כך הצליחה אישה בת 65 להציל 100 כלבים ממוות בפסטיבל הכי אכזרי בסין

למרות המחאה הציבורית הגדולה סביבו ברחבי העולם, התקיים שלשום (ראשון) “פסטיבל יולין”, פסטיבל אכזרי במיוחד המתקיים בעיר יולין שבדרום סין, במסגרתו נטבחים עשרות אלפי כלבים והופכים לארוחת צהריים עבור אלפי המבקרים בו.

הפסטיבל המחריד הזה נערך זו השנה השביעית ברציפות כשעל פי הדיווחים, אלפי הכלבים האומללים שמזלם לא שפר עליהם נרצחים באכזריות באמצעות מכות חשמל כאשר חלקם מבושלים או נשרפים בעודם בחיים ולאחר מכן מוגשים למאכל לצד פירות צ’ילי, כחלק ממסורת המסמלת את פתיחת הקיץ.

למרות שהיקף מנהג אכילת הכלבים בסין הולך ופוחת בשנים האחרונות לאור המודעות הציבורית ההולכת וגדלה לנושא, התופעה עדין מאוד שכיחה בדרום סין, וכפי שאתם ודאי מבינים, ממשלת סין, שהבטיחה להילחם בתופעה, לא ממש ניסתה למנוע את קיום הפסטיבל, והיחידים שניסו לעצור אותו הם כמה עשרות פעילו זכויות בעלי חיים שהגיעו למקום, הביעו מחאה, ורכשו מאות כלבים כדי להצילם מהגורל האכזר.

אחת מהן היא יאנג שיאון, אישה בת 65 שמתגוררת בצפון סין, ועשתה את כל הדרך לעיר יולין, כ-2000 קילומטרים, רק כדי שתוכל להשתמש בחסכונותיה, כ-1100 דולרים, בכדי להציל כמה שיותר כלבים משחיטה.

 

בשנה שעברה דיווחו מארגני הפסטיבל כי מעל 14 אלף כלבים נטבחו בפסטיבל, אך ההערכות הן שהמספר האמתי הוא לפחות כפול. גם השנה הומתו בפסטיבל עשרות אלפי כלבים, למרות המחאה הציבורית ברחבי העולם, רבים מהם מצאו את מותם באכזריות בלתי נתפסת.

 

החסכונות של יאנג שיאון, הספיקו לה בכדי לעבור את המסע הארוך לדרום המדינה, כשבכסף שנותר לה הצליחה לרכוש מהשובים כ-100 כלבים ולהצילם מגורל דומה לזה של חבריהם.

 

בימים כתיקונם, מנהלת שיואן מקלט חיות גדול במיוחד בו היא מטפלת במספר בלתי נתפס של כ-1000 כלבים, רבים מהם כלבים שנזקקים לטיפול רפואי אותו היא מספקת עבורם.

 

את מקלט החיות שלה מנהלת שיאון בכוחות עצמה, כשהיא נעזרת ונתמכת אך ורק בחסדיהם של מתנדבים אקראיים שמגיעים למקום מדי פעם בכדי לעזור לה.

 

במהלך היום זוכים מאות הכלבים של שיאון לשתי ארוחות כשבתפריט ניתן למצוא רק לחם תירס אותו היא אופה בעצמה, המזון היחיד אותו היא יכולה להרשות לעצמה לייצר עקב הבעיות הכלכליות שלה והעלויות הגבוהות שנדרשות לתפעול מקלט חיות בסדר גודל כזה.

 

כשמגיעים מתנדבים למקום, הכלבים שמחים במיוחד, ובסופי שבוע, משתדלת שיאון לפנק אותם בממתקים כמו נקניקים ושאריות מזון אחרות שהיא מקבלת כתרומה.

 

ולמרות הסיפור האופטימי והמרגש הזה, תופעת אכילת הכלבים עדין מתרחשת בכל יום בסין כשעל פי ההערכות, ולמרות העלייה במודעות ברחבי הרפובליקה, נאכלים יותר ממיליון כלבים בסין בכל שנה, כשרבים מהם נחטפים מבתיהם ומבעליהם כדי להימכר תמורת כמה גרושים.

כולנו תקווה שממשלת סין תתעורר ותשים סוף לתופעה הנוראית הזאת ושמאות אלפי הכלבים שעתידים להישחט יחזרו לשמש כחיות מחמד ולא כארוחת צהריים.

לייק לפטריה בפייסבוק