מהי כירופרקטיקה ומה תפקידו של הכירופרקט?

הגב כואב וכולם סביבכם ממליצים: “באמת שכדאי לך לקבוע תור לכירופרקט”. הייתם מאד רוצים לפתור את הבעיה, אך אינכם מכירים את שם התחום הזה ומעולם לא ידעתם בדיוק במה מדובר. אנו שמחים לעזור ולשתף עימכם את עקרונות השיטה וכיצד היא יכולה לעזור לבעיות פיזיולוגיות שונות.

Credit: unsplash

מהי כירופרקטיקה?

נתחיל מההגדרה של כירופרקטיקה. מדובר בשילוב בשל שתי מילים – “ידיים” ו”ביצוע פעולה”. בפועל, מדובר בפעולות שהמטפל מבצע באמצעות הידיים על גופו של המטופל בהתבסס על טכניקות שפותחו בארה”ב בסוף המאה ה-19. שיטה זו משתמשת בעבודה על עמוד־השדרה תוך הפעלת לחץ בכיוונים שונים כדי לשקם את הנזקים שנגרמו לגב, השכמות והצוואר בשל תאונה או לאורך זמן.

האם מדובר בטיפול רפואי?

השיטה מוגדרת כאחד מהתחומים של הרפואה האלטרנטיבית ולכן לא כל כירופרקט הוא גם רופא. ישנם אורתופדים המשתמשים בשיטה הזו כדי להעצים את דרכי הטיפול ללקוחות וישנם מטפלים שלא למדו רפואה קונבנציונלית כלל.

בפועל, השיטה הוכיחה את עצמה כיעילה לאורך השנים בטיפול בסוגי כאב שונים, במיוחד סביב עמוד השדרה באזורים שונים בגב וכן בצוואר ובכתפיים. בנוסף, מטופלים שסובלים מפריצת דיסק מעידים על שיפור משמעותי בזכות טיפול שיכול לחסוך ניתוח של החוליות.

איך מתבצע הטיפול?

כמו כל טיפול רפואי, ההתחלה היא תמיד אבחון של הלקות ואיתור הגורמים הפיזיולוגיים הגורמים לה. שינוי של הלחץ סביב אחת החוליות או כמה מהן באמצעות תנועה, מאפשר להחזיר את התפקוד המלא לגב במהירות גבוהה יחסית. בנוסף, מטופלים רבים מדווחים כי הטיפול מסייע גם לטיפול בבעיות עצביות שונות באזור של עמוד השדרה.

לאחר שהמטפל איתר את מקור הבעיה הוא מבצע את הטיפול על גבי מיטה מיוחדת המאפשרת להניע את המטופל לתנוחה הרצויה כדי להגיע בצורה המיטבית לחוליה הדורשת טיפול.

האם יש תופעות לוואי לטיפול כירופרקטי?

חשוב לדעת כי אין תופעות לוואי לטיפול זה, אך אנשים הסובלים מבריחת סידן צריכים להימנע מהתהליך. בנוסף, אם יש אדם בעל סיכון ללקות בשבץ, המטפל יימנע מטיפולים באזור הצוואר.

האם הטיפול מוסדר בארץ?

אכן כן. המטפלים בתחום זה מאוגדים באגודה ישראלית מוכרת והלימודים לתחום זה אורכים שנים רבות ודורשים התמחות. תהליך זה נועד לוודא שאדם שאינו מוסמך לעסוק במקצוע לא יקבל תעודה של כירופרקט לאחר קורס קצר. כמובן, חשוב לקרוא המלצות על המטפל שאליו אתם חושבים להגיע.

מה צריך לקחת בחשבון לפני שמבצעים את הטיפול?

טיפול אצל כירופרקט יכול להיות תהליך חד־פעמי, אך בדרך כלל הוא נמשך מספר פגישות. לאחר שהמטפל אבחן את האזור הגורם לכאב הוא ממפה את המקומות שבהם הלחיצות יוכלו להשפיע, ולאחר מכן מבצע את הטיפול. כל טיפול הוא קצר מאד ונמשך רבע שעה, והאבחון אורך זמן מעט ארוך יותר. האבחון מתבצע באמצעות שאלון ולאחר מכן בדיקה פיזיולוגית. לפעמים הרופא משתמש גם בטכניקות נוספות מתחום הרפואה המשלימה כדי להעניק מטריית טיפולים מקיפה יותר בהתאם למקור הכאב. את התוצאות אפשר לחוש זמן קצר לאחר הטיפול. חשוב לדעת כי ככל שמחכים יותר זמן מאז שהחל כאב הגב, כך ידרש טיפול ממושך יותר לפתרון הבעיה.

לסיכום, אם אתם סובלים מכאבי גב חוזרים ונשנים יתכן וטיפול באמצעות כירופרקטיקה הוא האפשרות הטובה ביותר שלכם להיפרד מהכאב. מדובר בטכניקה שאינה פולשנית והיא יכולה להחליף בהרבה מקרים ניתוחי גב כואבים הדורשים שיקום. התהליך מתאים למי שסובל מכאבי גב בעקבות ישיבה ממושכת מול מחשב, לאדם שעבר תאונה שגרמה לתזוזת חוליות, למטופלים שסובלים מפריצות דיסק ולמכאובים נוספים.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק