למה לא כדאי לרכוש סלולארי בחנות האינטרנטית החדשה של סלקום

לפני מספר ימים, השיקה סלקום בשיתוף עם סוכנות הקריאייטיב Hooligans, פרסומת רשת (פרי-רול) חדשה המקדמת את חנות הסלולאר האינטרנטית החדשה של החברה, בה מציעים לקהל הלקוחות של כל החברות את האפשרות לרכוש באמצעות האתר ועם משלוח עד הבית, את “המכשירים הכי מתקדמים, במחירים הכי משתלמים”.

סרטון האנימציה האינפוגרפי שהפיקו החוליגנים עבור סלקום הוא חמוד למדי, ומתאר סיטואציה בה אתם נדרשים להחליט האם לרכוש את הסלולאר החדש שלכם בחנות אינטרנטית כלשהי שמצאתם, או לחילופין לרכוש אותו דרך סלקום. עד כאן הכל טוב ויפה. אז מה בעצם הבעיה? ובכן, שהעובדות בסרטון לא ממש מדוייקות, ואיך לומר, לא היינו ממהרים לקנות את הלוקשים של סלקום.


בסלקום מנסים להבהיל את הגולשים. רוצה סלולאר חדש? “אתה יכול להיכנס לאתר הזה שמצאת עם המחירים הממש זולים, אבל אז תגלה שזה לא כולל משלוח, שאין מטען וסוללה, ושלפרוס לתשלומים זה בכלל עסק יקר”, לכן, כדאי ומשתלם לקנות בחנות של סלקום.שמבטיחה כאמור את “המחירים הכי משתלמים”.

מחירים משתלמים אתם אומרים? החלטנו להעמיד את העניין לבדיקת השוואה מהירה בנוגע לכמה מכשירים פופולאריים: המחירים של סלקום מול המחירים הכי זולים ברשת, וגם מול המחירים של המתחרה הכתומה אורנג’. להלן התוצאות:

השוואה סלקום

כפי שניתן לראות, ההפרשים בין המחירים “הכי משתלמים” של סלקום, לבין המחירים של אותם מכשירים בחנויות פרטיות אחרות שתוכלו למצוא ברשת וגם כוללות סניפים פיזיים, מתחילים ב-500 שקל לטובת החנויות הפרטיות, ועשויים להגיע גם לאלף שקל ויותר במקרים מסויימים.

כל למשל, אם תחליטו לרכוש אייפון 5, תוכלו להשיג אותו בכמעט 800 שקל פחות במגוון חנויות אחרות, ואם חשקה נפשכם בגלאקסי 4 חדש, תוכלו להשיג אותו בכמעט 500 ש”ח פחות אם תוותרו על תענוג הרכישה בסלקום.

אז נכון, אפשר להתווכח על אמינות החנויות המוכרות סמארטפונים בזול, אבל מהנסיון האישי שלי, אין שום בעיה. בשלוש הפעמים האחרונות רכשתי מכשירים מחנויות פרטיות שונות מאוד בזול, והייתי מרוצה מאוד, גם מאיכות המכשיר וגם מחוויית השירות במקרים בהם נדרשתי לו, זאת אגב, בניגוד לחוויות השירות שהיו לי לאורך השנים עם סלקום, החברה הסלולארית שלי.

גם בעניין התשלומים סלקום צודקים. אם תרצו לקנות את המכשיר באחת החנויות הזולות תתבקשו לשלם בתשלום אחד כדי לזכות להנחה המירבית, אולם, אם בכל זאת תחליטו לפרוס לתשלום, תוספת התשלום היא מינימלית. ל-12 תשלומים למשל, תדרשו להוסיף משהו כמו 100 ש”ח. ל-6 תשלומים- 50 וכו’, וגם אם מוסיפים את הסכום הריבית על התשלומים, עדין מדובר במחיר הרבה יותר נוח ומשתלם.

סלקום חנות אינטרנטית
או שפשוט – לא.

הדבר הכי מצחיק בכל העניין הזה, הוא שאם תיכנסו לאתר של אורנג‘ המתחרה, שגם היא מוכרת מכשירי סלולאר באתר, תגלו שהמחירים הם כמעט זהים למחירים באתר סלקום. בלי חנות חדשה, בלי פסטיבלים מיותרים.

בקיצור, אנחנו לא מחדשים לכם הרבה דברים שאתם לא יודעים בהנחה שאתם צרכנים חכמים ושאתם לא ממהרים להאמין לפרסומות. אבל אם איכשהו אתם עדין שוקלים לקנות מכשיר מאחת מחברות הסלולאר הגדולות – אל תעשו זאת. זה לא משתלם, לא הכרחי, ואת אותה הסחורה בדיוק, תוכלו לקבל הרבה יותר בזול במאות חנויות אחרות, טובות ואמינות.

לייק לפטריה בפייסבוק