זאת הסיבה בגללה לחלומות רעים יש תפקיד מאוד חשוב בחיים שלנו

אף אחד לא אוהב לחלום חלומות רעים. למרות שכמה שניות אחרי שאנחנו מתעוררים אנחנו כבר מודעים לכך שמדובר בסה”כ בחלום בלהות ששום פרט ממנו לא התרחש במציאות, התחושה היא כאילו הכל היה אמיתי לגמרי ולעיתים נדרש לנו זמן רב כדי להתאושש מהחוויה הטראומטית הזאת, מנטלית ופיסית. אולם, למרות שסיוטים הם ממש לא חוויה סימפטית, מסתבר שיש להם חשיבות גדולה, ושהם דווקא מאוד חשובים לתפקוד המנטלי היומיומי שלכם.

מדענים חוקרים את החלומות שלנו במשך עשרות שנים ואפשר לומר שעד היום אין תשובה חד משמעית לשאלה מדוע אנחנו חולמים בכלל ומדוע המוח שלנו אוהב להפוך אותנו לכוכבים הראשיים של סרטי אימה מקוריים שהוא מייצר אצלנו בראש בפרט. ובכל זאת, תאוריה מעניינת ומפתיעה המוצגת בסרטון האנימציה הנהדר הבא מאירה את הסיוטים שלנו באור שלא חשבנו עליו עד היום.


המוח שלנו אוהב לקחת את הפחדים האבסטרקטיים הכי גדולים שלנו ולתרגם אותם לסיפורים מפחידים ומתוסרטים היטב שמטרידים את שנתנו. כאשר אנחנו חווים חלום שכזה אנחנו לרוב מתעוררים בבהלה, שטופי זיעה קרה, ומרגישים כאילו הכל קרה באמת, גם אם כל מה שהתרחש בו היה לגמרי לא הגיוני או  ריאליסטי, או במילים אחרות, המוח שלכם הוא מעין מפעל שלוקח את הפחדים שלכם והופך אותם לזיכרונות אמיתיים. אז למה זה טוב לנו? כאן בדיוק העניינים מתחילים להיות מעניינים.

למוח שלנו הרבה יותר קל להתמודד עם זיכרונות מוחשיים מאשר עם חרדות ערטילאיות בנוגעות לעולם ולחיים מסביבנו. זיכרון כלשהו אמנם עשוי לגרום לכם להרגיש רע, אבל עבור המוח שלכם, מדובר במשהו שקרה בעבר, ולכן אין צורך להיכנס לפאניקה בגללו. כלומר, חלומות רעים עוזרים למוח שלכם להרחיק אתכם מהפחדים שלכם ולגרום לכם להתמודד איתם כאילו חוויתם אותם באמת, כך שלמעשה אנחנו לגמרי זקוקים להם כדי להתמודד עם כל הדברים הרעים שקורים או עלולים לקרות מסביבנו ומאיימים להשבית אותנו ולהגביל אותנו.

בשורה התחתונה, בפעם הבאה שאתם מתעוררים מחלום נוראי, פשוט תעצרו לרגע לחשוב עליו ותגידו תודה שהוא קרה רק אצלכם בראש, אחרת המציאות שלכם תהפוך בעצמה לחלום בלהות.

לייק לפטריה בפייסבוק