כך נראית התופעה המכוערת שמסתתרת מאחורי צילומי “טראש דה דרס” של זוגות לפני החתונה

אחד הטרנדים היותר פופולריים בשנים האחרונות בקרב זוגות בדרך לחופה הוא צילומי “טראש דה דרס” (להרוס את השמלה, בתרגום חופשי), במסגרתו זוגות מצטלמים בחליפת חתן ושמלת כלה בסיטואציות מלוכלכות ולא אופייניות לצילומי חתונה “רגילים”,  כאשר התמונות כוללות לרוב מים, אש, צבע, בוץ, קונפטי או כל דבר אחר שיכול לעזור לזוגות הטריים לשבור שגרה, להשתולל ולהשמיד את החליפה והשמלה.

ואולם, למרות שצילומי “טראש דה דרס” יכולים להיות מאוד מגניבים, כשלרוב התוצאה הסופית כוללת תמונות מהפנטות, מיוחדות מקוריות ויצירתיות שללא ספק יכולות לשדרג את אלבום החתונה, יש גם זווית מכוערת, אפילו מכוערת מאוד, לכל הסיפור הזה, עניין “פעוט” שמרבית הזוגות והצלמים מעדיפים להתעלם ממנו על אף שבסופו של דבר הוא פוגע בכולנו.

הצלם המוכשר יוסי אלטרמן (Yose FP hotograpy), מסתובב כבר חודשים ארוכים בתחושה שהוא לא יכול עוד לעמוד מנגד בזמן שצלמים וזוגות בוחרים לזהם ולהרוס את הסביבה עבור כמה תמונות טובות. איך זה קורה? ובכן, הזוגות בוחרים אתר טבע יפים וקסומים להצטלם בהם: חופים, מבנים נטושים, פרדסים, יערות וכדומה, ומגיעים לצילומים כשהם חמושים בנצנצים, נוצות, פאייטים, צבע, בקבוקיי ספריי, קונפטי ושלל חומרים מזהמים אחרים, שאמנם נראים נפלא בתמונות, אבל המשאירים אחריהם הרס וחורבן לאחר שהזוג והצלמים התנדפו מהמקום.

לפני יומיים פרסם אלטרמן סטטוס זועם בפרופיל הפייסבוק שלו בו הוא יוצא כנגד הטרנד המזהם. וכך הוא כותב:

הבן שלי: אבא … זו תמונה יפה לדעתך? (מראה לי תמונה של זוג מתוך צילומי טראש)
אני: כן , רק דבר אחד מפריע לי.
הבן: מה?
אני: הנוצות והצבעים וכל הליכלוך
הבן: למה?
אני: כי זה מזהם, זה מזיק לטבע, לחוף, לבעלי החיים.
הבן  אז למה הם עושים את זה?

מה אני אמור לענות לו?
אולי לצטט צלם שפניתי אליו וענה בשיא הנונשלנט : “כי הזוגות מבקשים”?

חלאססססססססססססססססססססססססססס !!!
מדינת פח אשפה. הסיירים ללא סמכות, המשטרה… חחחח לא צריך להרחיב עליה. אז נשארנו רק אנחנו, כבני אדם, משני הצדדים, הצלמים והזוגות עצמם שצריכים להגיד לא!!! לא לצלם שמציע את זה!!! ולא לזוג שמבקש את זה!!!
זה פשוט זוועה !!! לא מאמין שהרשויות פשוט מעלימות עין .

ואומר לכם עוד משהו. 
לכל המאיימים עליי בפרטי, הצלמים והזוגות, אתם רק מדרבנים אותי יותר. אני אוסיף כל טקסט שלכם לפוסט הזה, לכתבה שב”ה תזכה לצאת לאור ולכל מקום שצריך. במקביל לתלונה במשטרה על איומים בנוסף לעברה הפלילית שעשיתם, שיתפתם את הזוועה הזו, אז גם לי מותר. 

אל הסטטוס, שזכה למאות לייקים ושיתופים ועורר תהודה רבה, צורפו גם התמונות הבאות הממחישות כיצד נראים אותם נופים טבעיים אחרי שהתרחשו בהם צילומי “טראש דה דרס”, תמונות שצולמו על ידי הצלמת רויטל פרץ, אשר תעדה במצלמה שלה את המזכרות שהשאיר אחריהם זוג שבחר לבצע את צילומי הטראש שלו בים המלח.

בשיחה שקיימנו עם יוסי, הוא מסביר שלמרות שצלמים רבים מתנגדים לעניין, רבים מהם מפחדים להירתם למאבק שהוא מנסה לייצר כנגד התופעה המכוערת: “קיבלתי איומים מזוגות וגם מצלמים בעקבות הפוסט” הוא מספר ומוסיף: “צלמים מפחדים מפגיעה בפרנסה שלהם. הזוגות משלמים, אז הם עושים את זה. אחרים מפחדים שלא יוכלו להיות מועסקים בחברות צילום אם יסכימו לבצע רק צילומי חתונה ולא צילומי טראש. מנגד, המשטרה והגופים הממונים האחרים לא עושים כלום כדי למגר את התופעה”.

בנוסף, מסביר אלטרמן שבקרב קולגות שלו קיים החשש שאם אכן תתעורר מודעות לעניין והנושא יטופל מבחינה חוקתית, עלולות לצוץ תקנות חדשות שימנעו מצלמים לצלם באתרי טבע באופן גורף, גם אם הצילומים לא כוללים חומרים מזהמים ומלכלכים וגם אם הם מעולם לא עברו על החוק.

“חוף פלמחים למשל, חוף שהוא הבית השני שלי ונעשו מאמצים אדירים בשנים האחרונות להצלתו מול תכניות בניה גרנדיוזיות שאיימו להפוך אותו לכפר נופש, נהרס בסופו של דבר על ידינו, בני האדם. אני מסתובב שם ורואה סלעים צבועים בכל צבעי הקשת וערימות של פסולת. אני רואה צבים שעולים לחוף להטיל ביצים ונתקלים בבקבוקי ספריי וערימות של לכלוך. זה כואב”.

כמובן, המטרה של אלטרמן היא לא למנוע מזוגות להצטלם ולממש את היצירתיות שלהם ומציע אלטרנטיבות: “אפשר לייצר צילומי טראש מדהימים גם בלי האקססוריז המיותרים הללו. ואם בכל זאת אתם מרגישים צורך עז להשתמש בהם, במקום קונפטי אפשר להשתמש בעלי כותרת של פרחים, לא חייבים לפזר נצנצים ואפשר להשתמש בצבע ידידותי לסביבה. החומרים האלה קיימים, רק צריך להשקיע מעט מחשבה ואכפתיות ולמצוא אותם. אפשר גם לבצע את הצילומים במקומות בהם הסביבה לא תיפגע”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vidal Keywest (@vidalkeywest)

הסטטוס שפרסם הוא כמובן רק יריית הפתיחה במאבק שלו. בקרוב הוא מתכנן לצאת לחופים עם צלמים נוספים שנרתמו למאבק ולתעד ולתפוס על חם את אותם  פורעי החוק, בתקווה שיצליח לשנות משהו בנורמה המקובלת כיום ולגרום לזוגות לחשוב פעמיים לפני שהם מקריבים את הסביבה שלהם לטובת כמה תמונות יפות באלבום. אלטרמן מקווה שצלמים רבים אחרים יצטרפו למאבק שלו ויעזרו לו לשים סוף לתופעה המכוערת.

עד אז, אם גם אתם זוגות לפני חתונה, או מכירים זוגות שמתכננים צילומי “טראש”, אתם מוזמנים להראות להם את הפוסט הזה ואת התמונות המופיעות בו. אולי לאט לאט, השינוי יגיע מתוכנו.

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק