15 תרופות סבתא יעילות שיעזרו לכם להתמודד עם עקיצות יתושים מטרידות

אחד הסימנים המובהקים לכך שהקיץ אוטוטו כאן הוא לא העובדה שאנחנו כבר לובשים קצר, גם לא מזג האוויר החם והמזגנים שעובדים שעות נוספות. אנחנו כמובן מדברים על היתושים, יימח שמם וזכרם, שהתעוררו מתרדמת החורף שלהם רעבים מתמיד והחלו לתקוף אותנו במלוא עוצמתם ולמצוץ לנו את הדם, תרתי משמע.

כמובן, על מדפי הסופרים ובתי המרקחת תוכלו למצוא אינסוף תכשירים מסריחים יותר ופחות שיסייעו לכם להימנע מהעקיצות הטורדניות, אבל ביננו, לא משנה כמה תנסו להתגונן, היתושים הרבה יותר חכמים מאתנו ולצערנו, הם לא מנתבים את החכמה הזאת כדי ליצור להם עולם יתושים טכנולוגי ומתקדם, אלא בעיקר כדי לנצל את חוסר הדריכות והערנות שלנו ולעקוץ אותנו בערמה.

Credit: Pixabay

אם גם אתם מוצאים את עצמכם עקוצים ומגורדים חדשות לבקרים, לא יודעים את נפשכם מרוב עצבים ומחפשים דרך להקל על הכאב והעור המגורה, אל דאגה. אספנו עבורכם 15 תרופות סבתא קלאסיות יעילות שעשויות ממרכיבים שבדרך כלל אפשר למצוא בבית ועשויות להקל משמעותית על הסבל האינסופי שלכם. הפתרונות האלה אמנם זמניים, וכנראה לא יגרמו לעקיצה שלכם להיעלם לחלוטין, אבל ההנאה מובטחת, והתוצאות גם כן, לפחות אם שואלים את סבתא. בהצלחה.

עוד בפטריה

10 תרופות סבתא לשיעול וצינון שיעזרו לכם בחורף

החידון השבועי – 15 שאלות טריוויה שיבחנו את הידע הכללי שלכם

קרח

הנחת קרח על מקום העקיצה מסייע להקלה בגירוד ובכאב. הקרח משתק את העצבים באזור העקיצה וגורם לתחושה הלא נעימה להיעלם. מנגד, גם חום יוצר אפקט דומה ויכול להרגיע את העקיצה. בשני המקרים הבעיה היא שברגע שתורידו את הקרח או תוציאו את היד מהמים החמים, הגירוי צפוי לחזור תוך זמן קצר. אפקט ההרגעה של הקרח ארוך יותר ולכן עדיף להשתמש בו.

חומץ

חומציות יכולה לסייע להקלה בגירוי של העור. אם אתם בעניין של אמבטיה מפנקת, מלאו אותה ושפכו פנימה חצי כוס חומץ. אם אתם פחות בעניין של להריח כמו סלט ירוקות ובסה”כ סובלים מעקיצה נקודתית, אתם יכולים לטבול צמר גפן בחומץ ולנקות אתו את העקיצה.

דבש

כידוע, הדבש הוא מאכל בעל סגולות רפואיות רבות ואחד המרכיבים הכי חשובים בתרופות סבתא למיניהן. הדבש הוא נוגד דלקות ומכיל חומרים אנטי בקטריאליים ולכן כל שעליכם לעשות הוא למרוח מעט דבש על העקיצה. החיסרון: זה דביק. היתרון: אחרי שסיימתם אפשר ללקק את האזור בהנאה.

Credit: Pixabay

תפוח אדמה

כל מי שהיה בצבא מכיר את האגדות האורבניות על תפוח האדמה אותן נחסוך מכם כרגע. בעיקרון, תפוח האדמה סופח נוזלים מהגוף ולכן אם תקחו פרוסה ותצמידו אותה למקום העקיצה למשך כ-20 עד 40 דקות אתם צפויים להקלה בנפיחות ובגירוי.

קליפת בננה

נכון, זה באמת נשמע קצת מוזר אבל כאלו הן תרופות סבתא. קחו קליפת בננה, הצמידו אותה לאזור העקיצה, והיא תסייע בספיחת הנוזלים מהעקיצה שלכם והרגעת הגירוי.

Credit: pixabay

שקיק תה

ממש כמו במקרה של דלקות עיניים, תיונים מסייעים בהורדת נפיחות גם מעקיצות יתושים. פשוט הצמידו שקיק תה משומש ולח לאזור העקיצה בכדי להשיג תחושת הקלה משמעותית. הטאנינים שבתיונים סופחים את הנוזלים מהעקיצה ובכך מרגיעים את הגירוי והכאב.

שמנים אתריים

מריחת שמנים אתריים (שמנים המופקים מחומרים ארומטיים הנמצאים בצמחים) כגון שמן תה או שמן לבנדר מסייעים לטיפול בדלקתיות והורדת הנפיחות של העקיצה.

חלב

מכירים את אחת מתרופות הסבתא המפורסמות לטיפול בשיזוף יתר על ידי מריחת אשל על העור? אז העניין הזה עובד, לכאורה, גם על עקיצות. ערבבו חלב ומים בכמות שווה בתוך כוס, טבלו מטלית בד או צמר גפן בתערובת והצמידו למקום העקיצה.

Credit: Pixabay

לימון

ממש כמו החומץ, מיץ הלימון מכיל חומרים ורכיבים המקלים על הגירוד ומסייעים לחסל את הבקטריות על העור המגורה. גם קליפת הלימון מכילה חומרים שיכולים לסייע לטיפול בעקיצה. אם החלטתם למרוח מיץ לימון על העקיצה, דאגו לא לחשוף את מקום העקיצה לשמש שכן השילוב בין שמש ללימון הוא מסוכן ויכול ליצור גירויים ושלפוחיות על העור.

בזיליקום

הבזיליקום מכיל חומרים בשם קמפור ותימול, תרכובות המסייעות להקלה על הגירוד. כל שעליכם לעשות הוא לקחת עלי בזיליקום, למעוך (למולל) אותם, ולשפשף איתם את מקום העקיצה. ניתן להשתמש גם בשמן אתרי על בסיס בזיליקום.

סודה לשתייה

ערבבו אבקת סודה לשתייה עם מעט מים כך שתיווצר לכם מעין משחה, אותה יש למרוח על מקום העקיצה. הסודה מאזנת את רמת ה-PH בעור ועל ידי כך מסייעת לטיפול באזור הדלקתי. ניתן גם להוסיף אבקת סודה לשתייה לאמבטיה חמה ומפנקת ולשהות במים כחצי שעה.

מנטה

שימוש בעלי נענע או שמן מנטה ואפילו במשחת שיניים בטעם מנטה, יכול להקל על הכאבים והגירוד. קחו עלי נענע, כתשו אותם והצמידו למקום העקיצה. בדומה לקרח, העלים יוצרים אפקט של קור ומרגיעים את אזור העקיצה.

מכות קטנות על הפצע

במקום לגרד את אזור העקיצה ולהגביר את הגירוי והסיכוי לזיהומים ודלקות, פשוט טפחו קלות על אזור העקיצה, או לחילופין, צבטו אותה קלות אחת לכמה זמן. המוח מסוגל לעבד רק תחושה אחת בכל רגע נתון, ולכן תחושת המכות הקטנות או הצביטות של העקיצה תעלים, לפחות זמנית, את תחושת הגירוי של העור.

סלוטייפ

דבילי, אבל עובד. קחו חתיכת סלוטיפ קטנה והדביקו על העקיצה. מעבר לכך שהסלוטייפ חוסם את המקום ומונע זיהום, הוא גם מונע מכם לגרד את העקיצה, דבר שיוביל בטווח הארוך להקלה על הגירוד, אם רק תצליחו להתאפק. כמו בסעיף הקודם, טפיחות קטנות על המקום יכולות גם הן לסייע.

אלוורה

כמובן, אם אתם פחות בעניין של ניסויים בירקות, פירות, שמנים ועלים, אתם תמיד יכולים להיעזר בתרופת הסבתא הישנה והטובה – האלוורה, בגרסת הג’ל או ישירות באמצעות עלי האלוורה.

לייק לפטריה בפייסבוק