כאן בניתי את ביתי: שיטות הבנייה המתקדמות כבר כאן

מהן שיטות הבנייה החדשות והמתקדמות ביותר כיום, מה ההבדל ביניהן לבין השיטות הוותיקות מבחינת תהליכי הבנייה ואיזה יתרונות יש להן מבחינת הדיירים, היזמים, הקבלן, השכנים לאתר הבנייה והסביבה

שיטות הבנייה החדשות כבר כאן וכדאי מאוד להכיר אותן, במיוחד אם קניתם דירה מקבלן בבניין שעוד לא נבנה, אבל גם ליידע כללי כי התחום הזה מרתק, משתנה במהירות עצומה וכבר לא משפיע אך ורק על הדירה החדשה שלכם.

זוכרים את הימים שאנשים בנו בתים עם מה שיש, מעין חצי בית חצי מערה העשויים מחומרי המקום, כמו באי היווני היפהפה סנטורי? זוכרים את הבנייה באדמה ובבוץ? ומה עם בנייה בלבנים או בבטון? ובכן, כל שיטות הבנייה האלו עדיין קיימות ובועטות בכל חלקי העולם. למעשה, הן עדיין שיטות הבנייה הפופולריות ביותר.

עם זאת, במקביל לשיטות הידועות הולכות ומתחזקות כמה וכמה שיטות בנייה חדשות, עם יתרונות ברורים כמו חיסכון באנרגיה, ידידותיות לסביבה, הפחתה משמעותית בסכנות בטיחותיות ורפואיות, בקרת איכות אפקטיבית ובלתי מתפשרת, תחזוקה משתלמת, הפחתה במספר הפגמים והליקויים, בנייה מחומרים ברי קיימא וניתנים למחזור, קיצור זמן הבנייה ועוד.

הבניינים והדירות שנבנים בשיטות הבנייה החדשות נחשבים חזקים יותר, מה שכמובן לא מייתר את הצורך להצטייד בכל מקרה בביטוח מבנה הכלול בביטוח דירה בהתאם לתנאי הפוליסה כמובן. במדינה שיושבת על קו השבר הסורי-אפריקני, ביטוח כזה אינו מותרות גם בבנייה חדשה.

לפניכם כמה משיטות הבנייה החדשות הבולטות:

Credit: Shutterstock

בנייה טרומית

אם אתם מדמיינים קרוואנים באיזה יישוב שכוח אל או שכונה בעיירת פיתוח, תשכחו מזה. הבנייה הטרומית משמשת כיום גם לבנייה של מגדלי יוקרה, ונחשבת אחת השיטות המועדפות על קבלנים, אדריכלים וקבלנים. בשיטה זו מכינים את קורות ופלטות בטון מחוץ לאתר הבנייה, תחת בקרה באיכות גבוהה, מביאים את המוצרים המוגמרים לאתר ומרכיבים אותם שם.

הבנייה הטרומית מאפשרת דיוק מרבי, כמו גם חיסכון בזמני הבנייה ובעלויות.

במתכונתה החדשה, הבנייה הטרומית נחשבת גם יותר ידידותית לסביבה, מאחר שרוב הבנייה מתבצע בתנאי מעבדה, רחוק מאתר הבנייה. היא נחשבת שיטת בנייה חזקה, עקב שיטת הטיפול המבוקרת בבטון ולא פחות חשוב – מפחיתה מאוד את הסיכון לתאונות באתר הבנייה, מאחר שרוב הרכיבים נוצרים הרחק מהאתר.

בנייה ירוקה

גישת בנייה רב תחומית, השמה במרכז את בריאות הדיירים, העובדים באתר הבנייה והסביבה, תוך דגש על חיסכון באנרגיה, מחזור פסולת ושימוש במשאבים טבעיים. בניגוד לשיטות בנייה אחרות, שיטת הבנייה הירוקה מקפידה למצוא דרך ביניים בין צרכי הדור הנוכחי לצרכים העתידיים של הדורות הבאים. זו לא שיטת בנייה במובן הקלאסי של המונח, אלא יותר סט של ערכים ובחירות, שמטרתו לבנות דירות ובניינים אקולוגיים. לפעמים זה מייקר את עלויות הבנייה, אבל ההתייקרות מתאזנת פחות או יותר לנוכח החיסכון הניכר באנרגיה ויתרונות המחזור.

בנייה מתועשת

בדומה לבנייה הטרומית, גם הבנייה המתועשת מבוססת על ייצור מוקדם של חלקי הבניין. עם זאת, בשיטת הבנייה המתועשת ייצור זה נעשה באתר הבנייה, לפני שלב ההרכבה. שיטת הבנייה הזו חוסכת כ-30% מזמן הבנייה, מקטינה את מספר העובדים שצריך להימצא באתר הבנייה ומפחיתה מפגעי רעש וזיהום שמקורם באתר. העובדים אמנם מסתייעים בעזרי בנייה מתקדמים, אך מסיימים את העבודה הרבה יותר מהר ובכך מפחיתים עלויות, תוך יצירת מבנים חזקים ועמידים יותר בהשוואה לבנייה קונבנציונלית.

בנייה חכמה

גישת בנייה שמשתמשת בטכנולוגיות מתקדמות ליצירת בתים חכמים. בבתים ובניינים חכמים קיימת מערכת שליטה מרכזית, השולטת על המערכות החשמליות והממוחשבות כגון תקשורת, מולטימדיה וסאונד, תאורה, מיזוג, השקיה, אזעקה, בישול ועוד. בבסיס גישה זו עומד “האינטרנט של הדברים ” (IOT), שפירושו שכל המכשירים בבית מחוברים לאינטרנט וניתנים לשליטה מרחוק. הבנייה החכמה חוסכת חשמל ומשפרת מאוד את הבטיחות בדירה או בבית בהשוואה לשיטות בנייה רגילות. על הדרך, כמובן, היא עושה פלאים גם לתחושות השליטה של הדיירים והנאתם מהנכס הנדל”ני שלהם.

השורה התחתונה ברורה: שיטות הבנייה החדשות חוסכות עלויות כספיות ואנרגיה, מפחיתות זיהום וסכנות לדיירים וידידותיות הרבה יותר לסביבה ולאקלים. הן ממצבות את עצמן בהדרגה כשיטות משתלמות יותר לכל הצדדים.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק