בטיחות בדרכים – מה חשוב לוודא שיש ברכב שלכם?

בעלי רכבים פרטיים צריכים להציב את הבטיחות בראש סדר העדיפויות ולבדוק איזה מערכות מצילות חיים יכולות לסייע להם. בנוסף, כדאי להשקיע במערכות בטיחות כי הן מוזילות את דמי הביטוח

רכב פרטי הוא אמצעי התחבורה הנפוץ בישראל וכמעט לכל משפחה יש לפחות מכונית אחת שעומדת בחנייה. עם זאת, דווקא הנושא של הבטיחות לא מקבל את מלוא תשומת הלב שמגיעה לו. רובנו מייחסים תאונות דרכים לבעיות תשתית ולחוסר זהירות של נהגים, מבלי להבין שגם לנו כבעלי רכבים יש אחריות מסוימת.

הדרך הנכונה לשמור על בטיחות תוך שימוש בסוגים שונים של רכבים פרטיים היא להשקיע בהתקנת מערכות בטיחות. מערכת הבטיחות הסטנדרטית של הרכב כוללת כמובן את כריות האוויר וחגורות הבטיחות, אך יש עוד המון מערכות נלוות וטכנולוגיה מתקדמת שאותה משתלם לנצל.

ביטוח רכב
קרדיט: Pexels.com

ההבדל בין מניעת גלגלים ובקרת יציבות

מערכת למניעת גלגלים שמכונה גם ABS היא דוגמא למערכת יחסית סטנדרטית, שמותקנת כמעט בכל סוגי הרכבים שיוצרו ב-20 השנים האחרונות. מטרת המערכת היא למנוע נעילה של הגלגלים בעת בלימה פתאומית והיתרון שלה הוא במניעת החלקות.

לשם השוואה, מערכת לבקרת יציבות שמכונה EPS מסייעת לשמור על מסלול נסיעה ישר ויציב גם בתנאים לא נוחים. בעזרת מערכת בקרת יציבות אפשר למנוע זליגה של הרכב לצדדים והיא יעילה בעיקר במהירויות גבוהות או בכבישים בינעירוניים.

כמו מערכת ה-ABS, גם מערכת לבקרת יציבות מותקנת ברכב ונכנסת לפעולה באופן אוטומטי. המשמעות היא שאין צורך במעורבות הנהג כדי להפעיל מערכות מן הסוג הזה, אלא רק לוודא שהן מותקנות ברכב ומתוחזקות לפי הוראות היצרן.

עוד מערכת שכדאי להכיר היא זו שמפעילה את כריות האוויר ברכב. כאן יש הבדל בין מערכת סטנדרטית של 4 כריות אוויר מול שני המושבים הקדמיים בלבד, לבין מערכת עם 6 כריות אוויר שכוללת כריות גם בצדדים או במערכת של 8 כריות אוויר עם הגנה על הנוסעים במושב האחורי. בתוך כך, יש לזכור שבעת נסיעה עם כיסא תינוק חלה חובה לנטרל את כריות הבטיחות במושב הרלוונטי.

מהן המערכות החדשות?

מערכות בטיחות חדשות מתריעות על אי שמירת מרחק והן מכונות FCW. אלו מערכות שמגיעות כחלק מאבזור של רכבי יוקרה, לעומת מערכות התרעה על סטייה מהנתיב (LDW) שנחשבות שכיחות יותר.

להתקנת מערכות בטיחות מסוימות יש גם השפעה על מחירי ביטוח רכב חובה ומקיף. מבחינת חברת הביטוח, ככל שרמת הסיכון נמוכה יותר כך ניתן להציע פרמיה משתלמת עבור המבוטח. חברת הביטוח בודקת לא רק את מערכות הבטיחות שמותקנות על ידי היצרן בדגמים ורכבים שונים, אלא גם את המערכות שהמבוטח מוסיף. מהבחינה הזו, הוצאה חד פעמית על הוספת מערכות בטיחות היא השקעה משתלמת לטווח הקצר והארוך.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק