בהריון? קדימה, תורידי אפליקציות

בעבר, כשמישהי נכנסה להריון, היא בעיקר הייתה צריכה לחכות. אם היא רצתה לקבל מידע על תהליך ההיריון היה עליה ללכת לרופא שלה, או כמובן לקרוא ספרים על התהליך, ולנסות לדמיין ולהבין מה קורה לה שם בתוך הבטן. היום, לא חייבים להסתפק בכך. יש לא מעט אפליקציות שיוכלו לספק לך מידע זמין ואמין על ההיריון שלך או על תהליכי הכניסה להריון, ככה שבמרחק לחיצה אחת במסך הסלולרי שלך, כל התהליך יהיה הרבה יותר פשוט ומובן. שנתחיל?

Credit: Unsplash

חישוב לקראת כניסה להריון

נתחיל מבראשית. לפני הכול, עולה השאלה האם את כבר בהריון או שאת רק מתכננת להיכנס להריון. אם עוד לא התחלת ואת רוצה לדעת מהם הימים טובים יותר לקיום יחסי מין לטובת כניסה להריון, אפשר בהחלט להיעזר באפליקציות בנושא! אפליקציות כמו Glow או Femcal יוכלו לסייע לך בחישוב מתאים של הימים שבהן את מבייצת – שאלו הימים הטובים ביותר לקיום יחסי מין או לקבל טיפולי הפריה. את צריכה להזין אליהן את הימים שבהן קיבלת מחזור, ומכאן האפליקציה תחשב לך את ימי הביוץ הקרובים ביותר. נכון שהאפליקציות לא מבטיחות תמיד תוצאות, אבל הן יכולות מאוד לסייע.

מעקב אחרי העובר שלך

אם את כבר בהריון ורוצה לעקוב אחרי העובר שלך, אפשר להיעזר באפליקציות! אמנם אין אפליקציות אולטרסאונד עדיין, אבל יש אפליקציות שיוכלו להראות לך איך פחות או יותר נראה העובר לפי המספר של שבועות הריון שלך. אפליקציה כמו Ovia pregnancy tracker  תשמח להציג לך את הגודל המשוער של העובר שלך ולא רק זה – אלא אפילו להציג לך את הגודל המשוער של כפות הידיים והרגליים שלו, וליצור השוואות חביבות מאד בין גודל העובר לבין חפצים אחרים שאת מכירה. מעבר לשעשועים הללו, חשוב לציין שבאפליקציה תוכלי גם למצוא מידע נוסף, למשל על המשקל שלך בזמן ההיריון, מספר הימים המשוער עד ללידה, טיפים בנוגע לתזונה נכונה, סימפטומים שכדאי לשים לב אליהם, ועוד.

מחפשת מידע נוח בעברית?

מרבית האפליקציות שיש כיום למעקב אחרי הריון הן כמובן באנגלית. ומה עושות הנשים בארץ הקודש? אם חשוב לך לקבל תכנים בעברית, כדאי לבחון את אפליקציית “40 שבועות” שפותחה מטעם קופת חולים כללית. חשוב לציין שהאפליקציה הזו פתוחה לכל הנשים, ואת לא חייבת להיות חברה בקופת חולים כללית כדי להשתמש בה. את יכולה למצוא שם סרטונים בעברית של רופאים שמסבירים על תהליך ההיריון והלידה, לחפש מדריכים בשלל נושאים הקשורים להריון שלך, ולקבל מידע אמין דרך מומחים מובילים שתוכלי לשאול אותם באופן ישיר שאלות שונות. נשים שהן לקוחות של קופת חולים כללית, גם יכולות להגיש טפסים שונים דרך האפליקציה, לקבוע תורים לרופאים, ועוד.

תכנון רשימת קניות לקראת הלידה

חלק ניכר ממה שאת עושה בזמן ההיריון זה כמובן לתכנן את היום שאחרי הלידה. לטובת העניין יש כל כך הרבה דברים שצריך לקנות, וקל ללכת לאיבוד בין כל הדברים: עגלה, לול, עריסה, כיסא בטיחות, צעצועים, אוניברסיטה, מוניטור, ועוד ומצרים שלא ברור מה מהם חובה, מה פחות חשוב, מי יקנה מה, ועוד. בשביל זה פותחה אפליקציית Wunderlist. זו אפליקציה נוחה מאד של רשימת קניות לקראת הלידה, שניתן גם לחלק לפי קטגוריות שונות, ואפילו לנהל משימות לקראת הלידה. היתרון באפליקציה הוא שניתן לשתף את הרשימות שיש בה ואת המשימות השונות עם חברים ובני משפחה שרוצים לעזור. כך אפשר לעשות פיזור יעיל גם של משימות וגם של קניית מתנות שכולם רוצים לקנות לך. העיסוק עם האפליקציה לא ארוך, ותוך חצי יום כבר תהיה לך רשימה מסודרת ומאורגנת. בהצלחה!

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק