8 דברים שכל מי שמאמץ גור כלבים או חתולים חייב לדעת

אם בזמן האחרון מצב הרוח שלכם השתפר פלאים, אם נעלמו לכם גרביים או כפכפים, אם שריטות ממקור לא ידוע מופיעות לפתע על הקירות ורהיטים ואם בכל פעם שאתם נכנסים הביתה אתם מבלים את 5 הדקות הראשונות בליטופים ונישוקים, זה כנראה סימן שאתם הבעלים המאושרים של גור כלבים או חתולים.

לתינוקות הפרוותיים המתוקים הללו יש את כל מה שצריך כדי לשדרג לנו את החיים: הם חמודים, שובבים, מצחיקים והלב שלהם מכיל טונות של אהבה שהם רק מחכים לפזר עליכם הבעלים. אז מה צריך לדעת לפני שמאמצים, ומה חשוב לעשות בשנה הראשונה לחיים של הכלבלבים והחתלתולים? הנה 8 דברים שכל בעל גור חייב לדעת.

Credit: Shutterstock

עם כיף גדול, מגיעה אחריות גדולה

אומרים שגידול גורים הוא הדבר הכי דומה לגידול ילדים. אז נכון, מרבית ההורים לא יסכימו עם הקביעה הזאת, אבל אין ספק שמדובר בהכנה מצויינת, וזו נקודה שחשוב לזכור לפני שמאמצים – הטיפול בגורים הוא מאתגר ודורש המון סבלנות מהבעלים: טיולים (עבור כלבים), חינוך לצרכים, אילוף, ביקורים אצל הווטרינר והרבה תשומת לב ואהבה. כמובן, זו משימה שכל אחד יכול לעמוד בה, ולכן כדי שתוכלו לצלוח אותה חשוב להגיע אליה מוכנים מנטלית ולדעת לקראת מה אתם הולכים – כיף ענק עם מחויבות ואחריות גדולה.

מי אני ומה שמי

בחירת השם לגור החתולים או הכלבים שאימצתם היא ללא ספק חוויה מרגשת, וההחלטה שתקבלו תלווה אתכם במשך שנים. לכן, כדאי לא להתפזר עם שמות ארוכים מוזרים מדי שיראו מגניבים בהתחלה, אבל יעייפו אתכם בהמשך. אז נכון, סלבדור ובריז’יט הם שמות נחמדים ומקוריים, אבל במקום נסו לחשוב על שם שמתאים לאופי של הכלב או החתול שלכם, שם קצר וקליט עם שתי הברות לכל היותר, כזה שקל לצעוק אותו ומתגלגל טוב על הלשון.

דוקטור, תציל אותי, אני מאוהב

שגרת טיפולים קבועה אצל הווטרינר היא חשובה מאין כמותה עבור גורים, החל מקבלת חיסונים, דרך טיפול מונע והגנה מפני קרציות ופרעושים, ועד בדיקות בריאותיות שגרתיות כדי לוודא שהכל תקין. אל תתעצלו ללכת, אל תדחו טיפולים, והקפידו להתייעץ עם הווטרינר בכל עניין בריאותי, כדי שהגור שלכם יוכל להיות בריא, שובב ומלא שמחת חיים.

זהירות על הרהיטים…

בתקופה הגורית שלהם, כלבים וחתולים, שלא באשמתם ובאופן טבעי, מאוד אוהבים ללעוס ולשרוט חפצים מכל הסוגים והמינים, החל מגרביים ונעליים ועד קירות ורהיטים. לכן, חשוב להיות סבלניים וחכמים: מצד אחד להכיל ולהבין שגורים חייבים לשייף ציפורניים ולהפעיל את השיניים, ומצד שני, לנסות ולספק להם אלטרנטיבות כמו משטחי גירוד לחתולים, צעצועים לעיסים, בובות ועוד. בנוסף, כדאי למנוע מהם גישה לחפצים חשובים, למגן רהיטים וכמובן – לעבוד על חינוך נכון ולהעיר בכל פעם שהם מבצעים פעולה אסורה.

משחק החיים

מרבית הגורים מגיעים אלינו לאחר שבילו את השבועות הראשונים עם אמם, במשפחת אמנה, או בעמותות בעלי החיים.  זו הסיבה שבגללה עבור הגור הקטן מדובר בשינוי דרמטי בחיים, כזה שדורש מאיתנו הבעלים המון סבלנות, רגישות ובעיקר – תשומת לב. ואיך מספקים את תשומת הלב הזאת? נכון מאוד, המון ליטופים, אהבה ומשחקים!

ממש כמו ילדים קטנים, גורים הם מלאי אנרגיה ורוצים לטרוף את החיים, וזמן האיכות המשותף הוא חיוני להתפתחות שלהם. הקפידו לבלות ולשחק איתם כמה שיותר, כך שהם יזכו למנת השעשוע היומית, ואתם לגור רגוע ומבסוט מהחיים. בחנויות החיות תוכלו למצוא מגוון ענק של צעצועים ומשחקים, וכמובן שאתם תמיד מוזמנים להיות יצירתיים עם הפריטים הקיימים בבית.

שלום כיתה א’

בדרך כלל, המילה “אילוף” מתקשרת אסוציאטיבית לעולם הכלבים, אך היא רלוונטית גם לגורי חתולים. השנה הראשונה בחייו של הגור המתוק שלכם היא הזמן המושלם להציב גבולות, לחנך, ולייצר דפוסי התנהגות שמתאימים לאורח החיים שלכם. כבר בהתחלה מומלץ ללמד אותו את הפקודות החשובות והבסיסיות: בוא, שב, ארצה, רגלי וכדומה. אם הכלבלב או החתלתול שלכם נושכים אתכם תוך כדי משחק, כדאי להעיר בקול חזק ותקיף ולעצור את המשחק, וכך שוב ושוב עד שיבינו שילמדו שמשחק אגרסיבי גורם למשחק להיפסק.

כדי לדעת איך נכון להתנהג בכל סיטואציה “חינוכית”, תמיד תוכלו להיעזר באיש מקצוע, או לחילופין, לשוטט ברחבי הרשת, לקרוא כתבות ומאמרים ולצפות בסרטוני מאלפים בשלל נושאים.

אל תהיו קרציות

החל מהיום בו נולדו ולמשך כל החיים – הגורים שלכם חשופים תמיד לקרציות, פרעושים, תולעים ושלל טפילים מזיקים שיכולים למרר להם ולכם את החיים, או במילים אחרות, אתם ממש לא רוצים להתעורר בוקר אחד ולגלות שישנתם כפיות עם פרעוש.

מה עושים? מתייעצים עם הווטרינר ובוחרים טיפול מתאים שייגן על הגור שלכם מפני שלל האיומים המטרידים הללו, שאמנם מזיקים לכלבים אבל עלולים לפגוע גם בבני המשפחה, ובעיקר בילדים שעלולים להידבק בתולעים.

שימו לב! ישנם טיפולים מתאימים לגורים אותם אפשר להתחיל כבר מגיל 8 שבועות. האחריות היא עליכם הבעלים, וכל עוד תקפידו על שגרת טיפול קבועה, תוכלו להיות בראש שקט ולדעת שכל המשפחה בטוחה.

אוכל, קדימה אוכל!

הכלב או החתול שלכם כנראה מנשנשים בהנאה את המזון שרכשתם עבורם, אבל האם הוא באמת מתאים להם? האם בדקתם וחקרתם מה הגור שלכם מכניס לפה? על מנת שהגור שלכם יוכל להתפתח כראוי ולהפוך לכלב בוגר ובריא, עליו לקבל תזונה מותאמת לגורים שנותנת מענה לכל הצרכים הבריאותיים שלו.

כמובן, מומלץ לבצע מחקר שוק קטן ולבחור במותג שמציע אפשרויות תזונה מגוונות, מהן תוכלו לבחור את זו שהכי מתאימה לגור שלכם על פי גזע, משקל סגנון חיים וצרכים מיוחדים.

לחצו כאן וגלו את התזונה הייחודית שמתאימה בדיוק לכלב או החתול שלכם

לייק לפטריה בפייסבוק