המקצועות הטכנולוגיים המובילים בצה”ל

מתכוונים להתגייס לצבא ולעסוק באחד מהתחומים הטכנולוגיים המובילים? עובדים היום בתעשייה כלשהי ומעוניינים לשדרג את עצמכם למקצועות מבוקשים בחברות העובדות עם שירותי הבטחון? אספנו עבורכם את חמשת המקצועות המבוקשים ביותר שהחברות הביטחוניות בארץ מגייסות אליהן כמות גדולה של מומחים טכנולוגיים מוכשרים.

קרדיט: pexels.com

מגן סייבר

תחום הסייבר הוא אחד מהתחומים החזקים כיום בעולם התוכנה בכלל ובתחום הבטחון בפרט. ישראל, כאחת מהמובילות בתחום משמשת היום כאחת מספקיות התוכנה המתקדמות בתחום הסייבר. פיתוחים של יחידות המודיעין והמחשוב בצה”ל מאפשרים לצבא בארץ ולצבאות אחרים בעולם להתגונן בצורה מיטבית בפני האקרים וניסיונות של גורמים זרים לפגוע ברשתות התקשורת והאינטרנט בארץ, בחדירה למתקנים רגישים וחברות העובדות עם הצבא ואפילו במניעת חדירה לתשתיות כמו מים, גז וחשמל. לכן קיימים תקנים רבים של מגן סייבר הן בקרב אנשי הסדיר, הקבע ואף במסגרות המעסיקות אזרחים עם סיווג בטחוני גבוה.

מומחה אוטומציה

אם נתבונן שנים לאחור נגלה כי פעולות רבות שהיו מתבצעות באופן ידני מתרחשות באופן אוטומטי. כיום, אנו יכולים ליצור מערך שיווק או שירות לקוחות שלם שלא משתתף בו אפילו אדם אחד. את יכולות האוטומציה הללו רותם גם הצבא על מנת לבצע חלק מהפעולות בצורה יעילה וזולה יותר תוך מציאת אפשרויות חדשניות לשלב בין אדם למכונה באופן ייחודי. מומחי אוטומציה מגדירים את התסריטים הללו ויוצרים את המערכות הפועלות שלב אחר שלב לפי התוכנית שהוגדרה מראש – תוך ביצוע הפעולות בניצול אופטימלי של משאבים מבחינת כח אדם, עלות וזמן.

אנליסט מידע

אנליסט מידע, שנקרא גם “אנאליסט נתונים”, מנתח את הכמות הגדולה של המידע המצטבר בארגון, בוחן את ההבדלים בין הרשומות שהצטברו לאורך השנים ומפיק את הדו”חות הנדרשים על מנת שניתן היה להשתמש במידע זה לצרכים שונים. לצד החשיבות הרבה של תפקיד זה במשק ניתן לראות את נחיצותו גם בחטיבות השונות של הצבא, המודיעין ומשרד הבטחון. לכן, הצבא מגייס היום אנאליסטים מוכשרים המסוגלים לראות מחוץ לקופסה ולזהות איך יוצרים הגיון בכמות המידע הרב המצטבר במחלקות השונות שהצבא מנהל ובמודיעין הנאסף בו מדי שנה.

מומחי פיתוח לומדה

צה”ל משמש לא רק כזרוע ההגנתית וההתקפית של ישראל אלא גם מקום בו עשרות אלפי חיילים מוכשרים מדי שנה בתפעול מכונות, נשק וציוד מתקדם. על מנת ללמוד כיצד להפעיל את כל אלה יש בצה”ל מחלקות מיוחדות שמפתחות לומדות ממוחשבות. מפתחי הלומדות מתכננים את המסכים השונים על פי דרישה ויוצרים תוכנית לימודים הכוללת למידה אינטראקטיבית עם תמונות, טקסטים, קטעי וידיאו ואף סימולציות של תפעול בחלק מהמקרים.

לכן, בין המקצועות הנדרשים היום בצבא ניתן למצוא מומחי פיתוח לומדה המוכשרים בתוך הצבא עצמו למשימה – הם לומדים כיצד להעביר את חומרי הלימוד בצורה דידקטית ומסודרת, תוך יצירת יחידות לימוד קטנות אותן ניתן לזכור בקלות רבה יותר. נבחנות מספר חלופות ליצירת שיעורים ומבחנים על מנת לוודא שחומרי הלימוד עברו כשורה. כל אלה דורשים היכרות עם שפות תכנות שונות לפיתוח לומדות ממוחשבות, יכולת גרפית ותכנון ממשקי משתמש נוחים על מנת להפוך את תהליך הלימוד לקל, אפקטיבי ומהיר.

תכנות

מקצוע נוסף הנדרש במגוון רחב של מחלקות בצה”ל החל מתחום הסייבר ועד לתחום ההסברה הוא פיתוח ותכנות בשפות שונות. המתכנתים בונים פתרונות שונים המשמשים הן את הזרוע הצבאית והן מחלקות שונות הנמצאות בקשר עם משרד הבטחון. היות ולא לכל משימה ניתן לשכור מתכנת חיצוני הנמצא בשירות אזרחי – פעמים רבות נראה ביקוש למתכנתים המשרתים בקבע או אזרחים בעלי סיווג בטחוני גבוה המשתתפים בבנייה של התוכנות הצבאיות.

היום, עם כניסת הסלולר והטלפונים החכמים לפעילות השוטפת נדרשת יכולת להשתמש ביתרונות של מכשיר קטן ונייד שנמצא לידנו תמיד וכולל חיישנים כמו מיקום, תמונה או תנועה כמו גם להתמודד עם חסרונות האבטחה של חלק ממכשירים אלה. לכן, חלק מהתכנות בצבא משלב גם יצירה של אפליקציות המתאימות לשימוש צבאי באמצעות שפות תכנות מתקדמות.

לסיכום, קיימים מגוון מקצועות טכנולוגיים מובילים כיום שיש להם דרישה מהותית בצה”ל ובמשרד הביטחון. אם אתם שוקלים להיות מגן סייבר, ללמוד תכנות או לעסוק באחד מהתחומים שציינו תוכלו ללמוד ולהתמחות במקצוע זה כבר מגיל צעיר לאחר קורס קצר בתחום באחת מהמכללות הטכנולוגיות המובילות בארץ.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק