חינוך מחדש – 5 פעולות שלמדנו לעשות מהבית

לפני תקופת הקורונה היינו רגילים לעשות דברים רבים מחוץ לכותלי הבית. בין היתר, המגפה לימדה אותנו שיעור בהתנהלות מהבית בתחומים שונים כמו לקיחת הלוואות, פעילות ספורטיבית מהסלון, לימודים, חתונות ואפילו ארוחות משפחתיות. אז איך זה נראה עכשיו ומה צפוי להישאר איתנו גם בעתיד?

בשיתוף בנק לאומי

2020 הייתה שנה בסימן הקורונה וכרגע נראה שגם 2021 ואולי גם השנים שאחריה יחייבו אותנו להתרגל לריחוק חברתי, מסיכה על הפנים ושמירה על היגיינה. ברמה האישית, הפכנו את הבית למבצר היחיד שלנו ובילינו בו כנראה יותר זמן בהשוואה לכל תקופה אחרת בהיסטוריה. מטבע הדברים, עברנו גם תהליך חינוך מחדש לגבי פעולות מסוימות.

הנה למשל 5 פעולות שחשבנו שחייבים לצאת מהבית כדי לבצע אותן, אבל מסתבר שזה לא בהכרח נכון:

Credit: Pixabay

נטילת הלוואה

השימוש במחשב עלה משמעותית עם תחילת הקורונה. נכון שלא מדובר על תופעה חדשה, אבל כולנו מרגישים בטוח יותר לבצע מהלפטופ פעולות שבעבר היינו צריכים להשלים רק אחרי חתימה על עשרות טפסים ומסמכים.

כיום לדוגמא קל מתמיד לקחת הלוואה דיגיטלית* ולבצע חישוב מסודר של ההחזר, הריבית, תנאי הפירעון ועוד. זו התקדמות מבורכת של כל המערכת הבנקאית, שעולה בקנה אחד גם עם הרצון שלנו לאמץ כלים דיגיטליים כדי לחסוך זמן ששווה כסף.

פעילות ספורטיבית

אין ספק שאחת הפעולות המפתיעות ביותר שלמדנו לעשות מהבית הינה הפעילות הספורטיבית. עכשיו כל אחד ואחת מאיתנו יודעים שאפשר לקיים שיעור פילטיס מהסלון, בלי לעמוד בפקקים ובלי לבזבז זמן.

השדרוג המפתיע הזה של פעילות ספורטיבית מהבית ככל הנראה ילווה אותנו עוד הרבה אחרי הקורונה. כבר עכשיו אנחנו מבינים מה היתרונות של הדבר, וגם נאם נרצה מדי פעם לשלב כמה שיעורים מרחוק עם מפגשים פרונטאליים – הרי זה מבורך.

למידה מרחוק

תלמידי בית הספר היו ממובילי המגמה של מעבר לדיגיטל. מהרגע שבו הוחלט על שיטת סגרים כללית ולא דיפרנציאלית, הילדים נאלצו להישאר בבית. בצד השני, ניצבו מערכת החינוך והמורים שהעבירו את השיעורים לזום.

במקביל, גם ההורים ביצעו את ההתאמות הנדרשות. כך לדוגמה, רכשנו עוד מחשבים, חיזקנו את התשתית של האינטרנט ופינינו עוד פינות ישיבה ללימודים. כל אלה יחד יצרו שנת לימודים מעט הזויה, עם השלכות שעוד קשה לאמוד אותן, ועם זאת, הוכח שהכול אפשרי.

חתונות ואירועים פרטיים

האירועים הפרטיים בזום ובשיחות וידאו הם ללא ספק מהמייצגים הכי גדולים של שנת 2020. מי חשב אי פעם שנעבור שנה שלמה בלי אף קבלת פנים ובופה.

הדרך ללמוד איך לקיים חתונות הבית דרשה משאבים וסבלנות מצד כל הגורמים המעורבים. בהיבט האופטימי, אפשר לומר שהפנמנו חלק מהמסקנות, למשל החשיבות של צילום איכותי ואיש קשר שיהיה באירוע ויגלה אחריות כלפי החלק הטכני. יש גם בינינו כאלה שגילו שחתונה אינטימית יכולה להיות אירוע קסום בפני עצמו.

ארוחות משפחתיות

זוכרים את ליל הסדר 2020, שהפך לליל הסגר? מי תיאר לעצמו אז שזה יימשך כל כך הרבה זמן. עכשיו אנחנו כבר פחות או יותר מתחילים להתרגל לכך שאפשר לקיים ארוחות משפחתיות בזום, עם מקסימום אינטראקציה אישית שמסתכמת בצ’אט אונליין.

כמו כל דבר אחר, יש לזה יתרונות וחסרונות ומדובר במגמה עולמית ולא מקומית. מכאן והלאה, נצטרך לחכות ולראות האם ההרגל הזה יישאר איתנו ומה תהיה המשמעות שלו עבור סבא, סבתא וכל שאר קרובי המשפחה. ואולי, מכל הדברים, על זה דווקא נשמח לוותר.

*כתבה זו אינו מהווה הצעה או התחייבות למתן הלוואה. אישור כל הלוואה, סכומה ותנאיה נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק