זה מה שקורה לגוף שלכן 10 שעות אחרי שמרחתן לק על הציפורניים

לא ברור איך ולמי עלה הרעיון, אבל העובדה היא שבשלב מסוים של ההיסטוריה האנושית מישהו קבע שלצבוע את הציפורניים זה דבר יפה ומושך (אם את אישה, כמובן. גברים פחות). המנהג הזה השתרש וכיום מני-פדי הוא תחביב נפוץ שכמעט אף אחת לא פוסחת עליו.

הבעיה היא שלק הוא לא החומר הכי ידידותי לגוף והוא גורם נזקים גם בטווח המיידי וגם לטווח הרחוק. יש בו חומרים שאם הייתם מגלים מה הם מסוגלים לעשות, לא הייתם מעוניינים להתקרב אליהם, גם במחיר של ציפורניים קצת פחות מטופחות. הנה רשימת החומרים הבעייתיים וההשפעה שלהם על הגוף:

לק

טולואן: זה החומר שמעניק ברק ללק ושומר על הפיגמנט של הצבע. הטולואן יכול לגרום לנזק למערכת העצבים המרכזית, כאבי ראש, חולשה ובחילות. והרשימה לא נגמרת פה.

פורמלין: חומר שקוף שעוזר להאריך את חיי המדף של הלק. אם אתם סובלים מאלרגיה לחומרים מהסוג הזה, השימוש בלק עלול לגרום לבעיות עור ואפילו לכוויות כימיות. בנוסף, החומר עלול לגרום להפרעות בקצב הלב ואפילו סרטן.

(DBP (Dibutyl phthalate: משמש כמבשם. הנוכחות של החומר הזה עלולה לגרום להפרעה אנדוקרינית, בעיות במערכת הרביה הנשית ועוד בעיות נוספות.

אז מה קורה בגוף אחרי שמורחים לק על הציפורניים?

במחקר קטן שהקיף 24 נשים שמרחו לק, בדקו את רמת החומרים האלה אחרי 6 שעות. אצל רוב המשתתפות נמצאו רמות גבוהות של החומר DBP. עשר שעות מתחילת הניסוי ריכוז החומר הזה בגוף כבר הגיע לפי 7 מהנורמה.

אם בכל זאת אתם רוצים להמשיך למרוח את הציפורניים, אז מומלץ לבחור לק שלא מכיל את החומרים האלה ושמצוין עליו שהוא נקי מתוספים מיותרים. זה אולי נראה קטן ולא משמעותי, אבל השינוי הקטן הזה יכול למנוע פגיעה משמעותית בבריאות.

לק2

לייק לפטריה בפייסבוק