15 עובדות לא חשובות וסופר מעניינות שאתם בטוח לא יודעים

ידע זה כוח, אומר הפתגם המוכר. אך האם זה באמת נכון?! לא ממש בטוח. כסף הוא כוח, קשרים זה כוח, מסת שריר היא כוח. ומה בנוגע לידע? ידע זה דבר בעיקר מעניין וגם משמש כמילוי מוצלח לתאים האפורים שלנו במוח. אז קחו כמה עובדות מפתיעות ואפילו קצת הזויות שהתפרסמו בקבוצת הפייסבוק הנהדרת “עובדות לא חשובות“. העובדות והפרטים הללו כל כך הולכים להרשים בשיחת הסלון הבאה שתשתתפו בה.

ריכזנו בפוסט 15 עובדות לא חשובות במיוחד אבל מאוד מעניינות שחברי הקבוצה העלו לשם בתקופה האחרונה. בכל עובדה נתנו קרדיט לגולש שהעלה אותה לקבוצה ובנוסף לינק למקור ממנו שאב את הפרטים. חשוב לציין שלא מדובר בדירוג של העובדות הכי טובות אלא מקבץ של עובדות שתפסו את העין שלנו. אם מתחשק לכם עוד מוזמנים לבקר בקבוצה (לינק בסוף הפוסט).

ליאונרדו דה-וינצ’י הוא לא היחיד שצייר את ליזה דל ג’וקונדו, הלוא היא המונה ליזה;

אחד מתלמידיו צייר אותה גם הוא באותו הסטודיו. הציור של התלמיד השתמר טוב יותר מזה של דה-וינצ’י, והוא מוצג לציבור במוזיאון הפראדו במדריד. ככל הנראה מדובר ביצירתו של אחד מתלמידיו האיטלקים, סליי (Salaì) או פרנצ’סקו מלצ’י; אך יש הסוברים שאחד מתלמידיו הספרדים הוא דווקא זה שצייר את המונה-ליזה שבפראדו.

מקור: ויקיפדיה | Sharon Cohen

בתמונה: המונה ליזה של התלמיד מימין, והמונה ליזה המוכרת של דה-וינצ’י משמאל

כמה כסף קיבל קיבל ברוס ויליס על ההשתתפות בסדרה ‘חברים’?

השחקן ברוס וויליס השתתף בשלושה פרקים בסדרה חברים, כמה כסף הוא קיבל על זה? 0$, השתתפותו בפרקים הייתה בעקבות ההפסד שלו בהתערבות ל- מת’יאו פרי – צ’נדלר בינג שבאותו זמן צילמו יחד את הסרט “ללכת על הכל”. ההתערבות הייתה אם הסרט ללכת על הכל יצליח ויפתח כמספר 1 ברשימה בשבוע הראשון, הסרט היה להיט גדול וויליס השתתף בסדרה ללא תשלום.

באמצעות: Omer Tal

via GIPHY

תירס צבעוני

לפני מספר שנים פותח זן של תירס צבעוני. התירס נקרא “אבן זכוכית” (glass gem) כיוון שגרגריו הצבעוניים מזכירים אבנים קטנות מזכוכית במראהם. אך למרות מראה זה התירס הוא אכיל לחלוטין, וניתן להכין ממנו פופקורן. הוא פותח ע”י חקלאי מבוגר בשם קארל ברנס, מאוקלהומה. ברנס הוא חצי אינדיאני, וכאחד כזה הוא החל לגדל את הזן על מנת להתחבר מחדש למורשת, ע”י שימוש במספר זני תירס מסורתיים.

באמצעות: Tzafrir Perlmutter

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie (@two_acre_heart)

“no woman no cry”

הרבה אנשים חושבים שהשורה המפורסמת של בוב מארלי “no woman no cry”, באה לומר שאם אין אישה – אין בכי, אבל התרגום הנכון הוא “לא אישה, אל תבכי”.

הפאטווה (השפה שבה מדברים בג’מייקה) אומנם התפתחה מתוך האנגלית, אך חוקי הדקדוק שלה שונים, וגם אוצר המילים.
בוב מארלי בעצם שר:
no woman, nuh cry
כשה “nuh” היא בעצם המקבילה למילה האנגלית don’t.
השיר מדבר על החיים הקשים בגטו בטרנצ’טאון, איפה שמארלי גדל, ומעודד את האישה לא לבכות ולהמשיך לקוות שהמצב ישתפר.

מקור: ויקיפדיהבאמצעות: Nevo Buchnik

הבובה הראשונה ב”רחוב סומסום” אשר נושאת את נגיף האיידס

“קאמי” הוא שמה של מפלצת חביבה אשר מופיעה בגרסה הדרום אפריקנית של “רחוב סומסום”. מה כל כך מיוחד בה?

ובכן, קאמי היא הבובה הראשונה ב”רחוב סומסום” (ובעצם בתוכניות ילדים בכלל), אשר נושאת את נגיף האיידס. מטרתה של קאמי היא שבירת הסטיגמה וקידום הסובלנות כלפי חולי איידס בדרום אפריקה, מדינה אשר בה המחלה הפכה כבר מזמן למגפה. קאמי גם מופיעה בניגריה, בגרסא המקומית של “רחוב סומסום”.

קאמי, (ששמה אגב נגזר מהמילה “קאמוגלו” שמשמעותה “קבלה עצמית” בשפת הצוואנה), מופיעה כשהיא עונדת תכשיטים אפריקנים מסורתיים. לעיתים היא נושאת על בגדיה גם את הסרט האדום, כסימן להזדהות עם חולי האיידס.

איך בכלל קאמי לקתה באיידס? על פי סיפור הרקע שלה בסדרה, היא נדבקה בנגיף בהיותה תינוקת על ידי קבלת עירוי דם נגוע. למעשה קאמי יתומה, שכן גם שני הוריה היו חולי איידס ומתו מהמחלה (בסדרה היא מאומצת לבת ע”י אחת השחקניות).

את דמותה של קאמי עיצבו כך שתהיה קצת ביישנית אבל עדיין מאוד חברותית. היא מתוארת כילדה בת חמש אשר אוהבת את החיים, ועם יכולת יוצאת דופן לראות את היופי בעולם ולמצוא פתרונות יצירתיים למצבים לא פשוטים.

מקורות: ויקיפדיהYuval Gross

via GIPHY

בסין יש חווה סולרית בצורת פנדה.

מקור : ביזנס אינסיידרYehonatan Horn

כמות גדולה של שוקולד יכולה להרוג כלב

פולי קקאו, המרכיב העיקרי בשוקולד, מסוגלים לגרום למחלה, ולעתים גם להמית כלבים. מסתבר שאת השוקולד מעבדים מזרעיו של עץ הקקאו, אשר מכילים חומרים הקרויים מתיל-קסנטינים. מינון נמוך של מתיל-קסנטינים גורם להתרוממות רוח אצל בני אדם. אבל כמויות גדולות עלולות לגרום בכלבים מסוימים לרעידות שרירים ואף להתקפי אפילפסיה. אפילו כמויות קטנות באופן יחסי עלולות לגרום הקאות או שלשולים.

Credit: Pixabay

תפוז זה רשי תיבות של תפוח זהב

בראשית המאה ה-20 כונה הפרי בעברית בפי ראשוני המתיישבים תפוח זהב, שם שניתן לו בהשראת הכתוב “תַּפּוּחֵי-זָהָב בְּמַשְׂכִּיּוֹת כָּסֶף” (משלי, כ”ה, י”א), אף שבמקור הכוונה היא לתפוחים מלאכותיים העשויים זהב, ובזכות דמיונו לתפוח עץ וצבעו הזהוב. בשנות ה-30 הציע הבלשן יצחק אבינרי לנטרק את ראשי התיבות תפו”ז (כלומר: לקרוא אותם ככתיבם).

מקור: ויקיפדיה

Credit: Pixabay

אדם עם לב בצד ימין? איך לעזאזל זה הגיוני?!

ישנה תופעה הנקראת סיטוס אינברסוס (בלטינית: Situs inversus), למעשה הפרעה, מומ מולד שבו האיברים הפנימיים בגוף נמצאים בסדר הפוך ממקומם הרגיל. מדובר על מצב רפואי נדיר ששכיחותו באוכלוסיה נמוכה ממקרה של 1 על כל 10,000 אנשים.

התופעה משפיעה על כל האיברים בבית החזה והבטן, באנשים שנולדים כך נראה את הלב ממוקם בצד ימין ואיברים כמו הקיבה והטחול (שאמורים להיות בבטן השמאלית) נמצאים גם הם מימין, בעוד הכבד וכיס המרה יהיו בצד שמאל. האם נשקפת סכנה לחייהם? ההפרעה אינה גורמת בדרך כלל לסיבוכים רפואיים כלשהם.

*עובדת בונוס* – הזמר הספרדי, אנריקה איגלסיאס, סיפר בראיון כי גם לו יש את זה.

מקור: ויקיפדיהNoa Dudy

Credit: Pixabay

אוהבים לאכול קרח בזמנכם החופשי? יכול להיות שיש לכם תסמונת פיקה!

תסמונת פיקה היא הפרעת אכילה שגורמת לאכילה חוזרת של דברים שלא נחשבים כמזון למשל: חול, שיער, נייר, קרח, עפר וכו’. התסמונת נובעת בדר”כ מהפרעות וטראומות נפשיות ונפוצה בעיקר אצל ילדים, נשים בהריון ואצל אנשים שיש להם מחסור בברזל.

כיום לתסמונת לא קיים טיפול פיזי, אלא רק טיפול פסיכולוגי. עקב אכילת החומרים עלולים לקבל הרעלות ואז מטפלים בהוצאת החומר המסוכן שנכנס לגוף.

עובדת בונוס: שמה של התסמונת מגיע מסוגו של עורב הנקרא “פיקה” שהוא אוכל כל.

מקור: ויקיפדיהHadar Topaz

Credit: Pixabay

עובדה קטנה שבטוח לא ידעתם על ואגנר מורה (פבלו אסקובר)

ואגנר מורה (Wagner Moura) – השחקן ששיחק את פבלו אסקובר בסדרה המצליחה של נטפליקס ‘Narcos’ הוא ברזילאי ששפת האם שלו היא פורטוגזית.

ואגנר לא ידע ספרדית ולכן נסע לקולומביה וגר שם לבד במשך חצי שנה בשביל ללמוד ספרדית. ואגנר אמר שהדבר הכי קשה שהוא עשה זה ללמוד שפה חדשה בשביל לשחק דמות מסוימת. אבל באותו זמן זה קירב אותו לדמות.

מקור: יוטיוב | באמצעות – Tom Karoudo

via GIPHY

המקור לסימן המפורסם של כפתור ההפעלה

בשנות ה 40 של המאה הקודמת מדענים אימצו את השיטה הבינארית, כזאת שמיוצגת באפסים ואחדים לייצוג מתגים של הפעלה וכיבוי. במקרה כזה המספר אחד מתייחס למצב דולק (יש זרם), והמספר אפס למצב כבוי (אין זרם). עם השנים האחד והאפס התאחדו לתוך סימן אחד מוכר שנמצא על כפתור ההפעלה והכיבוי של כמעט כל מכשיר חשמלי.

באמצעות: Niv Ben Abat | מקור: ויקיפדיה

הקקי של הוומבט הוא בצורת קוביה

הסיבה לכך היא שהגללים משמשים לסימון טריטוריה, וצורתם המרובעת מאפשרת להם להישאר על סלעים, למשל, ולא להתגלגל למטה.

באמצעות: אושר ספיר

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luis Herrera (@elluisherrera)

לעוד עובדות לא חשובות אבל מאוד מעניינות היכנסו לקבוצה “עובדות לא מעניינות”

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק