7 כלים מומלצים ליצירת גיפים שאתם חייבים להכיר

פורמט ה-gif הוא אחד משני הפורמטים הוותיקים ביותר לתמונות ברשת האינטרנט (השני הוא jpg). הפורמט המקורי נוצר על מנת לכווץ תמונות לנפח קטן יותר, נפח שאפשר יהיה להעביר גם במודמים איטיים מאוד. לעומת פורמט ה-jpg, פורמט ה-gif מוגבל ל-256 צבעים בלבד, כך שקשה למדי להציג בו תמונות אמיתיות בגוון טבעי, אבל הוא מעולה עבור איורים פשוטים ותמונות שאין בהן חשיבות לצבעים מדויקים. בנוסף, ניתן לשלב כמה תמונות באותו הקובץ וכך ליצור אנימציות.

כאשר הגולשים עברו לאינטרנט מהיר, כבר לא ממש היה צורך בפורמט, במיוחד כאשר סרטוני וידאו הפכו להיות נפוצים יותר ויותר, אבל בעידן של הרשתות החברתיות הוא זכה לעדנה מחודשת. הסיבה לכך היא שהפקה של סרטון וידאו או אפילו שידור בלייב הם דברים שלוקחים זמן אם רוצים שהם יהיו מקצועיים, ולהרבה גולשים אין את הזמן או הסבלנות לעשות זאת.

בהתחלה פייסבוק לא תמכה בגיפים מונפשים ולמעשה הציגה רק את הפריים הראשון מכל קובץ, אבל לאחר שהיא בחנה תמיכה בגיפים מונפשים בקרב מספר קבוצות ניסוי, הסתבר שהם זכו לפופולאריות גדולה מאוד, ובהדרגה התמיכה נפתחה לכל הגולשים בפייסבוק. כך למעשה הגיפים זוכים לפופולאריות מחודשת, ופייסבוק היא זו שדחפה לזה בצורה משמעותית.

לפני שנסקור כמה דרכים להכין קבצי GIF בקלות, בואו נבין רגע את היתרונות שלכם:

  • גיפים הם לא בדיוק תמונה ולא בדיוק וידאו, הם משהו באמצע. אבל הם דרך מצוינת להעשיר את התוכן שלכם. אם אתם יצרני תוכן- גיפים יכניסו בתוכן שלו עניין ואף יכולים להפוך אותו לויראלי יותר בצורה משמעותית. וכן, באתר בו אתם צופים כרגע מבינים את זה ועושים שימוש רב בפורמט זה.
  • גיפים נחשבים לפורמט קל-משקל. בגלל שהם מוגבלים באיכות שלהם, קבצי גיף (גם תמונות וגם גיפים מונפשים) לרוב לא שוקלים הרבה ולכן הם מצוינים לשילוב באתרי אינטרנט ולא יכבידו על טעינת האתר וגם ידידותיים מאד באספקט של קידום אתרים.
  • מעבר להצגת גיפים למטרות שעשוע, הם מצוינים גם לשילוב בתור מדריכים ו- Tutorials למיניהם, מפני שהם מאפשרים להציג צילום מסך או קטע וידאו קצר שמסביר איך עושים פעולה ספציפית, וכאמור הם שוקלים הרבה פחות מקבצי וידאו ולכן אידיאליים למטרה זו.
  • הם קלים לייצור – מיד נראה לכם איך מייצרים גיפים בקלות.

אז איך מייצרים גיפ בקלות?

1. Whatsapp

ווטסאפ מאפשרת ליצור קבצי גיפ מתוך עורך הסרטונים שלה. הטריק הוא שהדבר אפשרי רק לסרטונים או חלקים מסרטונים שאורכם עד שש שניות. אם הסרטון מתאים לאורך הזה, יופיע אייקון קטן של מצלמה למעלה, וכאשר לוחצים עליו, אפשר לשנות את הפורמט ל-GIF   ולשלוח אותו כרגיל.

את התהליך המלא צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.


2. gifs.com

רוצים להפוך סרטון שאהבתם ביו-טיוב לקובץ גיפ? בעזרת האתר gifs.com תוכלו לקחת כל סרטון מכל אתר פופולארי (או להעלות בעצמכם), לבחור את הפריימים החשובים וליצור את קובץ הגיפ. הקאצ’ הוא שהלוגו של האתר יופיע בתור חותמת מים בתוך הסרטונים, אלא אם כן תרכשו מנוי בתשלום (כ-7.99$ לחודש).

כמו כן, אפשר לבחור אפקטים מסוימים כמו הוספת סטיקרים, כתוביות (מצוין לממים) וכך הלאה.

3. יוצר הסרטונים של gify

גיפי הוא האתר הפופולארי ביותר ברשת לחיפוש ושיתוף של גיפים שכל אחד יכול להשתמש בהם (בניגוד לחיפוש התמונות של גוגל), אבל לא כולם יודעים שהוא מכיל גם כלי ליצירת קבצי גיפ. הכלי תומך לא רק בסרטוני וידאו, אלא גם ביצירת “מצגות” מכמה קבצים ואפילו שילוב של כמה קבצים ביחד על מנת ליצור שכבות שונות.

4. And then I was Like

andtheniwaslike.co  (“ואז הייתי כאילו…”) הוא כלי פשוט מאוד, אבל עוצמתי עבור מי שרוצה ליצור גיפים הישר מתוך המצלמה בלפטופ או מצלמת רשת שמחוברת למחשב נייח. למראות המראה המכוער, את העבודה הוא עושה…

5. ScreentoGif

ScreentoGif היא תוכנה להורדה עבור חלונות (כרגע אין גרסת מק או לינוקס) שמאפשרת להפוך הקלטות מסך לקבצי גיפ. יש גם אופציה לקשקש על המסך ולהקליט את התהליך.

יש לשים לב שאם בוחרים במספר גבוהה של פריימים לשנייה, האנימציה תהיה חלקה יותר, אבל גודל הקובץ עשוי להיות בהתאם וגם תהליך ההמרה ייקח זמן. הקלטת חלק גדול יחסית מהמסך גם כן משפיעה על גודל הקובץ.

6. GifBoom

וכמובן שהרשימה לא תהיה שלמה בלי אפליקציה אחת או יותר. GifBoom  תומכת הן באנדרואיד והן ב-iOS והיא מאפשרת להפוך הקלטות מן המצלמה לקטעי וידאו אותן אפשר לשלוח בכל אפליקציה אחרת בקלות. האפליקציה גם משמשת כמעין רשת חברתית בסגנון אינסטגרם בה אפשר לעקוב אחרי משתמשים אחרים ולראות את הקבצים שהם יצרו.

7. GIF me!

Gif me!  מספקת את אותה פונקציונלית בסיסית של גיפ-בום, אבל הממשק שלה אלגנטי יותר והיא לא מהווה גם רשת חברתית,(עם כל הצדדים השליליים שלה). גם כאן יש גרסה הן לאנדרואיד והן ל-iOS. גרסת הלייט מציגה פרסומות, אבל גרסת הפרו לא עולה הרבה (8 שקלים).

המאמר נכתב על ידי דניאל זריהן, המתעסק בקידום אתרים ושיווק באינטרנט וכותב בלוג בנושא.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק