פותחים סמסטר: טיפים לסטודנט ללמידה ביתית יעילה

אם לא די בכך שהפן הלימודי בלהיות סטודנט במילא אינו פיקניק, עכשיו הוא גם מתרחש בבית, ללא החברים, הדשא והקפיטריה. אז איך בכל זאת תוכלו להפוך את ביתכם למקום שהכי נוח ללמוד בו? הכינו את הוורד ותתחילו לסכם

יובל בנר

עניין הלמידה מהבית הוא אתגר לא פשוט עבור סטודנטים רבים. בכלל, אלו מביניכם שהתנסו בלמידה בשנה החולפת הבינו במהרה כי העובדה שמערכות החינוך והלמידה הגבוהה לומדות תוך כדי תנועה, גורמת לנו, הסטודנטים, למצוא דרכים חלופיות שיעזרו לנו ללמוד בצורה יעילה ולסיים את התואר עם הציון הגבוה ביותר – ולא משנה מה עומד בדרך.

אז עוד לפני שתקופת המבחנים תקפוץ עליכם בהפתעה, מומלץ לארגן את סביבת הלימודים הביתית שלכם בצורה הטובה ביותר, לדאוג לסדר יום המאפשר למידה רציפה וכמובן, איך לא, לדאוג לתשתית אינטרנט איכותית ולחיבור מהיר לרשת כדוגמת זה של אינטרנט 200 מגה – בעיקר כדי שהשיעורים בזום יעברו בצורה חלקה, לא מקוטעת ואפקטיבית ככל שניתן.

אז שלב אחר שלב, איך תוכלו ללמוד מהבית בצורה נכונה ויעילה?

Credit: Shutterstock

הפרד ומשול

הצעד הראשון ביצירת חלל עבודה פרודוקטיבי הוא הגדרת השטח והפיכתו מותאם לעבודה ממושכת. תחילה יש להגדיר חלל המופרד משאר שטחי הבית, בעיקר מהאזורים המוגדרים למנוחה או מהם ניתן לצפות בטלוויזיה, מה שעשוי להיות מאתגר יותר בדירות קטנות ומעוטות חדרים וידרוש מכם שימוש בדמיון וביצירתיות. מומלץ לאפיין את איזור הלמידה בצבעים מרגיעים, להקפיד על סדר תמידי ונטול גורמים מפריעים עד כמה שאפשר. גם שילוב של צמחיה מרגיעה או אומנות נעימה בחלל הלמידה יכול לעשות את העבודה ואף לשפר את יכולותיכם הקוגניטיביות.

לנצל זמן פנוי

אחת הסיבות בגינן חיי הסטודנט נחשבים לטובים יותר היא הפן החברתי. על אף שכיום, עם המעבר ללימודים מהבית, נגזל מהסטודנטים חלק נכבד מהחוויה הלימודית, עדיין באפשרותם להנות מפעילויות מעשירות ומהנות בזמנם הפנוי. זמן זה יכול להיות מנוצל בדרכים רבות – החל מפעילות גופנית ועד לכאלו חברתיות שונות, במסגרת המותר וההנחיות, כך שאין סיבה לוותר באמת על כך לגמרי, כל שדרוש הוא רק להיות יצירתיים יותר.

ללמוד כמו בוסים

היתרון הגדול ביותר של למידה ביתית הוא שתוכלו להעבירה בדיוק כמו שתמיד רציתם. כך למשל אם ברצונכם להאזין קצת למוזיקה שאתם אוהבים בזמן הרצאה מקוונת – אין בעיה, רק אל תשכחו לכבות את המיקרופון. אם אתם יותר בקטע של ספורט, תוכלו לשמוע הרצאה תוך כדי ריצה, כל עוד השיעור לא דורש השתתפות פעילה כמובן.

כניסה לשגרה יומית

הקושי העיקרי בלמידה מהבית הוא לפתח את שריר ההרגל, זה שאומר שעליכם להיכנס לשיעור עם תחילתו, להישאר עד סופו וכמובן, לא להבריז ממנו – מה שקשה יותר בלמידה מהבית ביחס לזו שבמכללה או באוניברסיטה. לכן, כדאי ליצור הרגלים ברורים מתחילת תקופת הלימודים, כך שבמהלכה לא יהיה מצב בו שיעור שלם עובר על הספה תוך כדי צפייה בסדרה האהובה עליכם.

מיינדפולנס, יוגה, מדיטציה וספורט

תקופת הלימודים יכולה להיות מלחיצה ועבור רובנו גם די קשה. אם נוסיף לכך את עניין הלמידה מרחוק, מצטרף למשוואה גם קושי קוגניטיבי מוחשי. כל צורה של תרגול המוח, הגוף והנפש כדוגמת ביצוע תרגילי מיינדפולנס, יוגה ומדיטציה לטובת הרגעה והרחבת יכולת הקשב מבורכת בהחלט, שכן זו גם דרך נהדרת לשבור שגרה ולפגוש אנשים חדשים ומעניינים. מספיק סיבות? צאו להתאמן!

להפוך לשפים מדופלמים

אין מדובר על ארוחת שבע מנות ושלושה קינוחים אלא על מזון בריא וטרי שמוחכם וגופכם זקוקים לו בתקופת למידה. אפשר ורצוי לנצל את העובדה שהלימודים מתרחשים ליד המטבח ולהחליף את החטיפים והאוכל המהיר בבישול ביתי קל ומזין, בסלטים טובים ובטעמים מפנקים. אוכל טוב, אגב, לא חייב להיות כזה שעמלתם עליו שעות, להיפך, מוצרי יסוד איכותיים וטריים הם שם המשחק – וגם אוכל של אמא.

הצלחתם? נא לפרגן בהתאם

הצלחתם לשבת יום שלם בכל השיעורים? הגשתם את העבודה בזמן? קיבלתם ציון טוב במבחן? נא לצ’פר את עצמכם בהתאם.

כמה פרקים מסדרה, הפסקה עם חברים, זמן איכות בחוץ או אפילו לפנק את עצמכם במתנה קטנה – כל דבר שיגרום לכם להרגיש טוב ושהרווחתם ביושר את התמורה לעבודה הקשה.

לסיכום, חלק ממטרת הלימודים האקדמיים היא הכנה לחיים הבוגרים, לתחרות ולעולם הדורש תוצאות. התקופה הנוכחית היא דוגמה טובה למצב בו הנכם נדרשים להתמודד עם אתגרים לא פשוטים והיתרון היחסי יהיה רק ברשות אלו שידעו לנצל את המצב לטובתם וילמדו להסתגל אליו בצורה המהירה ביותר. שתהיה שנת לימודים מוצלחת, מקוונת ומהנה.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק