25 חורים בעלילה שכנראה לא שמתם לב אליהם בסרטים מפורסמים שכולנו מכירים

כשאנחנו מתיישבים לראות סרטים, בבית או בקולנוע, אנחנו לוקחים בחשבון שעלינו לכבות או להשתיק את מנגנוני האמינות אצלנו בראש, אחרת לעולם לא נזרום עם עולמות בהם חדי קרן, דינוזאורים ושאר יצורים מומצאים הם אמיתיים לגמרי ובני האדם כבר מזמן גילו חיים על כוכבים אחרים ועסוקים במלחמות בין כוכביות ומציאת דרכים להשגת שלום בין הפלנטות.

אולם, בעוד מרבית בעיות האמינות הללו נפתרות בגלל החוקים המומצאים שתואמים את המציאות של הסרט, לעיתים קרובות ישנם סרטים בהם אפשר למצוא בקלות חורים קטנים בעלילה שלא תלויים בשום דבר וגורמים לנו הצופים להרים גבה ולהגיד “רגע, רגע, זה לא יכול להיות”. בחלק מהמקרים הללו, החורים הקטנים הללו הם כל כך רציניים שהם עשויים לפגוע לחלוטין ביכולת שלנו ליהנות מהסרט ולהרגיש שלא מוכרים לנו לוקשים.

סדרת התמונות הבאה מציגה 25 דוגמאות לחורים בעלילה בסרטים מפורסמים שכולנו מכירים, כאלה שלא בטוח שמתם לב אליהם, אבל אי אפשר להתעלם מהם ברגע שמבינים אותם ולהאשים את הבמאים/תסריטאים בעצלנות פושעת וחוסר ערנות.

ארמגדון

היה הרבה יותר פשוט ללמד אסטרונאוטים לקדוח מאשר לאסוף צוות מומחי קדיחה וללמד אותם להיות אסטרונאוטים. כשהשחקן בן אפלק העלה את הטענה הזאת בפני הבמאי מייקל ביי, האחרון אמר לו לסתום את הפה.

כוח משיכה

כאשר קובלסקי מבקש מסטון לשחרר אותו כי החבל לא יכול להחזיק את שניהם, מדובר בטענה שאין לה אחיזה במציאות היות והשניים נמצאים באותו מסלול לווייני מעל כדור הארץ. למעשה, משיכה קלה היתה מחזירה אותו בחזרה אליה.

צעצוע של סיפור

אם באז באמת חושב שהוא אינו צעצוע אלא קאובוי-חלל אמיתי, מדוע הוא קופא ומעמיד פני בובה ממש כמו כל הצעצועים האחרים בכל פעם שהוא בסביבת בני אדם?

צופן דה וינצ’י

לא באמת היה צורך לפענח את הקוד שפותח את הקפסולה. החומץ שאיים להשמיד את הפתק הוא חומר שקופא במהירות ולכן מספיק היה להכניס את הקפסולה להקפאה למשך כמה שעות ואז לנפץ אותה ולשלוף ממנה את המסר.

בדרך לחתונה עוצרים בווגאס

כל מטר רבוע בקזינו של נבדה, לא כולל תאי השירותים, חדרי האורחים והלוקרים של העובדים, מרושת במצלמות אבטחה, כך שאין שום סיכוי בעולם שדאג היה מבלה יומיים שלמים על גג המלון מבלי שאנשי האבטחה היו מגיעים אליו ובודקים שהוא לא מתכנן לעולל משהו או להתאבד.

סינדרלה

הפייה הטובה מיידעת את סינדרלה על כך שתוקפם של כל הקסמים שלה יפוג בדיוק בחצות ואכן, כשהשעון מורה על השעה 12 כל הקסמים מתבטלים (הסוסים חוזרים להיות עכברים, הכרכרה חוזרת להיות דלעת וכו’). אולם, נעל הזכוכית של סינדרלה, שגם היא חלק מהכישוף, נשארת נעל זכוכית ולא חוזרת להיות ישנה ומרופטת.

איש הפלדה

אם סופרמן אכן חסין ובלתי פגיע על כדור הארץ, איך הוא מצליח להתגלח? בחלק מהסצנות הוא מופיע עם זיפים, באחרות עם פנים חלקות למשעי. ברמת העיקרון, אף סכין גילוח על הפלנטה לא יכול היה לחתוך את הזיפים הבלתי פגיעים שלו.

עלייתו של האביר האפל

ביין הנבל חוטף את כל כוח המשטרה ומחזיק אותו בשבי מתחת לאדמה (ולמה בכלל שמפקד המשטרה ישלח את כל השוטרים שלו אל התעלות?). כאשר באטמן משחרר אותם חודשים ספורים מאוחר יותר הם כולם מגולחים ונקיים כאילו חזרו מחופשה בקאריביים, בלי שריטה וכמובן, בחיים. איך זה ייתכן?

פרוזן

ביום ההכתרה של אלזה נחשף בפנינו המידע על כך שאנה בילתה את חייה בתוך הארמון לכל אורך הזמן בו היו השערים סגורים, למרות שהסיבה לכך שהשערים נסגרו היא כדי למנוע מהשמועה על הכוחות של אלזה להתפשט ברחובות. כלומר, אנה יכלה לצאת החוצה ולחיות את חייה כרגיל מתי שרק התחשק לה.

וונדר וומן

כשדיאנה עוזבת את הגאלה ודוהרת על הסוס שלה בחזרה אל הכפר, השמלה הכחולה שהיא לובשת מתנופפת מגופה והיא נותרת בחליפת וונדר וומן הקלאסית. אולם, אם היא באמת היתה לובשת את חליפת וונדר וומן מתחת לשמלה, אי אפשר היה שלא להבחין בה לאורך המחשוף הנדיב של השמלה.

היום שאחרי מחר

בסצנה האחרונה של הסרט, כאשר הליקופטרים מחלצים ניצולים בניו יורק, אנשים מתקהלים על גגות גורדי שחקים. אולם, איך בדיוק הם הצליחו לעלות אל הגגות מתוך הבניינים כשהגג מכוסה בשכבה של כמה מטרים של שלג?

יורוטריפ

כיוון שחברתו מיקה בסה”כ חסמה את כתובת המייל שלו, לא היה שום צורך במסע לאירופה. סקוט פשוט היה יכול ליצור איתה קשר באמצעות כתובת מייל אחרת.

אלאדין

ג’יני מציע לאלדין להפוך שוב לנסיך במקום לשחרר אותו לחופשי, אבל אין בכך היגיון כי ג’יני כבר הפך את אלאדין לנסיך קודם לכן, ואלא אם למשאלות שמגשים הג’יני  יש תאריך תפוגה, הוא אמור להישאר כזה.

ההוביט: קרב חמש הצבאות

כשאזוג נופל אל מתחת למים הוא מצליח לצוף מתחת לקרחון למרות שהוא לובש שריון ברזל.

קיל ביל

אחרי כמה שנים בתרדמת, הרגליים של ביאטריקס התנוונו ולא מסוגלים לסחוב את משקל הגוף שלה, אבל מה עם הידיים? איך היא מצליחה לגרור באמצעותן את כל משקל גופה, להרוג שני גברים ולתפעל בקלות כסא גלגלים? ובכן, שאלה טובה ללא תשובה.

המסור 1

דוקטור גורדון הוא החשוד העיקרי של המשטרה בפרשיה, אך לחשד הזה אין בפועל שום אחיזה במציאות. מדובר ברופא מנתח שעובד לפחות 90-100 שעות בשבוע. כדי לתכנן את חדרי ההרג, לבנות את המכשירים המיוחדים, להטמין רמזים ולעקוב אחר הקרבנות בטרם יחטוף אותם ויכלא אותם בחדרי המוות, הדוקטור היה צריך לבזבז מאות שעות, ולעשות את כל זה מבלי שאף אחד ישים לב אליו למרות היותו רופא מוכר. גם אם נניח שעשה הכל בלילות, לא יכול להיות שהיה מצליח לתפקד ללא שינה. בקיצור, קו עלילה חפיפניקי ומיותר.

דדפול

במשך רוב חלקי הסרט, פרנסיס מתייחס לעובדה שאינו חש כאב הופכת אותו לבלתי פגיע. אלא שבפועל, פגיעות כמו שחטף בסרט (התרסקות אופנוע, להב שנתקע בתוך הרגל שלו וכמובן המכולה שפוגעת בו) היו פוגעות בוודאות ביכולת התנועה שלו גם אם הוא לא הרגיש אותן.

שכחו אותי בבית

בסצנה בה שוטר מגיע לבית כדי לאסוף את קווין ולהחזיר אותו לחיק משפחתו, השוטר דופק בדלת מספר פעמים עד שהוא מחליט שאין אף אחד בבית ומסתלק מהמקום. במציאות, אין שום סיכוי שהשוטר היה עוזב את המקום והעובדה שאין תשובה בבית רק היתה גורמת לו לפרוץ פנימה ולחפש את הילד.

היפה והחיה

לומייר מסביר לבל שיושבי הטירה “נרקבים כבר 10 שנים”, מה שמרמז על כך שהחיה, שהוא בן 21, היה בערך בן 11 כשהוטלה עליו קללה, עובדה שסותרת את דיוקנו של הנסיך בחלק המערבי של הטירה.

אווטאר

האטמוספרה בפנדורה אמורה להיות רעילה עבור בני אדם רגילים היות וכוללת רעלן שגם חשיפה נמוכה אליו עלולה להוביל לתוצאות הרסניות אצל בני אדם. למרות זאת, כשג’ק סאלי נחשף במשך כמה דקות לאטמוספרה של פנדורה, הוא מצליח לשרוד על אף שחשיפה כזאת היתה יוצרת במציאות נזק בלתי הפיך.

וול-E

כדור הארץ מוצג ככוכב שמי הים והאגמים שבו התייבשו לחלוטין ובכל זאת יורד בו גשם זלעפות.

שר הטבעות

אם בילבו מתבגר במהירות כשהוא לא עונד את הטבעת, איך יכול להיות שגולום לא חווה את אותו אפקט?

ספר הג’ונגל

בלי שום סיבה הגיונית, הקופים, הבזים, הדבורים והיצור הקטן שדומה לשועל הם בעלי החיים היחידים בסרט שאינם מדברים.

מטריקס רילודד

לפני שניאו נכנס לדלת שמובילה אל המקור, יוצר המפתח אומר שהוא לא יכול לעוף פנימה אל הליבה בתוך 5 דקות. אלא שמיד לאחר מכן ניאו מציל את טריניטי כשהוא מתעופף לאותו המקום בדיוק בתוך מספר שניות.

 

לייק לפטריה בפייסבוק