5 טיפוסים שנמנעים מאחסון ענן

[xyz-ips snippet=”K-logic-24-06-2015″]

גיבוי בענן הוא אחד מהשירותים הבטוחים, הפשוטים, האמינים והזולים שיש -ובכל זאת יש לא מעט אנשים שעדיין לא מגבים את המידע החשוב להם באופן הזה. לאחר סינון הצלחנו לאבחן  5 טיפוסים שנמנעים מאחסון ענן. מוצאים את עצמכם מזדהים? נהדר! אולי נצליח לשכנע אתכם למה כדאי וחשוב לגבות

אנשי ה-“כל החפצים אצלי” (החומריים)

הטיפוסים החומריים מאופיינים בכך שהם אוהבים להחזיק את הציוד שלהם קרוב אל העין ואל הלב. הם לא מסתפקים באמונה שמשהו קיים, אלא אם הם ראו אותו במו עיניהם. החומריים מעדיפים לשמור את הקבצים שלהם באמצעים פיזיים ומוחשיים כמו דיסק און קי, כונן אחסון חיצוני (הארד דיסק) או דיסק צרוב. החפצים אמנם נוסכים תחושת בטחון לגבי המידע, אבל כמו בטבע, גם לחומר יש נטייה להתכלות וכשמדובר בחומרה שכזו יש סיכוי סביר שהיא תאבד, תתקלקל או תשחק – דיסק און קי קטן ויכול ללכת לאיבוד, כונן קשיח חיצוני רגיש לתנודות חיבור וחשמל (מספיק שלא נותק כמו שצריך מהמחשב, או שהתרחשה הפסקת חשמל או מכת מתח במהלך השימוש) ודיסקים נוטים להישרט ולצבור אבק.

פתרון אפשרי: המידע שלכם חשוב. לכן זה הזמן להפנים שחומרה עלולה ללכת לאיבוד, להתקלקל או להישחק והפתרון המומלץ הוא לעבור במקביל גם לגיבוי ענן. כך תוכלו, מצד אחד, למנוע מצב של אובדן מידע בעת קריסת חומרה ומצד שני לקבל גישה למידע גם אם רשת האינטרנט תיפול, בקיצור להיות תמיד בצד הבטוח.

לחצו כאן לגבות את המידע שלכם בשירות הענן של בזק –  בחינם וללא הגבלה

אנשי ה-“מחר אני אעשה” (הדחיינים)

פה כבר מדובר בתופעה של ממש. תופעת הדחיינות מוכרת ברפואה המקצועית ויש לה מאפיינים פסיכולוגיים ופיזיולוגיים, וגם בתחום הטכנולוגיה היא לא נפקדת. הדחיינים מכירים בחשיבות ובצורך של גיבוי המידע, הם אפילו מתכננים לגבות מתישהו בעתיד הקרוב, בהמשך, כלומר מחר, או שבוע הבא.

פתרון אפשרי: המשפט “אם לא מחר, אז מחרתיים” לא תופס פה ואובדן מידע או תקלה עלולים להתרחש בכל רגע. לכן, בשלב הראשון, אנחנו ממש רוצים למשוך אתכם באוזן ולהושיב אתכם שתורידו את אפליקציית הגיבוי לסמארטפון או למחשב. בשלב השני מומלץ לבחור שירות ענן שמאפשר סנכרון והגדרה אוטומטית של התיקיות לגיבוי ומשם התוכנה תעשה את העבודה בעצמה.

אנשי ה-“אין מצב שזה בטוח” (חסרי האמונה)

מאופיינים בכך שהם לא סומכים על שום אמצעי ובסוף מוצאים את עצמם בפשרה, שגם עליה הם לא סומכים. אם הם יגבו את המידע שלהם בחומרה הם יחששו שהיא תקרוס, ואם הם יאחסנו בגיבוי ענן הם יחששו מפרצת אבטחה שתאפשר לכל העולם לתפוס אותם בתמונות לא מחמיאות מהכנרת.

פתרון אפשרי: אנחנו יודעים שלוקח זמן לבנות אמון, אבל בכל זאת, טכנולוגיית גיבוי הענן נחשבת לאחת האמינות והמאובטחות. אם בכל זאת יש לכם ספק, הפתרון המומלץ עבורכם הוא להתחיל לגבות את הקבצים הפחות אישיים ולאחר מכן להוסיף את כל השאר. במקביל, בחרו בספק שירות ענן גדול ומוכר (bcloud של בזק למשל) עם חוות שרתים מסודרת ומאובטחת. עם הזמן תבינו שמדובר בשירות בטוח ואמין ביותר.

אנשי ה-“מי זה מארק צוקרברג” (הטכנופובים)

פה תמצאו את כל אותם האנשים שחשים פחד מחדשנות טכנולוגית ו/או טכנולוגיה לא מוכרת. הטכנופובים יכולים להגיע למצב של הימנעות טכנולוגית עד כדי החשש מלחשוף את הסוד או לשתף את הסביבה ולבקש עזרה.

פתרון אפשרי: דעו לכם טכנופובים יקרים, שאתם לא לבד, וחוסר ידע טכנולוגי הוא קושי משותף ללא מעט אנשים. אל תתנו לחוסר הידע הזה למנוע מכם את הגיבוי בענן. גיבוי ענן הוא עניין פשוט ונוח וניתן לעשות זאת מכל מחשב נייד או סמארטפון. בשלב הראשון מומלץ להיעזר בקרובי המשפחה הטכנולוגיים יותר או בשירות תמיכה אנושי שידריך אתכם צעד צעד, אחר-כך זה כבר יהפוך לקל ופשוט עבורכם.

אנשי ה-“לי זה לא יקרה” (הלא מודעים)

מאופיינים בהרגשת חוסר צורך אינהרנטית. לא ברור האם זה נובע מחוסר ידע או מצורך שלא זוהה, אבל הביקוש שלהם לגיבוי ענן רדום. הלא מודעים לא מכירים (או לא רוצים להכיר) באפשרות שאנשי הקשר שלהם ייעלמו, שהתמונות שהם אגרו יימחקו או ייהרסו ושכל הקבצים שהם שמרו במחשב יכולים ליפול לתהום הנשייה.

פתרון אפשרי: בוקר טוב גם לכם, ראו זאת כשירות השכמה, לפני שהמחשב נהרס או שהמידע נמחק ואז כבר יהיה מאוחר מדי. אם אתם חיים בשנת 2015 אין מצב שאין לכם את הצורך לשמור על התמונות, אנשי קשר, קבצים, מוסיקה וכו’ שאגרתם במשך השנים. זה הזמן להתחיל במלאכת הגיבוי. הצורך קיים, רק צריך להיות מודעים אליו. מומלץ לקרוא מאמרים בנושא, ולהתחיל לברר על שירות מתאים ולא לחכות לרגע שבו המידע יימחק או ייפגם.

גילוי נאות: הכתבה נכתבה בשיתוף בזק

לא משנה איזה טיפוס אתם, לחצו כאן לגיבוי המידע שלכם בחינם

 

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק