20 טעויות נפוצות שאתם כנראה עושים במטבח ואפשר לתקן אותן בקלות

יש איזה קטע כזה לאחרונה, שכל מי שמבלה במטבח יותר מעשר דקות בשבוע, מגדיר את עצמו כחובב בישול שרק יד המקרה הפרידה בינו ובין כוכב מישלן. ככה זה כשכולם בוהים כל ערב בתכניות בישול, מחליפים מתכונים על בסיס קבוע ורוכשים את מיטב הגאדג’טים למטבח.

אבל בואו נהיה אמתיים רגע, רובנו עדיין לא שפים מקצועיים וכחובבים, אנחנו עושים לא מעט טעויות שאפשר להימנע מהן ממש בקלות ולשדרג את תהליך הבישול או האפייה. אז הנה 17 טיפים של אלופים שאתם חייבים להכיר:

1. יש אמונה כזאת, בקרב שבטים מסוימים, שאם משאירים את הגלעין בממרח אבוקדו, זה ימנע ממנו להשחיר. זאת כמובן שטות גמורה. כדי למנוע השחרה – רק לימון.

 

2. חמאה לא חותכים לקוביות – חמאה מגרדים במגרדת. הסיבה: ככל שגושי החמאה קטנים יותר, ככה צריך לערבב פחות כדי שהיא תיטמע בתערובות, או לחילופין, ניתן למרוח אותה בקלות רבה יותר על לחם.

 

3. כל תבשיל ראוי מתחיל בטיגון בצל ושום, אבל זה לא אומר שצריך להתחיל לטגן אותם ביחד. קודם מחכים שהבצל יתרכך ורק אז מוסיפים את השום. הבצל צריך יותר זמן מהשום ואנחנו הרי לא רוצים שום שרוף בסיר.

 

4. אם הרגע הורדתם מהאש סטייק עסיסי או נתח אחר וכבר בא לכם לפרק אותו – חכו שניה. כשחותכים בשר חם, כל הנוזלים יוצאים ממנו והוא מאבד מהעסיסיות. אם תחכו דקה או שתיים לפני שאתם נועצים סכין, חוויית האכילה תשתדרג פלאים.

 

5. כשמשתמשים בתבלינים שלמים (כלומר, לא טחונים) כדאי לתת להם טיגון קצר, כדי שיפרישו טעמים וארומה.

 

6. מתבלים את האוכל במלח ופלפל לאורך הבישול ולא רק בסוף. יש קטע כזה של בלוגרים של אוכל, להסביר שהמלח והפלפל צריכים להיכנס רק לקראת סיום. אבל אם מתבלים במהלך ההכנה, האוכל יוצא טעים יותר וייתכן שתזדקקו לפחות מלח, שזה גם חשוב.

 

7. ואגב בלוגרים, כשלוקחים מתכון מהרשת, תקראו את התגובות וההערות. ככה תגלו אם המתכון באמת עובד, מוצלח ואם לא – מה כדאי לשנות או לשדרג.

 

8. כשאופים או מבשלים לפי מתכון מסוים – אז הולכים איתו עד הסוף. אחרת אי אפשר לדעת איך זה יגמר (אבל סביר שלא טוב).

 

9. כשמחליטים להכין כמות כפולה מהמתכון חייבים לזכור להכפיל את כל הרכיבים. זה נשמע בסיסי, אבל לפעמים שוכחים או שנראה שיש יותר מדי ממשהו ומפחיתים. אל תעשו את זה, חבל.

 

10. אל תעמיסו על המחבת – יותר מדי מצרכים על המחבת יורידו את הטמפרטורה וגם אם הכל יתבשל בסוף, כנראה שלא תקבלו אפקט משחים יפה והמנה תצא חיוורת למדי.

 

11. אין שום סיבה בעולם להכין תפוחי אדמה או בטטות במיקרו. ולא, עצלנות היא לא סיבה טובה. חוץ מזה שכולם יודעים שתפוחי אדמה ובטטות בתנור הם מושלמים, אז למה להרוס?

 

12. אל תעבדו יותר מדי בשר טחון, זה הורס את המרקם. וזה תקף לגבי המבורגרים, קציצות, קבבים, הכל.

 

13. חלאס עם הקטע של השמן במים שמבשלים בהם פסטה. למה נראה לכם שזה מה שימנע מהספגטי להדבק? זאת אגדה אורבנית. מה שכן, תמליחו את מי הבישול, זאת ההזדמנות הראשונה והאחרונה שלכם לתת טעם לפסטה. וחשוב גם לא לשטוף אותה אחרי שמוציאים ממי הבישול – אתם לא רוצים לשטוף את העמילנים שמחברים את הרוטב לפסטה.

 

14. אם אתם רוצים את הטופו שלכם קריספי, אל תשתמשו בו כמו שהוא – תמחצו. תעטפו את הגוש במגבת נייר ותניחו מתחת למשהו כבד. כדאי גם להחליף את המגבות הספוגות כל כמה שעות.

 

15. חביתה עם תוספות זה מפנק, אבל בשביל לפנק צריך להשקיע ואת התוספות לטגן לפני, בנפרד. אתם רוצים לעשות את זה כי ככה כל הירקות לא יפרישו את נוזלי הבישול לתוך החביתה עצמה.

 

16. כלל ברזל בכל מה שקשור לאפיה: לא! אוכלים! עוגה! לפני! שהיא! מתקררת! אלא אם כן בא לכם להרוס אותה ולראות אותה קורסת. במקרה הזה, תאכלו חם.

 

17. שומרי כשרות, תעברו הלאה. כל השאר: בייקון יוצא הרבה יותר טוב בתנור מאשר בטיגון.

 

18. תמיד תמיד תמיד תשטפו את החסה או את העלים בהם אתם משתמשים, כלומר, בהנחה שפחות בא לכם חול או חרקים מיניאטורים בסלט.

 

19. לשטוף או לא לשטוף את האורז? לשטוף. הוא יוצא הרבה יותר טעים אחרי ששטפתם וסיננתם אותו.

 

עוד בפטריה >> מתכון לפנקייק הכי טעים שתאכלו בחיים

לייק לפטריה בפייסבוק