש מסוים בגוגל וללחוץ על התוצאה שלכם, פעולה כזאת הינה פעולה שנכנסת להגדרת קידום Black hat והיא לא מאושרת או תקינה מבחינת הכללים וההנחיות של גוגל.
תאמינו לי כשאני כותב לכם את זה, מניסיון, עדיף לא לעשות קיצורי דרך בחיים וספציפית כשאתם עושים קידום אתרים בגוגל. גוגל מספיק מתוחכמים להבין מה אתם עושים ויכולים להעניש את האתר שלכם על כך בפגיעה קשה בדירוגים ובתנועה האורגנית שלכם.
אז מה הפתרון? ואיך אפשר להעלות את ה- CTR שלי?
ככל שהכותרת שלכם תהיה יותר מעניינת, מסקרנת ורלוונטית עבור אותו ביטוי חיפוש ככה הסיכויים יותר גבוהים שיקליקו עליה וגוגל יבינו שהתוצאה שלכם רלוונטית יותר.
השתמשו במילים וביטויים בטייטל שלכם (ובדיסקריפשן) שיגרמו לגולשים ללחוץ עליהם. השתמשו במשפטים שכוללים את ביטוי החיפוש שלכם ותהיו יצירתיים, כבר בכותרת עליכם להעביר לגולש את ההבנה שמדובר בכתבה שרלוונטית למה שהוא מחפש ולכן הוא צריך לקרוא אותה.
צאו מנקודת הנחה שהגולש רואה תוצאות חיפוש לביטוי שהוא כתב כעת בגוגל, הוא יקליק על התוצאה שתתן לו את התחושה שהוא מקבל את התועלת הגדולה ביותר שרלוונטית למה שהוא חיפש.
חשוב לשים לב שהקליקים לאתר שלכם יהיו "קליקים ארוכים"!!
אם יצרתם כותרת מושלמת שהמון אנשים הקליקו עליהם אתם עדיין צריכים לייצר כתבה טובה ואיכותית שתתן תועלת לגולש שנכנס אליה.
הכוונה בביטוי "קליק ארוך" זה שילוב של זמן שהייה ו- bounce rate. ככל שהזמן שהייה של הגולשים בכתבה יותר גבוה וככל שה- bounce rate יותר נמוך ככה גוגל מבינים שהכתבה שלכם יותר רלוונטית לקהל שהגיע אליה.
אם גוגל רואה שהרבה גולשים נכנסים לכתבה שלכם וה- CTR שלה גבוה אבל זמן השהייה בעמוד ממש נמוך מסיבה מסוימת, משמע הרבה גולשים נכנסים לכתבה אבל מיד יוצאים ממנה, גוגל יורידו את המיקום שלכם.
לדוגמה אם אתם מנסים להתקדם בביטוי "צפייה ישירה" והכנתם כתבה נהדרת, ארוכה ומקיפה על הנושא של צפייה ישירה, יכול להיות שבשלב ההתחלתי אתם תתברגו במיקום נחמד בביטוי חיפוש הזה בגוגל, אבל הבעיה היא שגולשים שכותבים את הביטוי הזה לרוב מחפשים לראות סרטים או סדרות טלוויזיה בצפייה ישירה.
לכן גם אם הטייטל של הכתבה שלכם גורם לאנשים להקליק, עדיין זמן השהייה שלהם אחרי הקליק הזה יהיה מאוד נמוך, מכיוון שאתם לא נותנים להם את מה שהם חיפשו, פועל יוצא מזה שגוגל יורידו את המיקום שלכם בביטוי.
לסיכום
בפוסט הזה התמקדנו ב search console – של גוגל על מנת לזהות ביטויים פוטנציאלים שכיום אנחנו לא מקבלים (או לא מקבלים מספיק) מהם תנועה אורגנית וקליקים אבל הם במיקומים מספיק טובים כדי שיהיה שווה לנו לתת קצת עבודה ולקדם אותם למעלה. בנוסף עברנו על דרך בה נוכל לזהות בעיה שצריך לעדכן ולשנות את הטייטל בכתבה על מנת להתקדם במיקומים.
לאחר זיהוי ההזדמנויות הללו נשארה כעת עבודה לא מבוטלת של קידום אתרים באותם ביטויים. כעת, לאחר שיש לכם רשימה של ביטויי חיפוש התחלתית שאתם צריכים לקדם, אתם יכולים לצאת לדרך ולהפוך את ההזדמנויות הללו לקלפים מנצחים שמניבים לכם תנועה אורגנית.
הטיפים הנ"ל הם רק חלק קטן מהדברים שניתן לעשות עם ה-search console אשר מאפשר לדעת המון פרטים חשובים נוספים על האתר שלנו מבחינת איכות הסריקה שגוגל מבצע על האתר שלכם, זיהוי בעיות טעינה, בעיות טכניות אחרות אשר יכולות להשפיע על הדירוג שלכם בגוגל, לינקים חיצוניים לאתר שלכם, להגיש בקשה לגוגל לאנדקס מחדש עמוד ספציפי ועוד.
מקווה שהכתבה הזאת עזרה לכם, אם כן מוזמנים לפרגן בתגובות ואם יש לכם שאלות או דברים לא ברורים מוזמנים לכתוב לי אותם בשרשור התגובות. שיהיה בהצלחה!
לייק לפטריה בפייסבוק