איך לבחור עו”ד פינוי בינוי מתאים

ישנו ההבדל בין הצלחה בפרויקט של פינוי בינוי, כאשר נקודת המבט של בעלי הדירות היא בבחירה נכונה של עו”ד פינוי בינוי. תהליך זה, הינו די מורכב, החל מגיבוש ההסכמה של רוב בעלי הדירות לתהליך, בחירה נכונה של יזם, תכנון הפרויקט והאישורים הדרושים לו, בכדי שיתחיל לצאת לדרך. זו הסיבה שהיועץ נחשוב ביותר שמהווה את אבני הדרך לפרויקט זה, הינו עו”ד המתמחה רק בפרויקטים של התחדשות עירונית. ישנם קריטריונים מנחים בבחירה נכונה של עוד אשר ינחה אתכם בפרויקט פינו ובינוי.

ראשית, אל תסכימו כי אותו עו”ד המייצג את החברה היזמית, ייצג גם אתכם, היות ומדובר על ניגוד אינטרסים. יש לקבל המלצות מבעלי דירות שכבר ביצעו את פרויקט פינוי ובינוי והיו מרוצים משירותיו של עו”ד זה או אחר, אשר מתמחה בנושא התחדשות עירונית.  הרבה דיירים בבנייני מגורים ישנים שהם מבוגרים יחסית ואינם מבינים דבר וחצי דבר בכל התהליכים של תמ”א 38ב, ולכן, ייעוץ מקיף של עו”ד פינוי ובינוי אשר יסביר לדיירים או לילדיהם בסבלנות רבה, לגבי כל ההליכים של הפרויקט, הערבויות של נחברה היזמית, התחלת הפרויקט, דיור חלופי שימומן ע”י החברה היזמית ומועד מסירת המפתח לדירה החדשה.

Credit: Pixabay

בחירת עו”ד מקומי לפינוי בינוי

יש לוודא לגבי הוותק של עוה”ד המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית וכן הצלחתו בהם. וודאו, כי עוה”ד עמד בהצלחה גם מול דיירים בעייתיים כגון סרבנים. בררו לגבי הזמינות של עוה”ד שהיא חשובה בנושא זה. כמו כן, יש לברר בלשכת עוה”ד אם קיימות תלונות או מעשים שנעשו ע”י אותו עו”ד, כך שתהיו בטוחים כי אתם נמצאים בידיים נאמנות של עו”ד מקצועי, וותיק ואמין.

על מנת להצליח בפרויקט של פינוי בינוי, יש לבחור עו”ד פינוי בינוי , אשר נמצא בעיר שבה אמור להתקיים הפרויקט של התחדשות עירונית. כאשר העו”ד נמצא באזור זה, הוא בעל קשרים עם הרשויות הרלוונטיות, אשר קשורות להליכים הבירוקראטיים של התחדשות עירונית, מה שלבטח מקל על התנהלות הפרויקט. שנית, עו”ד שנמצא בעיר אחרת, לבטח לא יהיה בקיא באזור הפרויקט ולא תהיה לו היכרות עם הרשויות המתאימות. גם הגעה למפגשים עם עוה”ד אשר מייצג דיירים  אשר מתחילים עם פרויקט של פינוי בינוי, חייבת להיות קלה ונגישה, היות ומתקיימים מפגשים רבים  עם עוה”ד וההגעה חייבת להיות נוחה למשרדו של עוה”ד.

בחרתם כבר עו”ד פינוי בינוי? – בררו לגבי תפקידיו ושכר הטרחה שהוא גובה

שכר הטרחה  של עו”ד פינוי בינוי ישולם ע”י היזם, אך עובדה  זו, יכולה לגרום מצב של ניגוד אינטרסים וכן, ברוב המקרים, עו”ד מקבל תשלום רק על בסיס הצלחה והכוונה היא להחתמת רוב בעלי הדירות על ההסכם. בכדי לצמצם למינימום האפשרי את ניגוד האינטרסים יש לקבוע מראש את שכ”ט  עוה”ד המייצג את הדיירים בפרויקט של פינוי ובינוי מראש. משרד עו”ד, לא יחתום על שום הסכם מול החברה היזמית, אלא אם כן, הסכם זה, מעגן את התחייבותה של החברה היזמית לתשלום שכ”ט של עוה”ד בהסכם של בעלי הדירות מול החברה היזמית.

יש לציין, כי תפקידו של עוה”ד לא מסתיים בחתימת בעלי הדירות על הסכם מול היזם, כי אם הוא ילווה את הפרויקט עד לשלב במפתח וכן, יפקח על הגשת השומות של בעלי הדירות לרשויות המס ועל תיקון צו בית משותף, יפקח על הזכויות הקנייניות של הדירות החדשות של בעלי הדירות ותיקון הצו לבית משותף

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק