כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארה”ב, ומתי כדאי להתחיל לטפל בנושא?

מי שמתכננים לבקר בארה”ב ומשתמשים בדרכון ישראלי מוכרחים להוציא ויזה לארה”ב מבעוד מועד. גם אתם בוודאי יודעים שהליך הוצאת ויזה כזו אינו פשוט, ואורך זמן מה. רובם המוחלט של מאות אלפי הישראלים המבקרים בארה”ב מדי שנה אינם מהווים סכנה בטחונית, לא מתכוונים להיות מעורבים בפעילות פלילית וגם אין להם עניין בביצוע מהלך של הגירה בלתי חוקית (להיכנס באמצעות ויזת תייר ואז לא לעזוב, להישאר ולהשתקע בארה”ב). ולמרות זאת, לשלטונות ההגירה האמריקנית אין ברירה אלא לבדוק כל מקרה לגופו ולכן גם כשנוסעים כמשפחה כל אחד יצטרך לעבור את ההליך- דהיינו למלא בקשה כנדרש, לשלם אגרה ולהגיע לראיון בשגרירות בירושלים או בקונסוליה בתל אביב (מי שמתחת לגיל 14 או מעל לגיל 80 אינם חייבים להגיע פיזית לראיון).

אם אתם מתכננים ביקור בארה”ב, למטרות בילוי, עסקים, טיפול רפואי, ביקור קרובים או חברים וכדומה, חשוב שתדאגו מספיק זמן מראש לקבל את הויזה הדרושה לכם. לפניכם פירוט קצר שיעזור לכם להבין מתי כדאי להתחיל הליך הוצאת ויזה לארה”ב:

קרדיט: Istock

הליך בירוקרטי שיכול לעבור חלק

בהנחה שאין שום סיבה למנוע מכם כניסה לארה”ב (כאמור, אין סיבה לחשוד שתהיו מעורבים בפעילות פלילית, חבלנית או שתהגרו לארה”ב באופן בלתי חוקי) הליך הוצאת ויזה לארה”ב הוא בירוקרטי בעיקרו, ואפשר להשלים אותו בפרק זמן של כמה ימים עד חודש- תלוי בקצב בו מתקדמים, ובמיוחד בזמן שיחלוף מרגע שמסיימים למלא את הטפסים ומגישים את הבקשה ועד מועד הגעה לראיון. עם זאת, חשוב לדעת שיש דברים שיכולים לסבך את המצב ולגרום לעיכובים, כך למשל עבר פלילי או נסיבות שעלולות לעורר חשד לניסיון הגירה בלתי חוקי.
גם אם אין כל סיבה לסרב להעניק לכם ויזה לארה”ב, טעויות תמימות בביצוע השלבים הדרושים עלולות לגרום לעיכובים ובמקרים מסויימים אפילו לדחיית הבקשה.

חשוב להתנהל ביעילות וללא טעויות

כאמור, גם כאשר אין שום סיבה ששלטונות ההגירה האמריקנים יסרבו להעניק ויזה, עלולים להיות עיכובים ואפילו מקרים של דחיית הבקשה פשוט בגלל טיפול לא מוצלח בה.
הליך הוצאת ויזה לארה”ב הוא מורכב. בקשה לקבל ויזה אפשר להגיש רק באופן מקוון (באינטרנט), צריך לגלוש אל אתר מחלקת ההגירה האמריקנית שאין לו גרסה בעברית, לבחור את סוג הויזה המתאים ולמלא טופס המכונה DS-160 שהוא ארוך למדי. מילוי הטופס כרוך במסירת פרטים רבים, בין היתר אודות השכלה, תעסוקה (בעבר וכיום), בני משפחה מצומצמת, בני משפחה רחבה החיים בארה”ב, סיבת הביקור, היכן תשהו ועוד. חשוב לציין שגם במקרה של הורים וילדים הטסים יחד לארה”ב יש למלא טופס נפרד עבור כל בן משפחה.

לאחר מילוי הטפסים באנגלית מגישים אותם באופן מקוון ומקבלים אישור אותו יש להדפיס. בשלב זה תידרשו לשלם אגרה (בבנק הדואר). רק אחרי שהאגרה שולמה אפשר להמשיך הלאה, להיכנס לאתר שגרירות ארה”ב בישראל (יש לאתר זה גרסה בעברית) ולתאם מועד לראיון. אפשר לבחור אם הראיון יתקיים בשגרירות ארה”ב בירושלים או בקונסוליה בתל אביב. למי שגרים מעבר לקו הירוק אין אפשרות להגיע לראיון בקונסוליה בתל אביב, אלא רק בשגרירות בירושלים.

איך מוודאים שההליך יושלם בהצלחה, במהירות וללא תקלות

אל הראיון יש להגיע מצויידים באישור הגשת הבקשה, דרכון ועוד ניירת שמתבקשים להדפיס אודות הנחיות לקראת הראיון (מה מצפים מכם להביא איתכם). אי אפשר להיכנס עם תיקים, מכשירים אלקטרוניים (כולל טלפונים ניידים), בקבוקי משקה וכדומה. לכן, מומלץ להגיע רק עם מה שקשור להליך עצמו. במקרים רבים מומלץ להביא ניירת נוספת למקרה הצורך- תלושי משכורת למשל, חוזה שכירות, אישור ממוסד לימודים של הילדים וכדומה.

מיד לאחר הראיון יודיעו לכם אם תוענק לכם ויזה לארה”ב. אם קיבלתם תשובה חיובית, תשאירו את הדרכונים והם ישלחו אליכם בתוך כמה ימים עם הויזה מוטבעת בהם (בדואר רשום או עם שליח, לפי בחירתכם כאשר עלות המשלוח בהתאם).

הדרך הטובה ביותר לוודא שההליך יושלם במהירות וללא תקלות- כאמור, בתוך כשבועיים- היא להיעזר בשירות מקצועי של הוצאת ויזה לארה”ב. במקרים דחופים חברה המציעה שירות כזה תוכל בדרך כלל להשיג לכם את הויזה בתוך פרק זמן קצר עוד יותר.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק