8 פונקציות אנדרואיד סודיות ומגניבות ש-90 אחוזים מהמשתמשים בכלל לא מכירים

אם גם אתם אוחזים בטלפון נייד שפועל על בסיס מערכת ההפעלה של אנדרואיד, או במילים אחרות, אם אין לכם אייפון ביד, גם אתם ודאי לא מודעים לחלק נכבד מהאפשרויות המסקרנות החבויות בתפריט ההגדרות של המכשיר.

אז נכון, חלק מההגדרות שמעולם לא נגעתם בהן כנראה לא ממש שימושיות עבורכם, אבל יש כמה כאלה שלא ידעתם קל קיומן ובהחלט יכולות להעצים את חוויית השימוש שלכם, או סתם לשעשע אתכם. החל ממשחק סודי שגוגל הצפינה במכשיר ועד שליטה בטלפון באמצעות תנועות עיניים, הנה 8 פונקציות מגניבות ששווה לכם להכיר.

Credit: Pixabay

חיסכון בסוללה

אם תבחרו רקע שחור או רקע כהה פשוט אחר למכשיר שלכם, הדגשת הפיקסלים האוטומטית במכשיר שלכם תיכבה, ומיד תוכלו להבחין בכך שהמכשיר שלכם גוזל הרבה פחות סוללה בתפעול השוטף שלו. הפונקציה הזאת לא קיימת בכל מכשירי האנדרואיד, אבל אם יש לכם מכשיר של סמסונג, סביר להניח שהיא שם.

המשחק הסודי של אנדרואיד

החל מגירסה 2.3 של אנדרואיד, הכניסה גוגל משחק סודי קטן כמתנה למשתמשים במערכת ההפעלה שלה. איך מוצאים אותו? ובכן, משימה לא פשוטה, אבל הנה המדריך: כנסו למסך ההגדרות ואז בחרו באפשרות Android Phone (מידע על הטלפון). אחר כך לחצו כמה פעמים במהירות עלל Android Version (גרסת אנדרואיד) ועל המסך יופי אייקון של מרשמלו. לחצוו עליו לחיצה ארוכה והמשחק יפתח. אנחנו מזהירים – הוא קשה בטירוף.

שליטה במכשיר באמצעות תנועות ראש

כמה פעמים קרה לכם שהייתם חייבים לבדוק משהו במכשיר שלכם אבל שתי הידיים שלכם היו תפוסות? ובכן, הנה פיתרון מגניב. אחרי שתתקינו בחינם אפליקציה בשם Eva facial mouse, תוכלו לשלוט במכשיר שלכם באמצעות תנועות ראש בלבד. הנה מדריך להתקנה.

זום מובנה

אם יש לכם בעיית ראייה, הפונקציה הזאת הולכת לשדרג לכם את החיים. כמסו להגדרות ואז בחרו באפשרות Accessibility ואחר כך הפעילו את Magnification gestures (תנועות לשינוי גודל). כעת, בכל פעם שתלחצו 3 לחיצות מהירות על המסך תוכלו לראות את שטח המסך שהקשתם עליו בזום.

דיבור במקום קריאה

במקום לקרוא מאמרים והודעות, מסתבר שאפשר לשמוע אותם, אם אתם אוחזים במכשיר אנדרואיד. או במילים אחרות, אם בא לכם לשמוע את האינפורמציה שמגיעה אליכם למכשיר במקום לקרוא אותה, כנסו להגדרות ואז בחרו באפשרות Accessibility (נגישות) ואז הפעילו את Text-To-SpeechOutput (פלט טקסט לדיבור).

שליטה מרחוק

היכנסו לתפריט ההגדרות, שם בחרו באפשרות Security (אבטחה) ואזDevice administration, וסמנו את הריבועים ליד Remotrly locate this device ולידAllow remote lock and erase. כעת תוכלו לאתר את הטלפון שלכם ולחסום אותו מבלי לאבד את המידע עליו במידה ואיבדתם אותו.

מצב אורח

אם אתם מעוניינים להעביר למישהו את המכשיר שלכם לפרק זמן מסוים אבל מעוניינים לשמור על המידע וההגדרות האישיות שלכם, תוכלו פשוט לעבור למצב אורח. הורידו את התפריט העליון במסך ולחצו על אייקון הפרופיל הקטן בצד שמאל למעלה (או ימין אם אתם עובדים באנגלית). אחר כך לחצו על “הוסף אורח” ושם תוכלו להגדיר איזה פעולות יוכל האורח לבצע בטלפון שלכם.

נקודת אינטרנט

נתקעתם בלי חיבור לאינטרנט ואתם חייבים אחד כזה בדחיפות? אין שום בעיה, בכמה לחיצות תוכלו להפוך את מכשיר האנדרואיד שלכם לנקודת אינטרנט אליה תוכלו להתחבר מהלפטופ או מכל מקום אחר. גשו לתפריט אפשרויות, בחרו באפשרות Tethering and portable hotspot (נקודה לשיתוף אינטרנט) והפעילו נקודה ניידת לשיתוף אינטרנט. כעת תוכלו להתחבר לרשת של הטלפון. כמובן, קחו בחשבון שחבילת הגלישה הסלולארית שלכם עשויה להיות מוגבלת ולכן לא כדאי לכם עדין לוותר על אינטרנט בבית.

נקודה לשיתוף אינטרנט

לייק לפטריה בפייסבוק