12 טעויות קריטיות שאנשים עושים כשהם לחוצים ויכולות לסכן את החיים שלנו

נהוג לחשוב שטעויות קריטיות הן אלו שעלולות להסתיים במוות או בפגיעות קשות, אבל בהרבה מקרים אלו דווקא הדברים הקטנים שאנשים עושים – או יותר נכון, הדברים הקטנים שלא עושים – מהווים סכנה. הנה רשימה של 12 טעויות קטנות שאם תמנעו מהם – תוכלו להציל חיים.

לא לדעת איך עושים היימליך

זה עובד לא רק בסרטים, גם במציאות כשמישהו נחנק, תמרון אחד פשוט יחסית יכול להציל את חייו. תקדישו 3 דקות לצפות בסרטון הסבר, כמו למשל הסרטון הזה, זה בטוח לא יזיק.

לטייל בלי תרופות נגד אלרגיה

אי אפשר לדעת מתי אלרגיה תתפרץ ואיפה היא תתפוס אתכם או מישהו מסביבכם. כדאי להחזיק תרופות נוגדות אלרגיה בתיק התרופות, על כל צרה שלא תבוא.

לנפח את חגורת ההצלה בתוך המטוס

סרטוני הבטיחות הם לא החלק הכי מעניין בטיסה ולכן לא כולם מקפידים לצפות בהם וחבל. מי שמקפיד להקשיב יודע שבנחיתת חירום, את חגורת ההצלה מנפחים רק אחרי שיוצאים מהמטוס. אם תעשו את זה אחרי נחיתת חירום על מים, החגורה תדביק אתכם לתקרת המטוס ולא תצליחו לזוז.

לשלוף סכין או אובייקט חד מפצע

כל מי שמבין קצת ברפואה יסביר לכם שאסור בשום פנים ואופן להוציא סכין מפצע הדקירה. ברגע שתשלפו את הסכין או העצם שנעוצים בגוף, הדימום יתגבר ויעמיד את הפצוע בסכנת מוות.

להישאר עומדים במקרה של שריפה

הסכנה הגדולה ביותר במקרה של שריפה היא שאיפת עשן וכל מי שאי פעם ראה עשן יודע שהוא תמיד עולה למעלה. מהסיבה הזאת בדיוק, אם נמצאים בבית או במקום סגור כשפרצה אש, עדיף להיצמד לקרקע ולא להישאר זקופים.

לבקש עזרה מהרבה אנשים כשמרגישים לא טוב

זה קורה שמרגישים לא משהו כשמסביב אין אף אחד מוכר. ההגיון אומר שבמקרה כזה, עדיף לבקש עזרה מכמה שיותר אנשים כדי לקבל עזרה, אבל מחקרים הוכיחו שכשפונים לבנאדם אחד, הסיכוי לקבל טיפול עולה כי הוא חש אחריות לעזור ולא יכול לומר לעצמו “טוב, אז מישהו אחר כבר ידאג לזה”.

להתעלם משלטי יציאת החירום והמרחב במוגן

הסיכוי שפתאום תתחיל שריפה הוא לא גדול, אבל הסיכוי שבזמן שריפה תהיו קול מספיק כדי להבין מאיפה יוצאים ומה צריך לעשות – קטן אפילו יותר. תמיד כדאי להסתכל על השילוט ולהבין איך מתפנים במקרה חירום. אותו דבר לגבי אזעקות ומרחבים מוגנים.

לא לכוון כמו שצריך את המראות באוטו

אחד האיומים הכי מסוכנים עבורינו הנהגים, בעיקר כשאנחנו נוהגים בכבישים מהירים, הוא שדה ראייה חלקי. כוונו את המראות באוטו בצורה הבאה, ותימנעו לחלוטין משטחים מתים כך שתוכלו תמיד לדעת אם רכב כלשהו מגיע מאחוריכם.

לא להחזיק בארנק מידע על מצב רפואי, רגישות לתרופות וכו’

חוץ ממסמכים מזהים, חשוב תמיד לשאת פתק עם מידע רפואי כמו סוג דם ואלרגיות. אם חלילה קורה משהו ונזקקים לטיפול רפואי, הוא מאפשר למטפלים להגיב בצורה טובה יותר ואולי אפילו להציל חיים.

כלל ה-3

אם נקלעתם למצב חירום, לפני שאתם נכנסים לפאניקה, שננו את “חוק ה-3” די לדעת להעריך נכון את הסיטואציה. על פי מחקרים, האדם הממצוע יכול לשרוד 3 דקות ללא אוויר, 3 שעות בתנאי מזג אוויר קיצוניים, 3 ימים בלי מים ו-3 שבועות ללא מזון.

לכבות שמן בוער עם מים

נכון, זה ידע בסיסי שמים רק מגדילים את הבעירה של שמן, אבל ברגע האמת הרבה לא זוכרים את הפרט הזה. מה שצריך לעשות זה לכבות את הגז ולכסות את המחבת או הסיר הבוער במכסה, שימנע את התפתחות האש על ידי מניעת  זרימת חמצן.

ללבוש בגדים שלא מתאימים למזג האוויר

כותנה היא בד אהוב ופופולרי, אבל למרות מה שנהוג לחשוב – זה בד שאתם ממש לא רוצים ללבוש בחורף. כשיורד גשם, חשוב לשמור על עור יבש כדי לשמור על חום גוף. אם נרטבתם כשאתם לובשים כותנה, יקח לכם נצח להתייבש, יתחיל להיות לכם קר ובמקרים קיצוניים זה עלול להוביל לקיפאון. עדיף בהרבה ללבוש צמר כשיורד גשם.

פשוט אל תהיו מטומטמים

כמות נכבדת של אנשים ברחבי העולם מסיימת את היום בבית חולים בכל יום מהסיבות הכי מטופשות שאפשר להעלות על הדעת. אחת הפופולאריות שבהן: פגיעות גופניות קשות עקב הסחת הדעת שנגרמת מהתעסקות עם הסמארטפון תוך כדי הליכה. נכון, להיגמל יהיה קשה, אבל נסו להרים את העיניים מהמסך אחת לכמה שניות, זה יצמצם את הסיכוי שלכם להתפגר בטרם עת.

אתר הפטריה הינו מגזין אינטרנטי של פנאי, בידור ותרבות. באתר תמצאו כתבות תוכן מעניינות, מדריכי קניה, סקירות ודירוגים מעולמות הצרכנות ועוד המון תכנים מגוונים, מעוררי השראה ומרחיבי אופקים. לפנייה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת [email protected] .
מערכת הפטריה

לייק לפטריה בפייסבוק