נכסים דיגיטליים

מה הם נכסים דיגיטליים? האם ניתן להכניס ולהרוויח כסף כתוצאה מהשימוש בהם? האם יש שוני בין נכסים דיגיטליים לבין נכסים פיזיים?

Credit: Freepik

האם אפשר לייצר נכסים דיגיטליים לשם הכנסה עסקית?

האם ניתן לייצר נכסים דיגיטליים למטרות הכנסה עסקית? בקצרה? אכן כן. בעולם הדיגיטלי של ימינו, נכנסים שנמצאים ברובד הווירטואלי אינם בהכרח שונים מנכסים הנמצאים ברובד הפיזי. הרי אם נחשוב על דירה, נכס פיזי לכל דבר, נתאר לעצמנו שהמטרה באם ברצוננו להשכיר אותה, תהא לקבל תשואה על ההשקעה. למעשה מדובר בנכס למטרות השקעה. נכסים דיגיטליים, הינם נכסים למטרות השקעה, אשר בונים ומקיימים ברובד הדיגיטלי.

מה הם נכסים דיגיטליים?

נכסים דיגיטליים יכול להיות כל משאב דיגיטלי. בין אם מדובר על תמונות, סרטים, מסמכים, בלוגים, תוכנות, אתר, פלטפורמה אינטרנטית כלשהי וכיוצא בזה. לדוגמה, אמזון הוא גם אתר, גם פלטפורמה אינטרנטית, כמו חנות אינטרנטית וגם מכיל אפשרות לקבל גישה הן לסרטים והן לתמונות והן לנכסים פיזיים שונים.

אפשר להסתכל בגוגל מה ערך השוק המשוער של חברת אמזון כמעט 315 מיליארד דולר). לדעתנו, הסיבה לכך היא שג’ף בזוס, מנכ”ל החברה, הקים ויצר נכס מעולה, מניב במיוחד.

למעשה, נוכל להגיד שלדעתנו ככל שהנכס הדיגיטלי מעניק יותר ערך לאנשים אחרים, כך יש לו יותר ערך בעיניהם. וככל שיש יותר ערך לאותם נכסים דיגיטליים, ישנה יותר אפשרות שאנשים שונים ירצו לקבל שירותים מאותו נכס. בין אם זה לרכוש אותו ולקבל גישה “בלעדית”, או “עצמאית” לשלל שירותיו ומשאביו ובין אם פשוט לגשת למה שהוא מציע.

איך משערכים ערך שוק לנכסים דיגיטליים?

לדוגמה, אם ניקח דוגמה כבלוג, נניח שמדובר בכמה רבדים של תשואה, או ערך:

  1. פלטפורמה שאנשים אחרים מכירים ומגיעים לבקר
  2. תוכן מקורי ומוערך
  3. אפשרות לשים פרסומות ולקבל הכנסה פאסיבית

וכן הלאה.

מי שירצה לרכוש את הבלוג למעשה יקבל הן את הזמן, תשומת הלב, הכישרון ושלל המשאבים שהתבקשו כדי לקדם את הבלוג לרמה בו (1) אנשים מכירים ומגיעים לבקר בו, והן את הגישה “והבעלות” החוקית כביכול, על התוכן המקורי והמוערך (2) שקיים בו.

יתרה מכך, גם אם כל זה לא בהכרח יעבור בהסכם הבעלות, הרי שהאפשרות לקבל הכנסה מפרסומות המצוותות לבלוג מצליח, יכולה להיות בעלת ערך. ועל פי כן, מאפיינים אלו, שיכולים להיות שונים עבור שלל נכסים דיגיטליים בשיתוף עם בסט לינקס, יכולים להשפיע על ערך השוק של נכס דיגיטלי נתון.

להמציא את הגלגל מחדש עם נכסים דיגיטליים?

האם זה נכון לרכוש נכסים דיגיטליים מאנשים אחרים? ליצור אותם בעצמנו? להמציא דבר מה חדש? ובכן, ישנה אפשרות להמציא קונספטים חדשים כמו גם נכסים דיגיטליים חדשים. את קבצי ה-MP3 אף אחד לא הכיר לפני שהוא הכיר, והדבר בהחלט יכל להיות נכס דיגיטלי נחשק.

בייחוד למי שהיה מעונין בקבצים מסוימים והיה לו שימוש רלוונטי בהם (לדוגמה, להוריד אותם למכשיר ה-MP3 שלו, וכו’). על כן, כמובן שניתן “להמציא את הגלגל”, והדבר מתאפשר כאשר חושבים בצורה יצירתית. הספר “לחשוב בתוך הקופסה”, כמו גם “אוקיינוס כחול”, יכול ללמד שיטות להמצאה שכאלה, או לחשיבה יצירתית במידת מה. הדבר יכול לעודד הן לחשוב על יצירה של נכסים דיגיטליים חדשים והן ליהנות מתהליך היצירה למען הכלל.

ניתן ליצור עמנו קשר ברגע, זה כדי ללמוד עוד על דרכים אפשריות שנמליץ להתקדם בנושא.

https://bestlinks.co.il/  בסט לינקס

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק