10 הסדרות הכי אלימות אי פעם על מסך הטלוויזיה

אזהרה התוכן הבא לא ראוי לצפייה לילדים מתחת לגיל 18.

לאורך 20 השנים האחרונות סדרות הטלוויזיה שאנחנו רואים הפכו להיות יותר אלימות ובוטות יותר ויותר. המבחר האינסופי של תכנים הניצבים בפנינו וזמינים לצפייה בכל רגע נתון גורמת לסף הריגוש שלנו להרקיע לשחקים וכל הפקת טלוויזיה שפורצת מחסום נוסף ברמת הברוטליות והתכנים הגרפיים שהיא מציגה, מעלה את הרף עבור אלו שמגיעות אחריה, בניסיון ללכוד את תשומת הלב שלנו ולהפנט אותנו למסך.

אז מי הן הסדרות האלימות ביותר? לא מעט הפקות טלוויזיה שנוצרו בשני העשורים האחרונים יכולות להיכנס בקלות לקטגוריה הזאת, ובכל זאת, בחרנו עבורכם 10 סדרות שבלטו מעל השאר והשאירו את הצופים בפה פעור פעם אחר פעם בזכות הסצנות האכזריות, הרצחניות והלא פשוטות לצפייה שחרבו את התמימות שלנו לנצח.

אם אתם חוששים מספויילרים אתם לגמרי יכולים להיות רגועים. בתור מי שנכבו לא פעם מספויילרים אכזריים, דאגנו לא להרוס לכם שום פרט חשוב, וכל סדרה ברשימה כוללת תקציר כללי ואת חוות דעתו האישית של הכותב עליה.

כמובן, אנחנו בטוחים שיהיו לכם סייגים על הבחירות שלנו, ואתם יותר ממוזמנים לחלוק אותם עימנו בשרשור התגובות לפוסט. אנחנו נשמח לשמוע את הדעה שלכם ולהכיר סדרות חדשות שעדיין לא ראינו ולדעתכם ראויות להיכנס לרשימה. כמו כן מוזמנים לבקר גם בפוסט סדרות מומלצות המעודכן שלנו ולהיחשף לכמה סדרות חדשות שפשוט אסור לפספס.

אז בלי לבלבל את השכל יותר מדי, בואו נעבור למנה העיקרית, אלה הן 10 הסדרות הכי אלימות שעלו על מסך הטלוויזיה אי פעם.

אוז / Oz

אוז היא הסדרה ה”זקנה” ביותר מבין הסדרות ברשימה הזאת אך היא ללא ספק אחת החשובות בהן ואפשר לומר בוודאות שהיא סללה את הדרך עבור כל השאר. אוז פרצה את הגבולות של “מה התוכן שמותר להציג על מסך הטלוויזיה” עם תכנים בוטים גרפיים במיוחד ויכול מאוד להיות שלא היינו זוכים לראות הרבה סדרות אחרות שמשודרות היום על המרקע אילולא אוז.

רקע כללי על הסדרה למי שבמקרה לא ראה אותה: שם הסדרה, “אוז”, הוא הכינוי שניתן ל”מתקן הענישה המדינתי ע”ש אוסוולד”. בבית כלא זה פועלת יחידה נסיונית בשם “עיר ברקת” (רמז לעיר המפורסמת מ”הקוסם מארץ עוץ”) המנוהלת על ידי טים מקמנוס, אשר הגה את רעיון הקמתה. הייחוד ביחידה זו הוא בהפעלת תוכניות שיקום שונות לאסירים אשר אמורות לעזור להם להשתקם ולעזוב את חיי הפשע לכשיצאו מהכלא ולחיות את שארית חייהם כאנשים התורמים לחברה. בין תוכניות השיקום ניתן למנות לימודים תיכוניים ועל תיכוניים, קבוצות גמילה מהתמכרות לאלכוהול וסמים, אימוני כושר סדירים,וכמובן, קרבות סכינים, אלימות מופרעת, מעשי סדום ועוד.

רומא

התקופה של רומא העתיקה לא ממש היתה התקופה הכי בטוחה לחיות בה, בלשון המעטה, והסדרה ‘רומא’ הצליחה ללכוד את האווירה הזאת בצורה מושלמת. במהלך שתי עונות נהדרות ומזעזעות הסדרה גוללה את עלייתו ונפילתו של יוליוס קיסר ואת עלייתו לגדולה של אוקטביוס, שמאוחר יותר יהפוך לאוגסטוס (סליחה על שיעור ההיסטוריה). כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם הדרך של רומא להפוך לאימפריה הגדולה ביותר בעולם היתה מלאה בקרבות אפיים מלאי אקשן והמון דם.

חלק מהדמויות בסדרה מבוססות על דמויות בולטות ברפובליקה כגון יוליוס קיסר, מרקוס אנטוניוס ואוקטביוס. דמויות אחרות נועדו להציג את חייהם של האנשים הפשוטים. כמה מדמויות אלה מבוססות באופן גס על דמויות מאותה תקופה, ובהן החיילים לוקיוס ורינוס וטיטוס פולו, ששמותיהם מוזכרים בכתביו של יוליוס קיסר. על אף שחלק מהאירועים המתוארים בסדרה אינם מדוייקים מבחינה היסטורית מדובר בסדרה מושקעת שתתן לכם שיעור היסטוריה מקוצר (ורופף) והמון אקשן שיחזיק אתכם דרוכים כל הזמן.

אימפריית הפשע

כמו שראינו בסדרה רומא, ברשת HBO לא מפחדים להציג תכנים אלימים במיוחד, וכך היה גם באימפריית הפשע. הסדרה מספרת על היווצרות הפשע המאורגן בשנות ה-20 באטלנטיק סיטי, ניו ג’רזי. הסדרה נפתחת בערב כניסת חוק היובש לתוקף, ונושא הברחת אלכוהול והפצתו הוא חלק מרכזי בסדרה, בנוסף להמון אלימות.

בין היתר, הסדרה עוסקת בנושאים אקטואליים וחברתיים מהתקופה כמו זכות הצבעה לנשים והחיים לאחר מלחמת העולם הראשונה. אנוך “נאקי” תומפסון גזבר העיר של אטלנטיק סיטי ופוליטיקאי מושחת שבעצם מנהל את העיר, מחליט להתעשר על ידי מכירה לא חוקית של אלכוהול להמונים שצמאים למשקה. חייו של נאקי, כמו גם הטיילת שהביאה להתפתחותה של אטלנטיק סיטי, הופכים לגדושים בפשע, סקס והימורים, ושניהם מהווים מוקד משיכה למאפיונרים, או “הצד האפל של החלום האמריקאי” כפי מכנה זאת סקורסזה. מה שנראה לנאקי כרעיון טוב בהתחלה מתברר כלא פשוט והוא נגרר בעקבות המגע עם הגנגסטרים והאלכוהול האסור לבור אפל של אלימות ואכזריות. לאורך 5 העונות של הסדרה נרצחו באכזריות המון דמויות ראשיות וזאת ללא ספק אחת הסדרות היותר אלימות שתפגשו בהן.

פארגו

סדרת טלוויזיה בת עשרה פרקים שנוצרה בידי נוח האולי. הסדרה שואבת השראה מהסרט “פארגו” של האחים כהן, הנמנים עם מפיקי הסדרה. בדומה לסרט, גם הסדרה מתרחשת במינסוטה המושלגת. הסדרה זכתה לשבחים רבים של מבקרי טלוויזיה לצד קהל הצופים שנהנה משילוב מיוחד של דרמת פשע רצופה במעשי רצח נוראיים ואלימים משולבים עם הומור שחור, משחק וטקסטים משובחים.

בדומה לסרט, כל פרק בסדרה מתחיל בהודעה: “זהו סיפור אמיתי. האירועים המתוארים התרחשו במינסוטה ב-2006. לבקשת הניצולים, השמות שונו. מתוך כבוד למתים, השאר מסופר בדיוק כפי שהתרחש”, אלא שבדומה לסרט, גם בסדרה, ההודעה משוללת כל יסוד.

העונה הראשונה של הסדרה זכתה בפרס גלובוס הזהב. הסדרה חודשה לעונה שנייה,‏ אשר עלתה לשידור ב-12 באוקטובר 2015.

ילדי האנרכיה

“ילדי האנרכיה” הוא מועדון אופנוענים פורעי חוק בעל סניפים רבים בארצות הברית ומחוצה לה. הסדרה מתרכזת באחד מחברי המועדון שמתפקד גם כסגן הנשיא בו, ג’קסון טלר, שמנסה לאזן את חייו בין המועדון לבין משפחתו. עיקר העסקים של המועדון אינם חוקיים. מקור ההכנסה העיקרי הוא סחר בנשק, והמועדון נקלע לסכסוכים רבים עם כנופיות פשע אחרות באזור, מה שמביא לפעולות אלימות רבות. אף על פי שחברי המועדון מוכרים כפורעי חוק, הם זוכים לתמיכה רבה של רוב תושבי העיירה ושל המשטרה המקומית, מאחר שהם נמנעים מפעולות אלימות בתחומה של צ’ארמינג, ומונעים הפצה של סמים בעיירה.

לאורך 7 עונות הסדרה הצליחה למצוא דרכים יצירתיות וברוטליות במיוחד לסיים את דרכן של חלק מהדמויות בסדרה. על מנת לא לספיילר אתכם אנחנו מעדיפים שלא להרחיב יותר מדי בנושא.

חניבעל

חניבעל לקטר, הדמות הכי מפורסמת מספריו הסדיסטים של תומאס הריס הוא פסיכיאטר מכובד ורוצח סדרתי קניבל. הסדרה מתמקדת במערכת היחסים ה”מיוחדת” של חניבעל עם וויל גראהם, סוכן FBI לשעבר. על אף שמרבית הקטעים הגרפיים בסדרה מתרחשים כאשר הדמויות כבר במצב ז”ל זה לא ממש יקל עליכם לעכל את המראות שאתם עומדים לראות בסדרה. מעבר לקטעי הבישול המפלצתיים ישנם גם קטעי אקשן ואלימות מותחים ומזעזעים עם דמויות חיות נוספות כולל קרב עוצר נשימה בין חניבעל לרוצח סדרתי אחר.

דקסטר

הסדרה, שהופקה והתרחשה במיאמי, שמה במרכזה את דקסטר מורגן (מייקל סי הול), חוקר תבניות דם במשטרת מיאמי, המנהל חיים כפולים גם כרוצח סדרתי שהורג רוצחים שחמקו מעונש (ואנשים שעומדים בדרכו) כאשר הוא מאמין שמגיע להם למות. מתיאור כזה אפשר רק לצפות שהסדרה תציג סצנות ברוטליות על בסיס קבוע, ואכן כמעט בכל פרק דקסטר מוצא קורבנות חדשים שמסיימים את דרכם על שולחן ההרג שלו. לאורך 8 העונות של הסדרה כמה דמויות מרכזיות מצאו את סופן בדרכים אכזריות כמו למשל… (סתם סתם לא נספר).

ספרטקוס

הסדרה מתמקדת בדמותו של ספרטקוס, גלדיאטור תראקי שהוביל בשנים 71-73 לפני ספירת הנוצרים את מלחמת העבדים השלישית נגד האימפריה הרומית ואם היינו מסדרים את הרשימה על פי כמות הדם שנשפכה בכל פרק סביר להניח שספרטקוס הייתה זוכה במקום הראשון. הסדרה מעניקה לנו מעטת סיפור ועלילה אבל מפגיזה בהמון סצנות מטורפות של גלדיאטורים שנלחמים אחד בשני בכל דרך אפשרית, העיקר לשרוד.

הסדרה צולמה בסגנון דומה לזה שבו צולם הסרט “300”. כמו כן, הסרט “גלדיאטור” שימש השראה לאווירה הכללית של הסדרה. כל סצנה בסדרה צולמה מול מסך ירוק, ואפקטים מיוחדים יוצרים את מה שנראה ברקע. הסטייל של צילום הסדרה מיוחד במינו ולא דומה לאף סדרה אחרת שברשימה הזאת כאשר קטעי הקרבות צולמו באופן כזה שרואים כמעט כל תזוזה של הלוחמים עם המון קטעי סלואו מושן שדואגים שלא תפספסו שום דבר ממה שמתרחש.

משחקי הכס

מה לא נאמר על סדרת הפנטזיה האמריקאית אשר נוצרה על ידי דייוויד בניוף וד.ב וויס עבור רשת HBO. הסדרה מבוססת על “שיר של אש ושל קרח” – סדרת ספרי פנטזיה אפית מאת ג’ורג’ ר. ר. מרטין המתרחשת בעולם בדיוני המזכיר את תקופת ימי הביניים שבמציאותנו, ונושאת את שם הכרך הראשון של סדרת הספרים הזו.

על פי אחד ה”מחקרים” שהתפרסמו ברשת, הסדרה משחקי הכס הורגת בממוצע 13 אנשים בכל פרק וכמו שמעריצי הסדרה יודעים טוב מאוד העסק הזה כולל גם דמויות ראשיות ואהובות (הלאניסטרים מוסרים ד”ש). כל דמות יכולה למצוא את הסוף שלה בכל שלב, והמשפט האחרון הודגם בצורה הטובה ביותר בפרק החתונה האדומה הידועה לשמצה. כמו ספרטקוס, גם משחקי הכס מציגה סצנות של קרבות עקובי דם אך ללא הצילום הייחודי שמאפיין את ספרטקוס, מה שהופך אותה להרבה יותר מציאותית ויותר מטלטלת.

המתים המהלכים

בניגוד להרבה מהסדרות הנ”ל המתים המהלכים קיימת במציאות בה אלימות היא לא דבר שכיח אלא הוא דבר הכרחי על מנת לשרוד. באופן בסיסי דרך החיים שלמדנו מהסדרה הזאת היא “תהרוג, או שיהרגו אותך”, באופן מפתיע דווקא בני האדם בתכנית אחראים לקטעים המזעזעים ולא הזומבים, או כמו שמכנים אותם בסדרה ‘המהלכים’. הסדרה הופכת להיות יותר אלימה מעונה לעונה וכמו שמעריצי הסדרה שקראו את ספרי הקומיקס זה רק הולך להיות יותר רע מבחינת קטעי האלימות.

בסדרה מככב אנדרו לינקולן כשריף ריק גריימס, שמתעורר מתרדמת ומגלה שהעולם אותו הכיר השתנה ועליו השתלטו “מהלכים” – זומבים אוכלי בשר אדם. לאורך הסדרה, גריימס מאתר את משפחתו, ויחד עם קבוצה קטנה של שורדים הם מנסים לשרוד את העולם הפוסט-אפוקליפטי. שם הסדרה אינו מתייחס כפי שנרמז למהלכים עצמם, אלא לקבוצת השורדים, שנאבקת לשמור על אנושיותה לאורך זמן.

עוד סדרות שלא נכנסו לרשימה אבל בהחלט ראויות לציון: דם אמיתי, שובר שורות, The Following, דרדוויל, באנשי, אחים לנשק ואמריקן הורור סטורי.

מומחה לקידום אורגני ויוצר תוכן ותיק בעולמות טכנולוגיה, צרכנות, סקירות והשוואות מוצרים, פנאי ובידור.
במידה ועלתה לכם שאלה בנוגע לתוכן שקראתם בכתבה מוזמנים לפנות אלינו למייל [email protected] ונשמח לעזור לכם.

לייק לפטריה בפייסבוק