10 יעדים עוצרי נשימה בהודו שכנראה מעולם לא שמעתם עליהם

אם אתם מתכננים טיול להודו ובא לכם לצאת מהקופסא המוכרת של שביל החומוס ריכזנו לכם כאן כמה אופציות מדהימות ששווה לכם לשקול להכניס לטיול שלכם.

בפוסט הזה בחרנו להתמקד ביעדים מרהיבים הממוקמים מחוץ לשביל החומוס המוכר והטוב שאליו מגיעים כמעט כל המטיילים הישראלים בהודו. ביעדים הללו אתם תפגשו הודו אחרת, הודו מסתורית ומרתקת, תפגשו מקומיים שלא דוברים מילה בשפה האנגלית ותאכלו ארוחות אותנטיות כיד המלך. וחשוב מכך, תגלו נופים מרהיבים ובתוליים בהם כמעט ולא דרכה רגלו של אדם מערבי. ריכזנו לפניכם 10 יעדים עוצרי נשימה בהודו שכנראה מעולם לא שמעתם עליהם:

מבצר פטן // Patan

כשהייתם ילדים קטנים כנראה שגם אתם בניתם מבצר עשוי כריות ושמיכות, רק כדי להרגיש תחושת חופש. היום, כשקצת התבגרתם, הגיעה השעה להגיע לביקור במקדש פטן הנמצא במדינת גוג’אראט. העיר פטן הייתה עיר הבירה של גוג’אראט בין השנים 746 ל-1,411 לספירה. צאו לסיור בין חורבות העיר העתיקה, תריחו את פיסות ההיסטוריה המרהיבות ותנו לעצמכם להתמסר לחופש, בין כותלי מבנים, מקדשים ומבצרים שנבנו לפני כמעט 1,500 שנים. בהחלט נכנס להגדרה של אחד המקומות היפים של הודו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bhadresh_pateliya (@bhadresh_pateliya) on

טרק עמק הפרחים // Valley of Flowers National Park

שמורה מרהיבה של UNESCO, ידידותית ומטופחת להפליא. לאורך הטרק תפגשו מעל 300 סוגי פרחים במגוון צורות וצבעים. העונה המומלצת לטרק היא בחודשים יולי ואוגוסט, בשיא הפריחה.

הטרק נמצא לא הרחק מרישיקש, בירת היוגה של הודו, ובכפר המוביל לטרק (כפר גובינגאט) אפילו תמצאו מרכז מידע שפתוח מדי ערב ומציע לתיירים מסלולים אלטרנטיביים לפי דרגות קושי ותחזית מזג האוויר לימים הבאים. לאורך הטרק תגיעו למקדש ‘המקונד סאהיב’ – המקדש ה’סיקי’ הגבוה בעולם, אליו מגיעים תיירים מקומיים רבים ועולי רגל בני הדת הסיקית. חשוב לציין שמדובר בטרק של כמה ימים (3 ימים בממוצע). עוד פרטים כאן.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shreejit Borthakur (@twistedshanti) on

הר אבו // Mount Abu

מאונט אבו זו עיירת נופש למקומיים הממוקמת מספר שעות נסיעה מהעיר התיירותית אודייפור במדינת רג’סטאן (Rajasthan). סביר להניח שלא תמצאו כאן תרמילאים ישראלים, ואולי תתקלו במעט צרפתיים וגרמנים. רוב התרמילאים הישראלים לא מגיעים לעיירה בשל עלויות הלינה הגבוהות, במונחים של הודו כמובן. תגיעו לביקור במקדש שיווה (רק 360 מדרגות, קטן עליכם), צאו לטיול סביב אגם נאקי ותטפסו על סלע הקרפדה הצמוד אליו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOUNT ABU BLOG 🍁 (@mountabublog) on

מונרו איילנד // Munroe Island

אחת מפינות הקסם הנסתרות של דרום הודו. האי נמצא במרחק כשעה וחצי נסיעה ברכבת מהעיר וארקלה (כרטיס רכבת יעלה לא יותר מעשרה רופי). רק אלפיים תושבים מתגוררים באי הקסום, ורובם אפילו לא דוברים אנגלית (גם לא בעלי המלונות ונהגי הריקשות) – מה שהופך את המקום לחוויה תיירותית מאתגר וקסומה כאחד.

המלצה: תגיעו לשם במהרה! אנחנו מאמינים שלא יעבור זמן רב עד שהאי הקטן יהפוך לחלק בלתי נפרד מ’שביל החומוס’ של התרמילאים הישראלים בהודו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kollam | KL02™ (@united.kollam) on

מדבר המלח בהוג’ // White Desert Bhuj

חדשות מעולות! אתם לא צריכים להמריא עד פרו הרחוקה בשביל לצפות במדבריות המלח! כן כן, מדבר המלח במדינת גוג’אראט מסתתר במרכז הודו, בין רג’סטאן הקדושה למומבאי הרועשת.

העונה המומלצת לביקור במדבר המלח היא בין נובמבר לפברואר. שימו לב שבין החודשים הללו מתקיימים פסטיבלי ריקודים ואוכל באמצע המדבר, חוויה מהפנטת בפני עצמה. בדרך למדבר, תגיעו לכפרים בהם מתגוררות משפחות המתפרנסות ממכירת דברי אומנות במשך דורות על גבי דורות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAKAYUKI SAWA (@arukusawa) on

צפון סיקים // Sikkim

סיקים היא בהחלט יעד ידוע ומוכר בקרב המטיילים, ובכל זאת לא רבים התרמילאים הישראלים שעושים את הדרך הארוכה. מדינת סיקים נמצאת בצפון מזרח תת-היבשת ההודית, לא הרחק מהגבול עם נפאל. ולמרות המרחק הרב, אין ספק שהתרמילאים שבחרו לעשות את הדרך הארוכה לא התחרטו לרגע.

מומלץ בהחלט לצאת לטרק בעמק יומטנג (Yumthang Valley), שם תגלו מקדשים, מפלים, נחלים, שדות אורז ועוד. העמק מוקף הרים מושלגים ומעוטר במאות סוגי פרחים צבעוניים שילוו אתכם במסע. שימו לב כי בעמק יומטנג יש מפולות סלעים רבות והכניסה לעמק נחסמת לעיתים.

פרשר לייק // Prashar Lake

ביקור בפרשר לייק שבצפון הודו הוא ללא ספק הדובדבן שבקצפת במהלך המסע מחוץ לשביל החומוס. מדובר באגם קטן וגבוה אשר נמצא סביב ה4 שעות נסיעה מדרמסאללה ובמרחק מספר שעות אחדות ממנאלי שנמצאת במדינת הימצ’אל פראדש, תגיעו לפיסת גן עדן ותזכו לגלות כיצד זה מרגיש לטייל בתוך גלויה. המלצה חמה – תגיעו לפני זריחת השמש. מבטיחים שלא תצטערו!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yeelarefael (@yeela321gmailcom) on

שמורת הטיגריסים ברג’סטאן // Ranthambore National Park

שמורת הטיגריסטים ‘ראנטהמבור’, נמצאת בעיר סוואי מדהפור (מרחק שעתיים נסיעה מעיר התיירות ג’ייפור). ניתן להגיע לשמורה גם מעיר הבירה דלהי. צפויה לכם חוויה מרתקת. על אף שהעיר סוואי מדהפור עלולה להכניס אתכם להלם תרבותי במידה מסוימת, השמורה מוחזקת היטב ובהחלט שווה את הנסיעה.

כל סיור בשמורה אורך כשלוש שעות, וסיורי הבוקר (שיוצאים בשעה 6:30) הינם המומלצים ביותר כיוון שנחשבים לבעלי הסיכוי הגבוה ביותר להיתקל בטיגריסים. במידה ולא תזכו לפגוש את הנמרים, תוכלו לפגוש במספר רב של חיות נוספות כגון: צבאים, אנטילופות וכמובן… קופים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indian Wildlife Official🇮🇳 (@indianwildlifeofficial) on

מקורות הגנגס בצפון הודו

מקורות נהר הגנגס הקדוש נותנים לנו לחוות חוויה מהפנטת, לבוא במגע עם עולי רגל מכל רחבי המדינה, לצפות בטבע המרהיב של הרי ההימלאיה במלוא תפארתו וחשוב מכך – ללא עומס תיירות הפוגע באותנטיות ההודית. תקבלו הזדמנות להציץ למעמקי התרבות ההינדית, לצאת לטרקים, לטפס על קרחונים ועוד.

ארבעת מקורות נהר הגנגס הם: בדרינאת, גנגוטרי, יומונוטרי וקדארנת והעונה המומלצת היא בין החודשים יוני לספטמבר. שימו לב שהמקדשים נסגרים לקראת סוף חודש אוקטובר ונפתחים בתחילת אפריל.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesca Maria Salerno (@francescamsalerno) on

Siju Cave

המערות המרהיבות נמצאות בצפון מזרח הודו, ונחשבות לאחת המערות הרחבות והארוכות במדינה. ביכולתכם להשכיר פנס ומקלות הליכה ולצאת לסיור מודרך וממושך לאורך הנהר ואל תוך המערות. היזהרו מהעטלפים!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bic marak (@bickymarak) on

רגע לפני שאתם ממריאים למסע נוסף, אנחנו ממליצים לכם להצטייד בספר “100 דרכים לחזור” – ספר מסע מרגש ומצחיק. זהו הספר השני בסדרת “100 דרכים”, לו קדם רב-המכר “100 דרכים לאבד את עצמך בהודו”, מאת נבו רוזי

פרק הפתיחה מתוך “100 דרכים לחזור” – להשיג בכל חנויות הספרים המובחרות:

תקנה כרטיס טיסה בהחלטה נמהרת ותעלה על מונית לשדה התעופה.
זה לא משנה לאן, ולא חשוב עם מי. דרך אגב, הכי טוב לבד.
תנחת בארץ זרה בשעות הקטנות של הלילה ותתחקה אחר הוראותיו של גבר צולע שיוביל אותך לבית המלון הזוועתי בבעלותו, תישן בחדר קטן עם עוד עשרה תיירים שמרגישים בדיוק כמוך, כל אחד בשפה אחרת.
תקבל בברכה כל הצעה שהמקומיים יציעו לך, ועל אף העובדה הברורה שחלקם ינסו לעקוץ אותך, רק כך תצליח לחוות אותנטיות אמיתית.
חוץ מזה, השלמת שירות של שלוש שנים בצבא ואתה יודע טוב מדי מתי מנסים לעקוץ אותך. אתה לא מטייל אמריקאי בן שמונה-עשרה שזה עתה סיים לימודי תיכון וכתוב לו על המצח ‘תעקצו אותי’.
תלמד לנגן על גיטרה, או על כלי נגינה מקומי שמעולם לא שמעת עליו. תשב לצד אישה מבוגרת מאחורי דוכן אוכל מתנדנד ברחוב סואן ותקשיב לסיפור חייה, למרות שהיא בקושי מצליחה להשלים משפט בשפה האנגלית. תהנהן בהסכמה ותנסה להבין כל מילה שיוצאת מפיה, כי חרף העובדה שהיא מרוויחה כמה שקלים מסכנים ליום, החיוך לא נעלם מפניה לשבריר שנייה.
תיזכר לרגע שלאחר השחרור הרווחת שבעים שקל לשעה כמלצר במסעדת פירות ים תל-אביבית ולא הפסקת להתלונן. תנסה להסביר לה את זה, למרות שהיא לא תבין מילה מדבריך.
תעלה על האוטובוס הראשון צפונה, כי אין כמו הצפון. תחמוק מהגשמים ותמצא חדר בסיסי ללילות הקרובים. אתה לא צריך הרבה, רק מיטה נוחה לשים עליה את הראש, ואם יש מרפסת שמשקיפה על הנוף הירוק אז בכלל שיחקת אותה. תאכל רק בדוכני רחוב, אבל אל תספר על כך לאמא שלך, זה הסיוט הגדול ביותר שלה.
ותדע שכאשר תשב על מרפסת קטנה בדירה שכורה בתל אביב, לא תזכור את הפיצה שאכלת במסעדה תיירים, או את הבחורה מהרצליה שפגשת בכפר נידח בין הרי ההימלאיה וגילית שלקחתם שיעורי אנגלית אצל אותה מורה פרטית.
אתה תזכור את החיוך של האישה המבוגרת שישבה מאחורי דוכן סמוסה נידח, ואת פניו של הגבר הצולע שהוביל אותך לבית המלון הזוועתי בבעלותו.
כשהיית ילד רצית להיות כמו כולם, ועם השנים למדת שכולם רוצים להיות שונים.
אז אם אתה מרגיש שזה לא הזמן הנכון לפרוש כנפיים ולהיות שונה, אל תשתנה.
תן לאחרים להשתנות, תן להם להמריא לבד, ותניח להם להיות מי שהם צריכים להיות. תרגיש שלם לא להיות שלם.
ובסוף הדרך, אתה תראה שכולם ילכו באותו מסלול, אבל רק אתה תהיה עצמך, מי שזה לא יהיה.

לאתר של נבו רוזי

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק