מה לא לעשות בגוגל אדוורדס? הטעויות שיעלו לכם ביוקר

בשנת 2019 ההכנסות של גוגל מפרסום בדפי תוצאות החיפושים הגיעו לכמעט 135 מיליארד דולר. זו כמובן ההוכחה הטובה ביותר לכדאיות השימוש בגוגל אדוורדס, ממשק הפרסום שיצרה החברה שבמידה רבה עיצבה ומעצבת את האינטרנט – Google.

מודעות ממוקדות שמוצגות לגולשים שביצעו חיפוש רלוונטי הן נדבך חיוני באסטרטגיית השיווק הדיגיטלי של עסקים רבים, גדולים וקטנים, בכמעט כל תחומי הפעילות. על-מנת להפיק מקסימום תועלת מהאופציה הזו, חשוב לפעול באופן מושכל ובפרט לא לבצע את 5 הטעויות שנסקור בכתבה זו.

Credit: Pixabay

1. לבחור מילות מפתח יקרות

בחירה אוטומטית במילות המפתח הנפוצות ביותר עלולה לעלות לכם ביוקר. הסיבה לכך היא שככל שהתחרות על מילת מפתח או ביטוי רבה יותר, כך הצעת המחיר שתצטרכו לספק כדי להגיע למקומות בולטים בחלק של המודעות תהיה גבוהה יותר. התוצאה תהיה או תשלום סכומי כסף גבוהים עבור כל הקלקה על המודעה ועל הקמפיין כולו, או חשיפה למעט מדי גולשים.

מומלץ להכין רשימה מפורטת ומגוונת של מילים וביטויים, כולל כאלה שהן אולי פחות מחופשות אבל יכולות להוביל אליכם לקוחות פוטנציאליים – ובוחרים במה להתמקד גם בהתאם לעלות המינימלית הצפויה של כל מילה.

2. לכתוב מודעות מתחכמות

פרסום בפייסבוק, באינסטגרם וביוטיוב צריך להיות יצירתי כדי למשוך את תשומת הלב של הגולשים בתוך אוקיינוס הגירויים, המלל, התמונות והווידאו. פרסום בגוגל לעומת זאת חייב לספק תשובה ממוקדת ומדויקת לשאלה “למה?” – כלומר למה לגולש או לגולשת כדאי ללחוץ דווקא על המודעה שלכם מבין כל המודעות ותוצאות החיפוש האורגניות שמוצגות בפניו.

חשוב לזכור שהמודעות בגוגל מוצגות בפני גולשים שביצעו חיפוש מסוים, כלומר חיפשו מידע. תשומת הלב שלהם כבר ממוקדת במציאת מענה לצורך שקיים אצלם – ואתם צריכים “רק” לשכנע אותם לבדוק אתכם. בהתאם, את היצירתיות כדאי להשאיר לדף הנחיתה, ובמודעה להקפיד על ניסוח חד, מניע לפעולה וממוקד.

3. להתעלם מהאלמנט הגיאוגרפי

גוגל אדוורדס מאפשר לכל מפרסם לבחור בפני מי יוצגו המודעות גם על בסיס פילוח גיאוגרפי. בחלק גדול מאוד מהמקרים רצוי להשתמש באופציה זו – כשלמשל אין טעם להציג מודעה של חברת תיקון תריסים בחיפה בפני גולשים מתל אביב או ירושלים. במקרים מסוימים מומלץ אף לשקול מודעות נפרדות לפי אזורי הפעילות השונים ופילוח כל קמפיין בנפרד. עוד כדאי לדעת בהקשר זה שגוגל שיפרה בשנים האחרונות את יכולות הטרגוט שלה, כך שהתוצאות טובות יותר מבעבר.

4. לא להגדיר מילות מפתח שליליות

גוגל אדוורדס הוא מנגנון יעיל מאוד שמציע מגוון רחב של אפשרויות. אחת מהן היא הגדרה של מילות מפתח שליליות – כלומר מילים וביטויים שהגולשים שמחפשים אותם הם לא באמת לקוחות פוטנציאליים, וחבל לבזבז עליהם כסף. הגדרה מדויקת של מילות מפתח שליליות על סמך אופן ההתאמה (התאמה מדויקת / התאמה רחבה / התאמה לביטוי) תשאיר מקסימום תקציב פנוי לגולשים שיש סיכוי אמיתי שיהפכו ללקוחות.

5. לוותר על מבחני A/B

גם מומחים עם ניסיון רב בפרסום בגוגל לא תמיד יכולים לדעת בוודאות איזו כותרת תצליח להניע את הגולשים לפעולה ומהו התיאור האופטימלי שיעשה את העבודה. הפתרון: מבחן A/B – העלאת 2 מודעות דומות לגוגל אדוורדס אבל עם הבדלים ביניהן. למשל, כותרת שונה, או דווקא אותה כותרת אבל תיאור אחר. אחרי שמריצים במקביל את שתי המודעות לפרק זמן מסוים, ניתן לבחון את הביצועים של שתיהן – ולהשאיר את זו המצטיינת. באופן דומה אפשר ליצור גם גרסאות דומות אבל שונות של דף הנחיתה כדי להשביח גם אותו.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק