תגובות שוק ההון לקורונה

כאשר הסטטיסטיקה הראתה כי מספר הנדבקים בווירוס הקורונה עולה והמחלה התפשטה בעוד מדינות בעולם, גם הכלכלה העולמית נדבקה. חוסר הוודאות עלה, ומשקיעים רבים ניסו להסיק מסקנות לעתיד של משבר הקורונה ממשברים קודמים אחרים דומים כגון: נגיף סארס, שפעת החזירים, שפעת העופות ועוד.

בתקשורת, עוסקים בהשוואות של פרמטרים הקשורים לנגיף הקורונה כמו: שיעורי התמותה, היקף הפגיעה בתמ”ג, המהירות שבה מתפשט הנגיף ועוד. כולם מנסים להעריך את עומק ההשפעה של כל אירוע מאקרו כגון זה על חברות וארגונים עסקיים. הגורם הקריטי הוא היכולת להתאושש מהנזק הגדול שנגרם. למשל, אירוע שלא נראה בתחילה כחמור אך מתמשך על פני זמן רב, עשוי להיות מאוד מזיק.

שאלה שנשאלת היא – מה משקיעים צריכים לעשות בתיק ההשקעות שלהם? האם למכור את המניות תוך כדי שהשוק נופל או האם להישאר עד להתאוששות.

Credit: Depositphotos

לגוון את תיק ההשקעות ולהישאר בתלם

אם תשאלו מנהלי ומנהלות השקעות שראו כבר משבר או שניים במהלך הקריירה שלהם, הם ימליצו לכם לא לצאת מהשוק בעת ארוע של ירידות חריפות ותנודתיות גבוהה.

ההמלצה של רוב בתי ההשקעות, בהם IBI בית השקעות, היא להישאר עם תיק השקעות מגוון, המאפשר להיצמד לתוכנית ולמטרות שהוגדרו יחד עם מנהל או מנהלת ההשקעות. תנו למנהלי ההשקעות להעריך את השפעת המשבר על התיק, ואת האפשרות להקטין את החשיפה לסקטורים שונים שהם מעריכים שיפגעו מהמשבר. למשל, במקרה של הקורונה, סקטורים שנפגעו מאוד, וצפויים להמשיך להיפגע הם תיירות ותעופה. מאידך, סקטורים שהרוויחו וצפויים להמשיך ליהנות מביקוש עולה הם טכנולוגיה וצריכה בסיסית.

במחצית חודש אפריל האחרון היינו עדים לתיקון חזק של שוק ההון  – עליות חדות בבורסות. אבל, הצפי הוא ששוקי ההון ימשיכו לבצע התאמות לתוצאות הכספיות של החברות, אולי תוך כדי שרמת התנודתיות תרד מעט בתקופה הקרובה.

באופן כללי, צריך לדעת שהשוק נוטה לעלות לאורך זמן. בזמנים תנודתיים יש גם ירידות וחלקן אפילו משמעותיות כמו במשבר הקורונה הנוכחי. מומלץ למשקיעים לא לבצע פעולות דרסטיות אשר מתבצעות ללא התייעצות עם גורם מוסמך כמו יועצת השקעות או מנהל השקעות המתמחה בניהול תיק השקעות. צעדים דרסטיים כאלה עשויים לגרום נזק משמעותי ולפעמים אפילו לטעויות שקשה עד בלתי אפשרי לתקן אותן, גם בטווח הארוך.

מגמת השליטה בקצב ההידבקות בנגיף הקורונה

ויש משהו נוסף שכדאי לזכור: שוק ההון תמיד מקדים ומגיב – עוד לפני החדשות הטובות, כך שככול שהמדינות השונות ברחבי העולם חוזרות לשיגרה (אומנם שיגרת קורונה, אבל שיגרה), ויש שליטה בקצב ההדבקה – צפויה גם התיצבות וחזרה לפעילות כלכלית נורמלית בכל העולם.

בנוסף, הריבית הנמוכה השוררת ברחבי העולם תלווה אותנו עוד זמן די ארוך, מה שישאיר משקיעים בשוק ההון.

יש חברות אשר עדיין סובלות מהנזק של משבר הקורונה ואף ימשיכו לסבול, כאשר חברות אחרות ינצלו את המשבר להתייעלות והתפתחות בגזרות השונות. חברות אלה יציעו מוצרים או שירותים שיתאימו לשינויים הצפויים. יש עוד הזדמנויות, בהן מיזוגים ורכישות של חברות.

אז לסיכום, בתקופה זו, ההמלצה היא להמשיך להתייעץ עם הגורם המקצועי שמנהל עבורכם ועבורכן את תיק ההשקעות, ולדבוק בתוכנית ההשקעה כפי שהגדרתם בתחילת הדרך. אם חלו שינויים במטרות או בטווח ההשקעה – התייעצו עם מנהל או מנהלת ההשקעות שלכם, ובצעו יחד התאמה של תיק ההשקעות לתנאים החדשים. מנהלי ההשקעות ימשיכו לבחון כל את ההשקעות ברמת האזור הגיאוגרפי, הסקטור הרלוונטי ובהתאמה לצרכים ולמטרות שלכם, כפי שאתם מגדירים יחד.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק