ויטמינים לשיער – מי צריך את זה, האפשרויות ומה מומלץ?

כשהשיער שלנו נראה חלש, דליל או נושר, הגוף בעצם מאותת לנו שמשהו מתרחש. במקרים רבים, הסיבה נעוצה בחוסרים תזונתיים. בדיוק כאן נכנסים לתמונה ויטמינים לשיער שקיימים במזון ובתוספי תזונה שונים ויכולים לשפר את הבריאות הכללית של השיער מבפנים החוצה.

בשנים האחרונות יותר ויותר נשים וגברים מגלים את היתרונות של נטילת ויטמינים לחיזוק השיער, לא רק כאמצעי לטיפול בנשירה, אלא גם כאמצעי לשיפור המרקם, הצפיפות והברק. אבל עם כל כך הרבה מוצרים על המדף איך יודעים במה לבחור, מה באמת עובד ואילו ויטמינים לשיער בריא נחשבים לטובים ביותר? בואו נעשה סדר.

Credit: Freepik

למה בכלל צריך ויטמינים לשיער?

השיער, בדיוק כמו העור והציפורניים, מושפע ישירות מהתזונה שלנו. כשיש חוסרים בוויטמינים או מינרלים הדבר מתבטא קודם כל באזורים הפחות חיוניים לגוף, כמו השיער. תזונה לקויה, סטרס, חוסר שינה או שינויים הורמונליים – כולם יכולים לגרום לנשירה, יובש, קצוות מפוצלים או האטה בצמיחה.

כאן נכנסים לתמונה ויטמינים לשיער, שמטרתם לספק את החומרים החיוניים שהגוף צריך בשביל לבנות סיב שיער חזק, עמיד וזוהר.

סוגי ויטמינים לשיער שכדאי להכיר

יש לא מעט רכיבים שיכולים להשפיע לטובה על השיער. הנה כמה מהבולטים שבהם:

ביוטין (ויטמין B7)

אולי הוויטמין המפורסם ביותר כשמדברים על ויטמינים נגד נשירת שיער. הוא מעורב ישירות בתהליך ייצור קראטין, החלבון שממנו מורכב השיער. מחסור בביוטין עלול לגרום לנשירה, שבירות ואפילו לקשקשת.

ויטמין D

מחקרים רבים מצביעים על קשר בין חוסר בוויטמין D לבין נשירת שיער, בעיקר אצל נשים. ויטמין זה משפיע על תפקוד זקיקי השיער, וכאשר יש חוסר – השיער עלול להיחלש.

ויטמין C

נוגד חמצון חשוב שתומך ביצירת קולגן, חיוני לשמירה על בריאות העור והקרקפת. הוא גם עוזר בספיגה של ברזל, שגם לו תפקיד מרכזי בצמיחת שיער.

ויטמין A

תורם ליצירת סבום (שומן טבעי בקרקפת) ששומר על השיער לח ובריא. עם זאת, עודף ממנו עלול להזיק ולכן חשוב להיזהר עם המינון.

ויטמין E

משפר את זרימת הדם לקרקפת, מה שיכול לעודד צמיחה. בנוסף, הוא מגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

ברזל, אבץ ומגנזיום

לא ויטמינים, אבל מינרלים קריטיים. חוסר בברזל, לדוגמה, הוא אחת הסיבות המרכזיות לנשירה בקרב נשים בגיל הפוריות.

ויטמינים מומלצים לשיער נשי

לנשים יש לא מעט סיבות לסבול מנשירת שיער, ביניהן הריון ולידה, שינויים הורמונליים, תזונה לא מספקת, דיאטות קיצוניות, לחץ נפשי ועוד. לכן, תוספים שמכילים שילוב של ביוטין, ויטמין D, ברזל ואבץ יכולים להוות פתרון מקיף.

ישנם תוספים ייעודיים שמיוצרים במיוחד עבור נשים. מדובר בתוספים שכוללים ויטמינים מומלצים לשיער נשי, ולעיתים גם תמציות צמחים למיניהם, אשר מחקרים מראים כי הם תורמים לעיכוב נשירה.

איך לבחור את התוסף הנכון?

בדקו את הרכיבים: בחרו תוסף עם מינון מתאים של הרכיבים המרכזיים שדיברנו עליהם. שימו לב למינון הביוטין (מעל 2,000 מק"ג בדרך כלל משפיע יותר) ולנוכחות של ויטמינים נוספים.

בדקו מי מייצר את המוצר: כדאי לבחור חברה מוכרת ובעלת ביקורות טובות. תוספים מחברות אמינות עוברים בקרה איכותית וקל יותר לסמוך עליהם.

התאימו את התוסף לצורך האישי שלכם: האם אתם מתמודדים עם נשירה, דלילות או פשוט רוצים לחזק את השיער הקיים?

התייעצו עם רופא או תזונאי קליני: בעיקר אם אתם נוטלים תרופות קבועות, או אם יש לכם חסר תזונתי מאובחן.

בשורה התחתונה: שיער בריא מתחיל מבפנים. אמנם טיפולים חיצוניים כמו שמפו וסרום יכולים לעזור, אבל כדי לראות שינוי אמיתי, הגוף צריך לקבל את הבסיס: תזונה נכונה וויטמינים לשיער שמספקים את החומרים החיוניים שהוא צריך.

אם אתם מתמודדים עם שיער חלש, שביר או נשירה, תוספי תזונה איכותיים שמכילים ויטמינים לחיזוק השיער יכולים לעשות הבדל של ממש. רק אל תשכחו לבדוק מה מתאים לכם אישית, ולשלב את זה כחלק מאורח חיים בריא ולא כפתרון קסם חד פעמי.

לייק לפטריה בפייסבוק