8 מיתוסים מוכרים שחשבתם שהם נכונים אבל עשויים להרוג אתכם

חוץ מהאמונה התפלה של להגיד “מלח מים” בכל פעם שדבורה עושה את דרכה לעבר העור החשוף שלנו – מיתוס שכולנו יודעים שהוא שקרי לחלוטין – יש עוד כמה כללים שחובבי טבע בטוחים שיעזרו להם לשרוד. למשל במקרה של מכת קור, הכשת נחש או תקיפת כריש. רק שבחלק גדול מהמקרים מדובר במיתוסים שאינם נכונים ושעלולים להסתיים במוות. אז מה יעזור לכם לשרוד ומה סתם מיתוס שנלקח מתוך סרט מצויר? הנה מדריך:

מיתוס: אפשר למצוץ החוצה את הרעל מהכשת נחש.

האמת היא: שאם נחש כבר החדיר מנה של רעל, היא תכנס באופן מידי לזרם הדם. לנסות למצוץ את הרעל עלול לזהם עוד יותר את מקום הנשיכה ובלי קשר, להעביר רעל לתוך הפה של האמיץ שהחליט למצוץ רעל. הדבר המועיל היחיד שאפשר לעשות במקרה של הכשה או לעזור לשמור על קצב לב נמוך של מי שהוכש ולהביא אותו כמה שיותר מהר לבית חולים.

מיתוס: אם דב מנסה לתקוף אותך, תעמיד פני מת.

האמת היא: שסביר להניח ששום דוב לא יתקוף בישראל, אבל אם בכל זאת אתם במקום שבו יש דב בסביבה, כדאי להתחיל מלהתרחק בשקט ובלי למשוך תשומת לב. אם זה דווקא הדב שמתקרב לחצר האחורית שלכם או לאתר קמפינג (ד”ש לקוראינו מעבר לים), אז כדאי ללכת על טקטיקת הלעשות הרבה רעש – כדי להבריח אותו בחזרה ליער.

אם הדב ממש תוקף, אז התגובה הרצויה משתנה מדב לדב. יש הרבה דרכים למנוע מתקפה של דב, אבל רק אם כלום לא עבד – תעמידו פני מתים ותכסו את הצוואר. ואז תתפללו שלא מדובר בדב שחור, כי הוא יטרוף אתכם גם כשאתם על הקרקע.

מיתוס: אם הלכת לאיבוד בטבע (בטבע האמיתי, לא ביער בן שמן), הכי חשוב זה למצוא מקור מזון.

האמת היא: שגוף האדם יכול לשרוד גם שישה שבועות בלי גרגר מזון. אם איבדתם את הדרך באיזה פארק לאומי במדינה שכוחת אל, הדבר הראשון שכדאי למצוא זה מים ומחסה. למרות שהאינסטינקט שלנו היה לכתוב “לחפש מקום עם קליטה”.

מיתוס: אם הולכים לאיבוד במדבר, אפשר להינצל על ידי שתיית נוזלים מקקטוס.

האמת היא: שאם אתם מספיק מוכשרים כדי לאתר קקטוס שאפשר לשתות את הנוזלים שלו – כל הכבוד לכם. רוב הקקטוסים רק ירעילו אתכם ויגרמו לכם לאבד עוד נוזלים, כי תקיאו.

מיתוס: אם חיה אוכל משהו, זה בטוח לאכול את זה גם.

האמת היא: שחיות הרבה יותר מוצלחות מאיתנו והן יכולות לאכול דברים שמאד רעילים לבני אדם.

מיתוס: שפשפו את העור או הכניסו לאמבטיה חמה מישהו שסובל מהיפותרמיה.

האמת היא: שפשוף עורו של אדם שסובל ממכת קור עלול לגרום לו יותר נזק וכנ”ל לגבי אמבטיה. השיטה הנכונה היא חימום באמצעות שמיכות ובקבוקי מים חמים מתחת לבתי השחי.

מיתוס: אם כריש תוקף אתכם, הכו אותו בחזרה באף.

האמת היא: שזה בלתי אפשרי לפגוע באף של כריש זז. במקום, נסו לשים משהו ביניכם ובין הכריש (גלשן, נגיד). במקרה הבאמת גרוע, כשהכריש ממש תוקף אתכם, נסו ללכת על העיניים שלו.

מיתוס: אם נקלעת למערבולת – עדיף לשחות במקביל לחוף ולא לכיוונו.

האמת היא ש: זה די נכון, אבל ממש לא תמיד. בעיקר באוקיינוסים, יש זרמים שמגיעים בזווית אחרת ובמקרים כאלה עדיף לשחות במאונך לזרם.

Credit: pixabay

לייק לפטריה בפייסבוק