לעקור את הבינה בקטע טוב

לפעמים זה קורה ואפילו בכל גיל – צריך לעקור שן בינה. הכתבה תציג את הסיבות לעקירת שיני בינה, התהליך, ההשלכות וכיו”ב, בדגש על הצורך בביצוע ההליך אצל מומחה פה ולסת.

Credit: Pixabay

מהן שיני בינה?

שיני הבינה צומחות בסיום גיל ההתבגרות והן אינן נחוצות. בגלל צמיחתן המאוחרת, אין להן מקום בלסת ולמען האמת אין להן גם תפקיד כלשהו. לעיתים הן אינן מפריעות אך בשל צפיפות השיניים, שיני הבינה עלולות גורמות לכאבים ולכן יש לעקור אותן. מכיוון שהן ממוקמות בקצה הלסת, תהליך העקירה הופך למורכב, ולפיכך מומלץ לעקור אותן אצל מומחה פה ולסת מנוסה.

הסיבות לעקירת שיני בינה

מעבר לכך שלשיני הבינה אין תפקיד בלעיסה או בטחינת המזון, קשה לצחצח אותן בשל מיקומן. לא רק שהן ממקומות בקצוות, לרוב הן גם לא ישרות ונוטות לפנות לכיוונים שונים, דבר שמפריע וגורם לכאבים. בשל עובדות אלו, נותרים בשיני הבינה חיידקים משאריות המזון , ואלו גורמים לדלקות חניכיים ולכאב רב. במידה ומתפתחות דלקות בשיני הבינה, מבנה השיניים מקבל צורה אחרת. הוא נעשה צפוף יותר ויוצר נזק לשיניים נוספות, כך שעלולים לעקור גם אותן. אדם הסובל מדלקת חניכיים ונפיחות עם עששת ניכרת, חייב לקבל טיפול אנטיביוטי ולבסוף לעקור את שיני הבינה אצל מומחה פה ולסת.

סיבות נוספות לעקירת שיני הבינה הן: ציסטות הצומחות מסביב לשיני הבינה, בעיות בסינוס ובמפרק הלסת.

בנוסף, לפני שמתחילים טיפול אורתודנטי ליישור השיניים, חייבים לעקור את שיני הבינה על מנת למנוע צפיפות של השיניים.

תהליך העקירה אצל מומחה

לפני שמתחילים לעקור את שן הבינה, המומחה מרדים את האזור. במקרים מסוימים ניתן לקבל הרדמה כללית, ואז אפשר גם לעקור כמה שיני בינה בבת אחת. אם בחרתם בהרדמה כללית, יש להיות מודעים לסיכונים כמו בכל ניתוח אחר עם הרדמה כללית. לפני תהליך כזה צריך גם להיות בצום.

העקירה עצמה מתבצעת על ידי פתיחת רקמת החניכיים והוצאת העצם המכסה אותה. רק לאחר מכן, המומחה עוקר את השן. במקרים רבים, יש צורך בתפירת החתכים, שחלקם נמסים לאחר כמה ימים בפה, ואת חלקם מסיר המומחה בביקורת. בתהליך הכירורגי אזור העקירה מדמם ויש לחבוש אותו.

ההחלמה אורכת מספר ימים וכדי להקל עליה יש ליטול כדורים נגד כאבים, ולהחליף את התחבושת לפי הוראות הרופא. כדי שהדימום ייפסק, יש להניח את הראש גבוה ולהרגיע את הכאב עם קרח. אין לעסוק כשבוע בפעילות גופנית כדי שהדימום לא יגבר, ומומלץ לאכול דברים רכים וקרים, ובהדרגה לעבור למזון מוצק יותר. יש לעשות שטיפות עם מי מלח מהיום השני ביחס של כפית מלח לכוס מים פושרים. מומלץ גם לא להשתמש בקשית ולא לעשן ביממה הראשונה. כדי למנוע זיהום, חשוב גם לא לגעת עם האצבעות באזור העקירה, ולצחצח שיניים בעדינות רק לאחר יממה.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק