באילו חנויות נקנה בשנת 2030

האינטרנט קיים כבר 30 שנים, הטלפונים החכמים קצת למעלה מעשור, וכמו בתחומים רבים אחרים בחיינו הם וטכנולוגיות עתידניות צפויים להשפיע גם על חנויות ומרכזי קניות. איך יראו החנויות והקניונים של העתיד ב-2030? שיגרנו את עצמנו לעתיד כדי לבדוק

מאת: שולי הלוי

ימים כמו היום בהם אנחנו נכנסים לחנויות, ממשמשים מוצרים, מעמיסים על העגלה ועומדים בתור כדי לשלם יהפכו בקרוב לנחלת העבר. מהצד של הצרכנים נדמה שחוויית הקניות תהפוך להיות הרבה פחות מעיקה ומהצד של בעלי החנויות ברור שתידרש חשיבה יצירתית. אם כיום נעזרים בעלי חנויות ושירותים במימון לעסקים לטובת הגדלת היצע השירותים והסחורה, אפשר לדמיין שבקרוב מאוד ישמשו פתרונות מימון לעסקים לטובת פיתוח אפליקציות, חנויות חכמות ושירות לקוחות רובוטי. אם ביקור בקניונים וחנויות עושה לכם את זה, אל תדאגו – אלו לא צפויים להיעלם מהמפה, יותר סביר להניח שאלו יהפכו למרחבים חווייתיים שיציעו לנו אטרקציות נוספות.

קרדיט: shutterstock

מקרר: החלב שלך עומד להיגמר

עד שנת 2030 יהיה לכל בן אדם בממוצע 13 מכשירים שמחוברים לאינטרנט של הדברים, אנחנו מהמרים שכמה מהם יעזרו לנו מעבר לספירת צעדים. המקרר, מכונת הכביסה ואולי אפילו המזווה העתידני ידעו להזמין עבורנו חלב, אוכל לכלב או מרכך כביסה, בלי שנצטרך לנקוף אצבע. סנסורים חכמים ידעו לזהות שמלאי המצרכים הקבועים עומד לאזול, ויצרו קשר עם המכולת החכמה במקומכם – אבל אתם תצטרכו לשים אותם במקום בעצמכם. בעלי עסקים שידעו לתקשר עם המכשירים שלנו ולספק לנו את המוצרים הדרושים לנו מבלי שנצטרך להקדיש לזה מחשבה נוספת, יזכו בנאמנותנו – או לפחות בזו של המקרר.

משלוחים במהירות ה-Drone

גם מכוניות צפויות על פי תחזיות מסוימות לעופף באוויר, אבל יותר סביר להניח שעד אז יהיו אלו מטוסים (זעירים) ללא טייס שימלאו את השמיים וישמשו על תקן שליחים. בהתחשב בעובדה שסבלנות היא לא הצד החזק שלנו, אין ספק שההבטחה של אמזון לספק משלוחים תוך מחצית השעה בעזרת מל״ט היא משהו לצפות לו.

למדוד, לשלם וללכת הביתה בידיים ריקות

לא משנה אם אתם אוהבים לעשות שופינג או לא, החלק שבו צריך לשאת שקיות ממקום למקום, למצוא להן מקום בתא המטען ולקינוח לשאת אותן הביתה – מוריד, בלשון המעטה. ומה אם תוכלו להיכנס לחנות, למשמש את הבדים, למדוד את המכנסיים לפני הקניה, לשלם בקופה וללכת הביתה בידיעה שאלו יעשו את דרכם אליכם תוך זמן קצר, האין זה יהיה נפלא? כבר כיום פועלות חנויות קמעונאיות שלא מחזיקות מלאי בחנויות, אבל מאפשרות לכם למדוד את הבגדים לפני הקניה ודואגות למשלוח במידה ובצבע שבחרתם עד הבית.

למדוד בלי לצאת מהבית

בימינו אנו קיימות טכנולוגיות המאפשרות לנו לבדוק איך יראו בגדים על גופנו או ספה בסלוננו, עד 2030 נדמה שזו תהיה ברירת המחדל. חדרי ההלבשה בחנויות הבגדים יהפכו לנחלת העבר וכולנו נוכל לשבת בתחתונים על הספה ולבדוק בעזרת מציאות רבודה וגרסת התלת-מימד של עצמנו אם הפריטים שאנחנו חושקים בהם מתאימים לנו. אם בכל זאת נרצה לצאת מהבית ולבקר בחנות, נוכל להיעזר במראות מציאות רבודה כדי “למדוד” את הפריט – או החנות כולה – כאלו כבר קיימות בארה״ב ויש לקוות שבקרוב גם אצלנו.

הרובוט שלך רוצה לעזור לך

רובוטים במגוון צורות כבר מחליפים בני-אנוש בעסקים מסוימים ובעתיד הם צפויים למלא את מקומם של מחסנאים ומוכרים בהיקף נרחב הרבה יותר. תעשיית המלונאות כבר אימצה כמה כאלו שמסייעים לאורחים בצ׳ק אין או מביאים לחדר את מה שהוזמן בשירות החדרים, וחברת Lowe מציעה לקמעונאים את ה-LoweBot שמבצע לבדו בדיקת מלאי

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק