כך נראות הפנים האמיתיות של הדמויות בסדרה מיינד האנטר

מיינד האנטר (Mindhunter) זו סדרת מתח פסיכולוגית מבית נטפליקס, שמבוססת על ספר של ג’ון דאגלס ומארק אולשייקר – “Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit”. למי שלא מכיר את הסדרה ניתן תקציר קטנטן והמלצה חמה להתחיל לראות את שתי העונות של הסדרה שזמינות בנטפליקס.

בעונה הראשונה מתארים לנו את ימיה הראשונים של הפסיכולוגיה הפלילית והקמת היחידה למדעי ההתנהגות של ה-FBI. שלושת החלוצים שמקימים את היחידה הם שני סוכני FBI בשם הולדן פורד (ג’ונתן גרוף), ביל טנץ’ (הולט מקאלני) והצלע השלישית שלהם פרופסור ונדי קאר (אנה טורב).

כחלק מעבודתם ביחידה הם מראיינים רוצחים סדרתיים מפורסמים, שהטילו אימה ברחבי בארה”ב, כדי להבין איך בעצם עובד הראש של אנשים כאלה, מה המניעים שלרוב גורמים להם לבצע מעשי רצח מחרידים ולבנות באמצעות הסקת המסקנות שלהם מהראיונות פרופיל פסיכולוגי של פסיכופת רוצח סדרתי. בעונה השנייה סוכני היחידה כבר עוברים “מתיאוריה לפרקטיקה” כשהם משתלבים בחקירות רצח פתוחות, מיישמים דברים שלמדו בעונה הראשונה ועוזרים ללכוד רוצחים סדרתיים.

ריכזנו בפוסט רשימה מעניינת במיוחד שמציגה את הפנים האמיתיות של אותם רוצחים סדרתיים שאנחנו רואים בסדרה. כמו שתראו היוצרים של הסדרה הקפידו על הפרטים הקטנים בעלילה וכמו כן בבחירת השחקנים שיגלמו את רוצחים, שנראים דומים להם בצורה מלחיצה. קליק לעוד סדרות מומלצות בנטפליקס.

שימו לב שהפוסט עשוי לכלול ספויילרים לשתי העונות של מיינד האנטר, אם במקרה לא סיימתם לראות את העונה השנייה בבקשה תעצרו כאן.

אד קמפר // Edmund Kemper

רוצח סדרתי ונרקופיל. בגיל 15, הוא רצח את סבו וסבתו. הפסיכיאטר בבית הכלא החליט שקמפר סובל מסכיזופרניה, ולכן הוא אושפז במחלקה פסיכיאטרית, בבית חולים מקומי לתקופה של שש שנים. לאחר שחרורו בגיל 21, ניסה ללא הצלחה להירשם למכללה ולהתקבל לשורות המשטרה.

בין החודשים מאי 1972 עד אפריל 1973 רצח קמפר שמונה נשים, רובן צעירות, שלרוב היה תופס אותן בטרמפים, הוא היה מסיע אותן לנקודה מרוחקת, יורה בהן ולאחר הרצח היה מקיים עם הגופות שלהם יחסים. הקורבן האחרון שלו הייתה אמו, קלרנל סרטנדברג, אותה רצח בשנתה. קמפר הסגיר עצמו למשטרה.

כמו שאתם יכולים לראות בתמונה, מדובר בבחור גדול, הוא היה בגובה 2.06 מטר

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

ריצ’ארד ספק // Richard Speck

רוצח סדרתי אמריקאי שעינה, אנס ורצח שמונה סטודנטיות לרפואה משיקאגו בשנת 1966. הוא פרץ לדירת המעונות שלהן ורצח אותן אחת אחרי השנייה. סטודנטית אחת שהיתה בדירה הצליחה להסתתר מתחת לאחת המיטות וספק לא ראה אותה.

ספק לא היה רוצח אינטליגנטי במיוחד, המשטרה מצאה בזירת הפשע את טביעות האצבעות שלו ומכיוון שהיה לו כבר עבר פלילי, לא היה קשה להם לזהות אותו ולפרסם בתקשורת את המראה שלו בנוסף לפרטים מזהים נוספים כמו הקעקוע המפורסם שלו “Born To Raise Hell” דבר שבסופו של דבר הביא ללכידתו לאחר יומיים של חיפושים. בתחילה נגזר עליו עונש מוות, אך גזר הדין שונה לאחר מכן למאסר עולם. ספק נפטר מהתקף לב אחרי שריצה 25 שנים בבית כלא.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

דיוויד ברקוביץ’ (בנו של סאם) // David Berkowitz

דיוויד ריצ’ארד ברקוביץ’ שנודע גם בכינוי ‘בנו של סאם’ הוא רוצח סדרתי שהודה באשמת רצח של שמונה נשים, בתקריות ירי נפרדות. הרצח הראשון התרחש בניו יורק בשנת 1976 כשהוא משתמש באקדח תופי (Revolver) בולדוג. שנה לאחר מכן הוא כבר הספיק לרצוח באותו אופן 6 אנשים ופצע שבעה נוספים.

ברקוביץ’ הצליח לחמוק מהמרדף הגדול ביותר שהעיר ניו יורק ידעה, תוך כדי שהוא משאיר למשטרה מכתבים מזלזלים והבטחות להמשיך לבצע מעשים כאלה, דבר שהתקשורת לא יכלה להתעלם ממנו. מסע ההרג שלו הטיל אימה על תושבי ניו יורק וקיבל סיקור עולמי.

בנו של סאם לבסוף נתפס באוגוסט 1977 על ידי המשטרה והואשם בשמונה מקרי ירי ורצח. הוא הודה באשמה בכל המקרים ובתחילה טען שמי שציווה עליו לבצע את הרציחות הללו היה כלב בשם “הארווי” של השכן שלו. למרות הנימוק ההזוי הזה ברקוביץ’ נמצא כשיר מבחינה פסיכולוגית להעמדה לדין ונגזרו עליו 6 מאסרי עולם. כיום הוא בן 66 ועדיין מרצה את עונשו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🖤 Natalie (@talkmurderwithme) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rolling Stone (@rollingstone) on

צ’ארלס מנסון // Charles Manson

צ’ארלס מילס מנסון, המפורסם ביותר מבין הרוצחים הסדרתיים ברשימה, אך כמו שנאמר בסדרה הוא קצת שונה מהם, מכיוון שלא ביצע את מעשי הרצח בעצמו אלא שלח צעירים שהיו חברים ב”משפחה שלו”. הוא עמד בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20 בראש כת שנודעה בכינוי “משפחת מנסון”.

חסידיו הצעירים ביצעו תשעה מקרי רצח בארבעה אתרים שונים בתקופה של כמה שבועות בשנת 1969. מנסון הועמד לדין והורשע בקשירת קשר לרצח שבעה אנשים. נגזר עליו גזר דין מוות שהומר למאסר עולם. הוא ריצה עונש זה עד מותו, בנובמבר 2017.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gates of Heaven 🐉 (@eartheartcompass) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FilmsyCritic (@filmsycritic) on

דניס ראדר // Dennis Rader

רוצח סדרתי שפעל בעיקר בשנות ה-70 וה-80 בויצ’יטה בירת קנזס שבארצות הברית. הוא העניק לעצמו את הכינוי: “BTK” – ראשי תיבות באנגלית של “לקשור, לענות, להרוג” – דפוס הפעולה שעליו חזר בכל רציחותיו. למרות שלא נאמר במפורש בסדרה, משתמע כי הרוצח שנצפה מבצע עבודות שירות במספר קטעים קצרים לאורך הסדרה הוא דניס ראדר, רוצח ה-BTK.

ראדר הואשם בעשרה מקרי רצח, הוא הסביר שרצח למען סיפוקו המיני. ראדר עמד למשפט אבל לא הוצא להורג כי בשנים בהם ביצע את פשעיו (1986-1974) עונש מוות עדיין לא היה חוקי בקנזס. על ראדר נגזרו עשרה עונשי מאסר עולם רצופים וללא אפשרות חנינה עד גיל 175.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheSerialKnowledge (@serialknowledge) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C.H. Newell (@fathergore) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by darth geist (@darth_geist) on

וויין וויליאמס // Wayne Williams

רוצח שנשפט למאסר עולם בגין רצח של שני אנשים בוגרים באטלנטה, ג’ורג’יה, בשנת 1981. המשטרה מאמינה בשל חשד סביר ומספר ראיות שהוא גם אחראי ל-23 רציחות ילדים (מתוך 30) שהתרחשו באטלנטה בין השנים 1979-1981. הוא אף פעם לא הואשם על רצח הילדים בבית משפט וממשיך לטעון עד היום שהוא חף מפשע. בעונה השניה של מיינד האנטר וויין וויליאמס היה הסיפור המרכזי שאיתו סיימו את העונה ונגעו שם בסיבות פוליטיות אפשריות שבגללן בחרו שלא להעמיד אותו גם על רצח הילדים.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Murder Homes (@murderhomes) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎧 ED THA ENTERTAINER 🎤 (@djeclazz) on

אלמר ויין הנלי // Elmer Wayne Henley

רוצח סדרתי שהורשע בשנת 1974 על החלק שלו יחד עם דין קורל, בסדרת רציחות שנתנו להם את הכינוי “רוצחי ההמונים מיוסטון” בה חטפו, עינו, אנסו ורצחו לכל הפחות 28 ילדים וצעירים בין השנים 1970 ל- 1973. אלמר הנלי, שבאותו זמן היה בן 17, פיתה נערים צעירים לביתו של דין קורל בידיעה ברורה שהוא מכניס אותם למלכודת ממנה הם לא יצאו.

בסופו של דבר, כמו שמתואר במיינד האנטר, הנלי גם אכן רצח את דין קורל. הוא עדיין מרצה 6 מאסרי עולם שמסתכמים ב-99 שנה בכלא, על המעורבות שלו בפרשה הזאת, שבאותה תקופה תוארה בתור מקרה הרצח הסדרתי הקטלני ביותר שהיה בהיסטוריה של ארה”ב.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monster Presents: Insomniac (@insomniacpodcast) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Case Studies HT (@casestudiesht) on

מוזמנים לדפדף גם בתמונות הבאות שמציגות אחד מול השני, את הרוצחים הסדרתיים האמיתיים לצד השחקנים שגילמו אותם בסדרה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

והנה עוד סדרת תמונות אחרונה שכוללת גם את הסוכנים האמיתיים שעליהם ביססו את דמותיהם של הולדן פורד, ביל טנץ’ וונדי קאר.

דמותו של הולדן פורד מבוססת על סוכן ה-FBI ג’ון א. דאגלס ודמותו של ביל טנץ’ מבוססת על סוכן ה-FBI רוברט ק. רסלר. דמותה של ונדי קאר מבוססת על החוקרת הפסיכיאטרית אן וולברט בורג’ס, פרופסורית בולטת במכללת בוסטון, ששיתפה פעולה עם סוכני ה-FBI ביחידה למדעי ההתנהגות, וקיבלה מענקים לביצוע מחקר על רוצחים סדרתיים, אנסים סדרתיים ותוקפים מיניים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mindhunter /Fans (@mindhunterseries) on

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק