מה כדאי שתדעו לפני היציאה לשוק העבודה

מזל טוב! מאחוריך שעות וימים של למידה מאומצת וסף סוף התעודה בידיים שלך. כל התקוות מתנקזות אליה כעת: שתמצא עבודה בקלות, שתתאקלם בה במהירות, שהמשכורת תהיה מצויינת והצוות מסביר פנים. ואז מתחילה העבודה. לא, לא עבודה במשרד הייטק מצליח, אלא עבודה סיזיפית ומעצבנת: עבודה בחיפוש אחר עבודה.

Credit: Stockunlimited

הנה הטיפים שלנו לחיפוש יעיל אחר המשרה הכי טובה עבורכם:

התייחסות לתקופת החיפוש כעבודה לכל דבר.

אנו ממליצים לך להקפיד על סדר יום ושעות המוקדשות להתכוננות נכונה- לפחות שעה ביום! כל דבר יכול לקחת את הזמן שלו ועליך להשקיע מאמץ: בחיפוש משרות פנויות באתרי דרושים, בכתיבת קורות חיים, התכוננות לראיון עבודה, יצירת קשרים.

מה חשוב לך בעבודה החדשה?

חשוב להגדיר במדויק מה חשוב לך במשרת החלומות, איזה תפקיד ואיזה יעדים יהיו למשרה החדשה שלך: מרחק? גובה המשכורת? יותר עניין?  סביבת עבודה? לדוג’ אם סיימת תואר במדעי המחשב, האם חשוב לך שעות עבודה שמרניות או שיש לך גמישות לשעות עבודה ארוכות יותר?  האם הגיוני בעיניך לעבוד דירה במקרה ומקום העבודה מרוחק מהנוכחי? באיזה תת תחום היית רוצה לעבוד- כתיבת תוכנה? פיתוח תוכנה? וכו’. הגדרה מדויקת ונכונה תמנע ממך לבזבז זמן על ראיונות למשרות לא רלוונטיות, ותעזור לך להתבטא באופן ברור ורהוט בפני מעסיקים פוטנציאלים.

כתיבת קורות חיים רלוונטים

רוצה לכתוב קורות חיים? מומלץ להכין 2-3 עותקים מקבילים כשכל אחד מהם פונה ספציפית לתת תחום אחר. ולמה? כי מעסיקים יכולים לחפש מאפיינים שונים זה מזה בעובדים שלהם, לכל אחד מהם חשוב דברים אחרים. חשוב להתאים קורות חיים לניואנסים של החברה והמשרה. לדוג’: לפרט

עניין מיוחד בתפקיד ומשיכה לארגון עצמו, מסוגלות להצטיין בתפקיד הספציפי הזה, יכולת השתלבות בסוג כזה של סגנון עבודה וצוות וכו’. ישנם תבניות מיוחדות מוכנות לכתיבת קורות חיים תבנית שכזו יכולה ליצור את הרושם הנכון בעיני המעסיק הפוטנציאלי. מומלץ לעבור על קורות החיים שלך כל פעם לפני הגשה למעסיק חדש על מנת לוודא שהתוכן רלוונטי לעבודה המוצעת.

יצירת קשרים- נטוורקינג

מומלץ לחפש מכרים, חברים או כל אחד שיכול להוביל אותך לעמדות מפתח חשובות ולהצעות עבודה איכותיות: אם זה חבר שהוא שכן של מנהל חברת סטארטאפ גדולה, או דוד שהוא עובד בכיר בחברת הייטק מצליחה וכו’. חשוב לשוחח עם אנשים שעובדים כבר בעבודה דומה לשלך, בצורה של התייעצות ולא בצורה של עני הזקוק לסיוע: לא לומר “אני בחיפוש אחר עבודה כרגע” כי זה סותם את האפשרות של התפתחות שיחה לעומק, אלא: “סיימתי עכשיו לימודי מדעי המחשב ואני מתמחה עכשיו ב…מה אתה יכול להמליץ לי בעת חיפוש עבודה?” וכך לפתח שיחה ארוכה ומעמיקה תוך החדרת המסר- אני פתוח/ה להצעות.

צבירת ניסיון וסטאז’

הטיפ הזה אולי היה צריך להיות הראשון: אנו ממליצים להתחיל לעבוד תוך כדי לימודים. רוב המעסיקים דורשים רמה מסוימת של ניסיון, ללא קשר לכישרון שלך וליכולות שלך וזה יכול להוות מכשול רציני בעת חיפוש עבודה. לכן עוד תוך כדי הלימודים, כדאי לך לחפש משרת סטודנט או משרה גמישה בשעות כדי להתחיל לצבור ניסיון, התמחות ולהכיר את המקצוע מקרוב. ואחרי סיום הלימודים להתקדם לעבר המקצוע אליו שאפת ע”י כתיבת הניסיון שעברת בקורות חיים.

בקיצור,

אם הזמן שלך יקר לך- חשוב לשים לב לא לבזבז אותו על שיטוט חסר תועלת בחיפוש משרות שאינן רלוונטיות לך וכן לבנות תוכנית מסודרת לחיפוש עבודה איכותית וממוקדת ע”י עבודה תוך כדי לימודים, הגדרת המשרה המועדפת עליך, כתיבת קורות חיים רלוונטית למעסיק ויצירת קשרים חדשים.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק