משחקי היכרות | 15 משחקים שיעזרו לכם לשבור את הקרח

אם אתם מחפשים משחקי היכרות הגעתם לכתבה הנכונה. ריכזנו לכם כאן המון הפעלות ומשחקים קטנים שתוכלו לעשות בפעם הבאה שאתם פוגשים קבוצה חדשה.

לא מזמן פרסמנו כאן באתר מאגר של המון שאלות היכרות שניתן להשתמש בהן בשלל סיטואציות חברתיות והן יכולות לעזור לכם לשבור את הקרח עם אנשים חדשים. אחרי הרבה פידבקים שקיבלנו מכם על הפוסט הנהדר ההוא, החלטנו לעשות פוסט המשך שיכלול המון משחקי היכרות והפעלות חברתיות. ריכזנו כאן רשימה מפורטת של משחקי היכרות מומלצים שיעזרו לכם ליצור קשרים ולהיפתח לאנשים חדשים.

לרוב הפעילויות ברשימה אין מגבלה של כמות משתתפים ובעצם הן נועדו לקבוצות גדולות כך שלא תהיה בעיה לבצע אותן עבור צוותי עובדים, מחלקות עובדים, סמינר מקצועי ועוד. כמובן שבמידה ותהיה פעילות שמספר המשתתפים הוא מוגבל מסיבה מסוימת נציין את זה בהסבר של הפעילות.

אם יש לכם משחקי היכרות נוספים שלא נמצאים ברשימה שלנו נשמח אם תכתבו לנו עליהם בתגובות בסוף הכתבה. אנחנו תמיד שמחים ללמוד על משחקי חברה והפעלות חדשות.

משחקי היכרות

משחקי היכרות

סבב היכרות של חברי הקבוצה

בכל מפגש של קבוצה חדשה בה המשתתפים עדיין לא ממש מכירים כדאי לפתוח בסבב היכרות בסיסי בו המשתתפים יושבים במעגל ואחד אחרי השני הם אומרים כמה מילים על עצמם.

בתור המנחים של הקבוצה אתם יכולים לבקש מכל אחד להציג את עצמו (שם פרטי ושם משפחה) ובנוסף לשתף עוד פרטים קטנים כמו חיה מועדפת, הסרט או הסדרה האחרונה שיצא לו לראות, המסעדה המועדפת עליו וכו’.

איזה קטע?!? גם אני…

משחק היכרות נוסף שלרוב עושים בסבב ההיכרות הראשוני של חברי הקבוצה, כל אחד מספר על עצמו בכמה משפטים וחבר אחר מהקבוצה שמצא מכנה משותף עם הדברים שהוא אמר צריך להמשיך אותו עם המשפט “איזה קטע?!? גם אני…

לדוגמה החבר הראשון בקבוצה מתחיל: קוראים לי גלעד גזית, אני בן 40, מראשון לציון, אוהב לצפות בסדרות טלוויזיה, לשחק כדורסל ואוהד של ריאל מדריד בכדורגל.

החבר שמצא מכנה משותף עם גלעד יגיד לדוגמה “איזה קטע!? גם אני אוהד ריאל מדריד” ויציג את עצמו לחברי הקבוצה. ממשיכים ככה עד שכולם מוצאים מכנה משותף ומציגים את עצמם.

נסו לנחש מה הסיפור האמיתי

משחק היכרות מאוד מוכר שלרוב משתמשים בו בהפעלה לקבוצות בלימודים או במקומות עבודה. המשתתפים יושבים במעגל וכל אחד בתורו מספר שני סיפורים קצרים על עצמו, אחד סיפור אמיתי שקרה לו והשני סיפור שקרי.

שאר המשתתפים מקשיבים לסיפורים וצריכים להחליט מה הסיפור האמיתי ומה השקר, אחרי שכולם מצביעים ומחליטים ברוב קולות מה השקר ומה האמת המשתתף שסיפר את הסיפורים חושף מה קרה לו באמת ומה היה הבלוף.

המטרה של המשחק הזה היא לתת לאנשים שמשתתפים להכיר צדדים שהם לא מכירים באדם שהם רואים כל יום בעבודה / לימודים ולפתח ביניהם את התקשורת.

חבילה עוברת

אם אתם מחפשים משחקי היכרות קלאסיים שתמיד עושים את העבודה, חבילה עוברת זו אופציה נהדרת. מעבר להיותה משחק ילדים משעשע ששיחקנו בעיקר בימי הולדת כשהיינו קטנים, חבילה עוברת זה אחד ממשחקי ההיכרות הטובים שיש.

אתם יכולים להשתמש בחבילה עוברת בכמה דרכים למשחק ההיכרות שאתם עושים. לדוגמה אפשר לעשות סבב היכרות שכל אחד מהמשתתפים שמציג את עצמו מקבל את החבילה ואיתה את השאלה המצחיקה שהוא צריך לשתף את הקבוצה. מטרת הפעילות הזו היא לתת לאנשים להיפתח, להכיר אחד את השני ולשתף.

שאלות היכרות מעניינות

יצרנו עבורכם מאגר של שאלות היכרות נהדרות ומצחיקות שיכולות לעזור לקבוצה שלכם לשבור את הקרח. ניתן לתת למשתתפים בקבוצה לשלוף אחד אחרי השני פתקים ובכל פתק תהיה שאלה אחרת. כל אחד בתורו ישלוף את הפתק ויענה על השאלה בכמה משפטים.

ניתן להשתמש בפורט הזה של שאלות ההיכרות בצורה פשוטה של פתקים שנשלפים מקופסה וניתן גם לשלב את השאלות הללו בפעילות של חבילה עוברת.

גודמאות לשאלות היכרות שתמצאו במאגר שיצרנו עבורכם: מי הגיבור שלך? מה הספר שהכי אהבת לקרוא? מה הם שלושת משחקי המחשב שהכי אהבת כשהיית קטן? אם כסף לא היה שיקול מבחינתכם, מה ההיתם עושים כל היום? וכו’. ניתן למצוא את מאגר

מי הילד בתמונה?

משחק היכרות מגניב לגמרי אך כזה שידרוש מכם הכנה מראש של חברי הקבוצה שיצטרכו להביא איתם למפגש תמונת ילדות.

בהנחה שארגנתם את כל חברי הקבוצה עם תמונות ילדות עליכם לאסוף מכולם את התמונות שלהם, להדביק אותן על הלוח מול המשתתפים לבקש מהם לנחש מי זה או זו שמחייכים בתמונה.

לרוב מדובר בפעילות שתעבוד טוב יותר כשהמשתתפים כבר מכירים אחד את השני. אם מדובר בקבוצה שרק הכירה כעת לא מומלץ להתחיל עם הפעילות הזו.

הכרוז

משחק היכרות שבו מחלקים את חברי הקבוצה לזוגות ויש להם 6 דקות להכיר אחד את השני ככל הניתן, החל מהשם המלא שלהם, מה הם למדו בתיכון ובאוניברסיטה/מכללה, איזה ספורט הם אוהבים, האם יש להם חיות מחמד, האם יש להם ילדים, כמה אחים ואחיות יש להם וכו’.

לאחר שהסתיים הזמן שהוקצב להיכרות כל המשתתפים מתכנסים במעגל הקבוצתי וכל אחד בתורו מציג לקבוצה את החבר שהוא ראיין ומספר להם עליו.

מה מקור השם

אם אתם בקטע של משחקי היכרות קלים שלא דורשים הרבה יצירתיות מהמשתתפים ‘מה מקור השם’ זה משחק מושלם. אתם יכולים לעשות אותו בהתחלה של מפגש, כאמור מדובר במשחק פשוט וקל של הצגה עצמית בו המשתתפים מספרים לקבוצה איך קוראים להם ומה המקור או המשמעות מאחורי השם שלהם.

מה המכנה המשותף

מדובר בפעילות שעוזרת להעמיק את ההיכרות בין חברי הקבוצה. לצורך הפעילות הזו עליכם לחלק את הקבוצה לזוגות. כל זוג צריך למצוא כמה שיותר דברים משותפים שיש להם.

אפשר למצוא כל דבר, לדוגמה שנינו מאותה עיר, שנינו למדנו במכללה למנהל, לשנינו יש 3 ילדים, לשנינו יש בת זוג בשם מיכל, לשנינו יש מכונית סובארו וכו’.

ניתן לעשות את המשחק אתגרי ולכתוב על לוח את הניקוד של כל זוג. מי שמיגע למכנה המשותף הגדול ביותר יקבל פרס קטן ומפתיע.

משחקי אימפרוביזציה – לספר סיפור ביחד

יש הרבה משחקי היכרות משעשעים וזה אחד האהובים עלינו. מדובר בתרגיל אימפרוביזציה בו המשתתפים מחולקים לזוגות או שלשות ועליהם לספר לקבוצה סיפור מומצא כלשהו שכביכול קרה להם, תוך כדי כל אחד מהזוג או שלישייה צריכים להמשיך את המשפט של השני מבלי שהם תיאמו את הסיפור שהם מספרים.

התרגיל עוזר למשתתפים ולהיות קשובים אחד לשני ולאחד את קו המחשבה שלהם. לרוב מדובר גם במשחק מצחיק שגורם למשתתפים שמציגים את הסיפור (וגם לאלה שמקשיבים) אתנחתא קומית כיפית.

אמת או חובה

אותו משחק קלאסי שכולנו שיחקנו בו כשהיינו קטנים. למי שלא מכיר או לא בטוח, המשתתפים יושבים במעגל וכל אחד בתורו מסובב בקבוק, כאשר הבקבוק מסיים להסתובב המשתתף שהבקבוק מצביע עליו צריך לבחור אמת או חובה.

על מנת לסגנן את המשחק לפעילות של משחקי היכרות אפשר שמנחה הקבוצה יהיה זה שיחליט מה תהיה האמת או החובה שהמשתתף יקבלה.

משחקי היכרות וחיבור

בנוסף לכל הפעילויות ומשחקי ההיכרות השונים שהרחבנו עליהם למעלה ישנם משחקים נוספים שאתם יכולים לעשות לקבוצה. מכיוון שלא מדוב במשחקים ארוכים, ניתן לשלב כמה מהם יחד על אותה הקבוצה כדי להקליל את האווירה. להלן המשחקים:

ליצור יחד את ה- “אההה” הארוך ביותר

משחק היכרות מגניב שגילינו לאחרונה בערוץ היוטיוב של תנועת הערבות לאיחוד העם. בגדול מדובר בפעילות לקבוצות קטנות שמטרתה ליצור את ה-“אהההה” הארוך ביותר.

אם יש לכם קבוצה גדולה אתם יכולים לחלק אותה לשתיים או שלוש ולמדוד זמן לכל קבוצה כך שיהיה אלמנט תחרותי שישתלב במשחק הזה. במידה וההסבר לא היה לגמרי ברור מוזמנים לצפות בסרטון המצורף.


 

21 שאלות

משחק מוכר שככל הנראה כולם שיחקו בו בילדות. במידה ואינכם זוכרים אותו הכללים דיי פשוטים. אחד המשתתפים בקבוצה חושב על דמות מפורסמת ידועה, למשתתפים יש 21 שאלות שהם יכולים לשאול אותו על מנת לפענח מי הדמות שהוא בחר. השאלות שהם שואלים בנוגע לדמות יכולות להיות רק שאלות שהתשובה שלהם היא “כן” או “לא”.

7 בום

משחק חברה שכולם מכירים מהילדות ויכול לעזור גם עם קבוצות חדשות. בגדול המשחק הזה מיועד לשני שחקנים ומעלה כך שלא תהיה בעיה אם יש לכם קבוצה גדולה. הקבוצה מונה אחד אחרי השני את המספרים, כאשר על כל משתתף לומר בקול את המספר הבא.

הקטע הוא שאסור להגיד מספרים מסוימים: אין לומר מספרים אשר מכילים את הספרה שבע או מתחלקים בשבע ללא שארית. במקום לבטא מספרים אלו, יש לומר “בום”. מי שמתבלבל יוצא מן המשחק וכל הספירה מתחילה מחדש.

המוביל והמובל

פעילות שמבוצעת בזוגות. עליכם לבקש מהקבוצה להתחלק לזוגות, בכל זוג אחד שם כיסוי עיניים והשני יהיה המוביל שלו. תוך כדי בזמן שהמתמודדים כבר שמו את כיסוי העיניים מניחים הרבה חפצים ברחבי החדר – כסאות, שלחנות, פח ועוד. המוביל צריך להנחות את המובל רק באמצעות הקול שלו ולהוביל אותו מצד אחד של החדר לצד השני, וזה בלי שהמובל יפיל חפץ בדרך או יתנגש באדם אחר. הזוג שמגיע ראשון מנצח.

הגענו כעת לסוף הרשימה שלנו, וזה השלב בו אנחנו מעבירים את הבמה אליכם, אם יש לכם משחקי היכרות נוספים שאולי לא כללנו ברשימה מוזמנים לכתוב לנו עליהם בשרשור התגובות.

גם אם אתם לא זוכרים את כל הכללים של המשחק זה יהיה נחמד ללמוד ולהכיר משחקים נוספים שיוכלו לעזור לגולשים שיגיעו לכאן בעתיד על מנת לחפש עוד משחקי היכרות מגניבים, אז תרגישו חופשי לפרט ככל הניתן על המשחק שעשו לכם.

רגע לפני סיום מוזמנים לבדוק עד כמה הידע הכללי שלכם חזק בחידון הטריוויה הסופר קשה שלנו

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק