8 דרכים יעילות להתמודד עם אנשים קשים בעבודה

ממש כמו בתכניות ריאליטי דוגמת האח הגדול, גם במקום העבודה שלכם עלולים להיווצר לא מעט חיכוכים, תאקלים משונים ומריבות מיותרות, בעיקר בגלל אותם אנשים מעצבנים שנוטים להיות דרמה קווינס וגורמים לשאר העובדים להרגיש לא בנוח בסביבתם.

זה לא באמת משנה מהו תחום העיסוק שלכם ובאיזו חברה אתם מבלים את זמנכם, נדיר מאוד למצוא מקום עבודה בו חברי הצוות עובדים בהרמוניה מושלמת ואינם מתמודדים מדי פעם עם חבר לעבודה שמשרה אווירה לא טובה, עולה להם על העצבים ופשוט הופך את הנוכחות שלו לרעילה ומטרידה.

על מנת לדעת להתמודד עם אנשים כאלה בהצלחה, עליכם לחדד את האינטליגנציה הרגשית שלכם ולסגל מספר התנהגויות שיעזרו לכם לנצח את ההשפעה הרעה שלהם, לפחות עד שמישהו ישכיל לעשות טובה לכל השאר ולפטר אותם. הנה 8 דרכים יעילות שיעזרו לכם להתמודד עם אנשים קשים ובעייתיים בעבודה.

להציב גבולות ברורים

אתם לא יכולים לרצות ולעמוד בציפיות של כולם. אנשים עם אינטיליגנציה רגשית גבוהה לא מוכרים את עצמם בזול, ומנסים להתעלות על הכאוס בעבודה ולשמור על רמה מסויימת של דיסטנס עם אותם אנשים בעייתיים שנמצאים סביבם.

להתמקד במציאת הפתרונות

יותר מדי אנשים נופלים בעבודה לבור שחור של הטחת האשמות ב”חברים לעבודה” שיוצרים בעיות עם צורת העבודה השגויה שלהם. עד כמה שזה מפתה להעמיד במקום את הגורם הבעייתי ולהפיל עליו את האחריות, עליכם להימנע מכיוון הפעולה הזה. לרוב, מריבות במקום העבודה לא מובילות לשום דבר חיובי ויוצרות סביבת עבודה מתוחה שפוגעת באפקטיביות שלכם ושל הסובבים אתכם. עליכם להפעיל שיקול דעת ולנווט את השיחה שלכם עם אותו עובד למקום בו מתמקדים בפתרון הבעיה שנוצרה ולא בהטחת האשמות.

להימנע משליליות

אנשים קשים ובעייתיים מלאים בביקורת ושליליות. עליכם לדעת לסנן את השליליות הזאת שהם מפיצים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקולגה שלכם או גרוע מכך, באחד מנציגי ההנהלהף ולהימנע משיחה או ויכוח על נושאים טעונים אלה. לרוב הנושאים קשורים לחוסר שביעות רצון כללי של אותו עובד שמנסה להוציא קיטור ועל הדרך לקבל את הלכלוך שלכם בתמורה. ממש לא מומלץ לתדלק ולהאכיל אותו, ולמעשה, כדאי ולהתמקד במטרות שלכם מבלי להסתכל לצדדים.

לדעת לסלוח ולא לשכוח

יש שיאמרו שהניסיון שלנו הוא המורה הטוב ביותר. ברגע שהיתה לכם התנסות אחת לא טובה עם חבר לעבודה שחצה את גבולות הטעם הטוב והרשה לעצמו להתנהג בצורה שאינה מקובלת עליכם, חשוב לדעת להסביר לו את זה בצורה ברורה וחד משמעית ולהעמיד אותו במקומו כבר באותו הרגע, זאת מכיוון שבני אדם עובדים על פי דפוסי התנהגות שכמעט תמיד חוזרים על עצמם.

סיטואציה כזאת דורשת מכם לייצר במהרה גבולות ברורים בהתנהלות של אותו עובד מולכם. הניסיון הקודם שיש לכם אתו מאפשר לכם לתת לו עוד צ’אנס ולנסות לפתוח מולו דף חדש במסגרת דפוסי ההתנהגות שהגדרתם, אך חשוב מאוד לא לשכוח זאת ולהמשיך לעקוב אחרי הדינמיקה בינכם.

המלצה חשובה – את השיחה הזאת כדי לקיים רק לאחר שלקחתם נשימה עמוקה ולא ברגע של כעס. חשוב שתשלטו על עצמכם בשיחה עם אותו אדם ועדיף שהשיחה תהיה בארבע עיניים.

למצוא את קבוצת התמיכה שלכם בעבודה

להתמודד לבד מול אנשים בעייתיים במקום העבודה זה ממש לא הפתרון היעיל ביותר. עליכם ליצור את המעגל הפנימי שלכם בעבודה, זה שכולל את האנשים שדומים לכם ברמת האינטליגנציה הרגשית וליצור קבוצת תמיכה קטנה שעוזרת להתמודד עם הבעיות שיש לכם במהלך היום יום.

לתת לעצמכם לנוח

השינוי הוא לא רק במקום העבודה. גם בבית. מחקרים מוכיחים שאיכות ואורך השינה שלכם יכול להשפיע על לא מעט היבטים פיזיים ונפשיים. חוסר בשינה יכול להגביר את המתח שאתם מרגישים, דבר שיכול לקבל ביטוי חריף בתגובות מוגזמות ומיותרות שלכם כלפי אנשים אחרים בעבודה, במיוחד כאלה שמלכתחילה באים לכם ברע.

לשדר אמפתיה

להבין מה עובר על אנשים (“אני מבין שאתה עובר כך וכך אבל…”). לא חייבים צריך להסכים ולהזדהות עם כל הדברים שאותו עובד מספר לכם או חולק אתכם, אבל חשוב מאוד להיות שם ולהבין. עצם ההקשבה שלכם היא הדבר החשוב באמת ועוזרת לאדם מולכם לפרוק ולהרגיש שאכפת לכם ממנו. לבני האדם יש נטייה לשפוט את מעשיהם של אנשים אחרים בחומרה רבה יותר מזו שבה נשפוט את עצמנו. עלינו לסגל יותר אמפתיה גם במקרים אלו.

תדעו להעריך את עצמכם

זו אולי הקלישאה הכי גדולה בספר, אבל היא גם לגמרי נכונה: אף אחד לא יעריך אתכם, אם לא תדעו קודם להעריך את עצמכם. אם תשדרו ביטחון ומקצועיות, גם עובדים אחרים ירגישו ככה כלפיכם מה שעלול למנוע עימותים וביקורות כלפיכם מצד קולגות.

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק